• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEBIEN: Mám a skoro jsem nevyužila. Klidně odprodám, ale mám tu větší velikost...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SEBIEN: Já jsem je neuváženě koupila a skoro jsem je nepoužila.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SEBIEN: mám a aktuálně využívám již na druhém dítěti :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    přemýšlím, jestli mám investovat do Manymonths merino botek, máte někdo zkušenost?
    http://www.ecocapart.cz/product.php?id_product=682
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    GIMEL: Dnes jsem prvně zkusila dát prťouse do Manducy a jak má kolem hlavy víc místa, spí o mě opřený čelem, także bych řekla, že to je ono-víc utáhnout.

    Mě se taky co chvíli někdo ptá, jestli tam uvnitř může dýchat, občas i můj muž...

    Já ty pruhy používala i na starší dítě než na mimino, když doma něco dělám (typicky třeba luxuju), aby mu nebimbala hlava.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Nejmíň jednou týdně se mě někdo zeptá, jestli tam to dítě může dýchat, jestli se neudusí. Manželova babička se na to ptá pokaždý, co se vidíme (a to už nosím třetí dítě) :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GIMEL: když malou vidím, kam si narve a zaboří dobrovolně hlavu, když jdeme ven, tak jsem se naučila dítěti důvěřovat, že ví, co dělá a dobrovolně se zřejmě neudusí :)

    Koukla jsem na nějaký návody a jednak mě teda trochu děsí, jak stejně starý děti na těch videích vypadají oproti Zorce malinkatý. Ona teda není sice úplně malá, ale ani extra obr, asi je to daný tím, že já jsem prťavá, takže na mně vypadá prostě velká a mám ji přes celej trup už teď. Druhak na jejich základě zkusím ještě víc šátku narvat mezi nohy po zadek, mám pocit, že mi pak na zádech přebývá látka na šířku a možná proto mi to jde hůř utáhnout, nevím. Ale nevysvětluje to, proč to před tím šlo...
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    BLANCHE1: jo, to je fakt, ty dva boční pruhy by mohly pomoct. Možná jsem měla obavu, že když ji do toho celou zavřu, tak nebude moct dýchat :), proto jsem to nezkusila. Díky za tip.


    SEBIEN: přesně, ono se na to hezky kouká a na kurzu to člověk zvládá, ale doma je to něco jiného :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    BLANCHE1: jestli byla Gimel na kurzu V bavlnce, tak to zná, problém bude jen v té realizaci, těžko radit, když to nevidíme, rozhodně se nebát utahovat. Ale jak jsem říkala, taky teď mám nějaký období, kdy se mi to v jedné pasáži nedaří dotáhnout, i když vím jak, vůbec to nechápu, když před tím mi to šlo...
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    GIMEL: Jestli vážeš kříž s kapsou, mohla by taky pomoci fixace miminčí hlavy pomocí toho vnějšího pruhu látky.
    A jinak se neboj to pořádně dotáhnout, lepší pevnější než aby v tom mimino plandalo.
    Dobré jsou návody od Vonzino na Youtube, dotahování šátku postupně a jakoby po pramenech celý úvaz krásně zpevní.
    Syn taky dává vždy hlavu na stranu, čelem se opírá jen výjimečně.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    GIMEL: Tak to možná zkus víc utáhnout, hlavu na stranu mít může, ale celá by se hroutit neměla.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    no mému je taky měsíc, takže hlavu ještě nedrží a tím, že ji dá na stranu, tak zároveň i nějak divně padá. Asi tam pořád mám ještě moc místa. Raději to proto vždycky ještě vycpu.

    Jinak tahle vertikální poloha na mé hrudi je u ní uspávací, ať v šátku nebo i jen tak v náruči, takže mám klid, i mně je hrozně příjemná, takže na ty hormony to rozhodně vliv má, jak píšou :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    GIMEL: To moje většinou dá hlavu na stranu, uvelebí se a hned usne, ale je mu měsíc, až bude víc koukat, bude to zas jiný.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GIMEL: taky ji ma skoro vzdycky na bok, ale i tak ji ten limecek imho pomaha (ma teda hlavu na bok a polozenou na me hrudi), kdyz je na bok, tak se spis vyklani nez zaklani, mam dost dlouhej kus hadru, kterej obsahne prakticky celou tu vrchni cast
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LIDA_12: ne extra dlouho ;-) Ale teď třeba jsme byli na výstavě, B unavenej, fňukal, takže šup do manduky, uspat a prohlídnout si to v klidu.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    a když si utahujete šátek, jak dává vaše dítě hlavu? Ve všech tutorialech ji má vždycky dopředu a opírá se čelem, ale to se mi u toho mého mimča nepovedlo. Vždycky stočí hlavu na stranu a to i když vycpu horní okraj vkládačkou, abych vyrobila ten jistící límec. Ten je pak tím pádem neúčinný, takže jí vždycky za hlavu ještě něco nacpu, aby ji neměla aspoň tak vyvrácenou. Dneska se mi jinak povedlo utáhnout docela pohodlně, tak snad je to jen cvikem...
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    ANNAWA: Tak to klobouk dolů :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No jo, já mám totiž hyperlordózu. Na zádech si dítě posadím do prohlubně a oběma je nám dobře. Když si ho dám na břicho, tak mi rovná páteř do pro mě nepřirozené polohy a do deseti minut mám křeč v zádových svalech.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    zas se jen podelim, mile prekvapil starsi pan ve fronte v obchode, kdyz sam zacal, ze je to fajn takhle nosit, ze me dite aspon furt citi a neni mu zima, mile :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Nosila jsem na břiše cca do roka a půl, pak jsem byla těhotná a už mi to nebylo příjemné, ale to obě holky už celkem uspokojivě chodily, golfky jsme brali jen na delší cesty, nebo když jsem hodně spěchala nebo měly spát. Na zádech jsem měla většinou batoh, takže se tam už dítě nevešlo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam