• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    ADD
    ADD --- ---
    SOLEI: Novorozenci přece nosí čepičku i doma - a merino kuklička nikde neškrtí, nemusíš se bát, že dítě vdechne tkanici na zavazování, jemná vlna je přirozená, nedráždí...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Celoživotně nenávidím kukly a kapuce. Ale uznávám, že děcku by to mohlo být k užitku, jen jsem si říkala, že počkám do září, to bude mimino větší a nošení kukly mi dávalo větší smysl.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Koukám, že přístup ke kuklám je velmi odlišný. Já ji vytahuju až když jde teplota k nule, ve větších mrazech přes ni dávám kapucu a máme ji jako hlavní zimní pokrývku hlavy.
    ADD
    ADD --- ---
    SOLEI: Malé dítě má mít hlavu v teple, uniká jí nejvíc tepla - takže za mě určitě jo, merino kuklička vydrží dlouho a v dubnu i květnu může být pořád občas zima - třeba, když půjdeš k doktorce ráno. Merino kuklička je tenounká, spíš izoluje než hřeje, a protože s kluky hodně jezdím metrem, tak ji měli vpodstatě celoročně (kromě největších veder) - třeba právě jen na cestu metrem kvůli průvanu. My navíc v létě podnikáme výlety do hor, kde se kukla taky užije (nosíme ji tam i my dospělí).
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Děkuji, potvrdili jste mi mou domněnku, že mne sestra tlačí do nesmyslu. Už nějakou dobu si říkám, že poslouchat její rady není ideální postup.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    SOLEI: pro novorozene je to zbytečné. v kočárku bude ve fusaku a kombinéze, a pokud budeš nosit hned od začátku nejdřív ho budeš mít pod bundou. navíc takové mrně není moc pohyblivé a čepička mu úplně bude stačit. smysl to má až pro větší pohyblivější děti, kterým buď čouhá celá hlava i s krkem z nosítka, nebo si strhávají čepice atd...
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    SOLEI: to bych považovala za zbytečné, ze začátku jsem já teda nikam docela dlouho netrajdala a když jo tak jsme používali bavlněnou čepičku na zavazování (když bude ještě zima můžeš dořešit kapucou
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    SOLEI: moje dcera zacala kuklu nosit ve trech mesicich, kdy z satku a kocarku presla do nositka a zacala se aspon trochu vic hybat. pro breznaka kuklu porizovat nebudu, predpokladam ze ji koupim az pak na dalsi zimu. Jinak bude placicka jen v cepici zavazovaci
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Když řešíte kukly - mám spor se sestrou, ta je pro kuklu stopro, já váhám. Dítě se má narodit na konci února, nějak si nedovedu představit, cpát do kukly novorozeně a navíc je dost velká šance, že by ji používalo dva tři týdny. Pořizovat nebo nepořizovat kuklu pro březnové dítě?
    TULENI
    TULENI --- ---
    MONIA: dik za reklamu a fotku, este nosis/vejde se? :) mohu ji zase pouzit dal? :)
    MONIA
    MONIA --- ---
    reklama pro Tuleni, čapko šálu máme a spokojenost! stejně tak jako nosící mikcu:)
    zde v akci i se spícím exemplářem :) http://monia.rajce.idnes.cz/Matous/#DSC00814.jpg
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    TULENI: To je pěkný! Za kolik tu čapkošálu prodáváš? Klidně pošta.
    TULENI
    TULENI --- ---
    udelam si malou reklamu, jestli muzu, kdyz je dotaz na ty capky, kdybyste nechteli kuklicku nebo potrebovali neco pridat k ni na velkou zimu (moje deti kuklicky od pul roku moc nosit nechtely, bylo jim to naky neprijemny i kdyz jsme meli zminovanou manymonths) tak jsem vymyslela takovy capkosaly, jsou veleteply, dvojity fleece... (pac dalsi vec co mi dost odmitali byly saly a tohle proslo :))
    https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/401480_234188773336698_2143469850_n.jpg - toto je teda stara fotka ale letos jich mam nasito zase hromadu a pokud byste chtely videt osobne tak posledni listopadovy vikend budem mit stanek na Holesovickem Fashion marketu, kde budu mit i dalsi veci pro deti - fleecovy i softshellovy kalhoty, jednu mikcu nosici s vsadkou jako vzorek, softshellovy zatepleny capacky idealni na zimni noseni v satku/nositku a dalsi detsky oblecky :)
    https://www.facebook.com/events/204566473055132/?ref_dashboard_filter=upcoming
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    BARRUSHE: Pridavam este svoj tip na merino kuklu-osvedcila sa mi danska znacka JOHA, teraz pouzivam na 4,5 mesacnu dceru dvojvrstvu merino/bavlna, do mrazov budem porizovat este asi tuto: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=69984611&tab=6
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    všem dík
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    BARRUSHE: Doporucuju kuklu od MaM manymoths. Vydrzela do roku a pul a je to prijemne merino.
    ADD
    ADD --- ---
    BARRUSHE: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=69141291&tab=5
    Tuhle značku měli oba moji kluci a je perfektní. Nemusíš se o ni nijak starat, pere se na 40 v pračce, a je příjemná a dobře sedí.
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    BARRUSHE: mi přijde střihově bezvadná kukla od Manymonths, jinak merino věci stojí majlant všechny když neseženeš z druhý ruky :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BARRUSHE: Jsme spokojení s merino kuklama od Bundles.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    Prosím potřebuju tip na zimní čepici nebo kukličku pro dceru (11m). Hlavně, aby dobře držela na hlavě, nepadala do očí, neposouvala se atd. Jo a aby nestála majlant. Dík moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam