• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    co si myslíte o tomto batolecím nosítku, respektive přijde vám srovnatelné s jinými "osvědčenými" typy (Tula toddler, Petitte panda, Skaldino, Bluebear) http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=68835850&tab=1 ?
    KFF
    KFF --- ---
    SOLEI: Pro březnové novorozeně bych kuklu klidně brala, synek se narodil v červenci, takže jsem na něj kuklu aplikovala až cca ve čtyřech měsících a to už se mu hrubě nelíbila.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    GILLIATT: to se mi zdá technicky nemožné i bez dítěte :)
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    DALEEN: jo to jo, já jsem řešila ty lopatičky. To se mi zdá technicky prostě nemožné.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    GILLIATT: Tak to neporadím, já sbírám jednu rukou, na které mám navlečený pytlík
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    DALEEN: já na to potřebuju obě ruce a přes to dítě na břiše tu druhou ruku prostě nějak nedostanu. Tak to ještě pocvičím.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    DALEEN: uvidíme, vyzkouším:)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MARKYSHA: Dřepnu a sbírám vedle sebe. Ale chtělo to trošku cviku :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    DALEEN: já na to zas při dřepu pořádně neviděla:-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    GILLIATT: Chce to cvik. Pokud máš dítě hodně pevně uvázané můžeš se předklonit. Ale mnohem lepší je dřep, jako plus je to i lepší pro záda :)
    TULENI
    TULENI --- ---
    RENNFRI: porad se tomu tak trochu branim ale vypada to ze se neubranim, ptaji se me na to lidi cim dal vic :)

    MONIA: je mi to jasny, ja si rikala ze uz to asi moc na noseni nebude, takovej velkej kluk :) tak snad ji este vyuzijes na pripadneho dalsiho potomka :)))
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: tak u nás se to používá masivně a doplňuje rychle, jak v Praze, tak Rakovníku a právě z recyklovanýho papíru. Máme to na každém kroku, včetně košů, tak bych byla blbá nepoužívat to. Kromě toho platím za oba psy čtvrtletně 1500 korun, takže si tu službu hradím.
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    TULENI: máš třeba fler obchod nebo tak?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: Ekologické by bylo, kdyby si každý ten svůj papírem obalený exkrement zakopal na kraji parčíku :o) Pokud se to musí vozit někam ke zpracování, tak prostě obal, který zabere v koši pomalu stejně místa, jako to hovno, ekologický není. Navíc těch papírových s lopatičkama jsem nikdy neviděla na jednom místě víc, než 5, a to si myslím, že je jen díky tomu, že je lidi skoro nepoužívají. Nám sem dává město mikroteňáky a v té roli je jich minimálně 200, ale spíš by to mohla být i pětistovka. Je to tak na týden :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: to myslíš vážně? Nerozložitelný mikroténový pytlík versus rozložitelný, již jednou recyklovaný papír? Leda teda že kupuješ ten drahý ekologický igeliťák, ale když v Praze tu "pitomost" máme, navíc hrazený z dost mastných poplatků, který jako jedna z mála platím za oba psy, proč bych kupovala tuhle předraženost. Kromě toho je mi dost ekl šáhat na to pes tenký pytlík, který pro exkrementy německého ovčáka rozhodně nebude mrňavý.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: Já si teda nemyslím, že masivní papírový pytlík a tvarovaná lopatka z tvrdého, byť recyklovaného kartonu, je ekologičtější, než mrňavý mikroteňák z rychle rozložitelného materiálu, kterých se vejde na jedno odvezení koše třikrát tolik, ale to už je tu hodně OT :o)
    MONIA
    MONIA --- ---
    TULENI: už ne,mladej má 14 kg a hlavně je to velmi zdatný chodec,takže chodí sám (ale mikinu bez vsadky občas jo:) a fotku můžeš použít :)
    GILLIATT: jo jde to....pravda,když byla cvalda většíchtělo to trochu zručnost. Naučila jsem se sbírat i s krosnou na zádech (dítě v ní) a to je teprve cvičení na stehna :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SOLEI: kukla je fakt výborná na to nošení a i tam to lze řešit kapucí, ale Tonda ji dlouho nosil i proto, že normální čepici i kapuci si sundaval a čepici navíc zahazoval, s kuklou měl víc práce, tak ji toleroval.
    ADD: já mám fobie z kafe a spolknutých magnetů a z eskalátorů, ale tam to má reálný podklad, v první třídě mi amputoval malíček.
    GILLIATT: no dařilo, ale je to makačka, proto jsem nakonec používala kočár.
    INUSHKA: v Rakovníku to mají taky a já to docela používám. Jednak je to ekologičtější a jednak si to vlastně platím v daních. Když máš grif, je to lepší než igeliťák. Ale mně se teda blbě sklánělo s nosítkem i s pytlíkem.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    GILLIATT: ja jsem chodila sbirat i houby:) ale jde to jen do urcite velikosti miminka, tak do roka se mi darilo. ted uz jedine na zadech:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam