• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já teda na kočárek do města nedám dopustit, i když jsem nosila a pořád nosím dost. Ale když vím, že se budu pohybovat jen po chodnících, tak ta výhoda, že nemusím nic táhnout (dokonce ani tašku a případný nákup) mi přijde příliš dobrá na to, abych se jí vzdávala.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    GIMEL: kočárek jsem měla, ale starší dceru jsem do roka téměř výhradně nosila....nebyl s tím žádný problém....měla jsem s sebou dycky přebalovací podložku, když jsem jí potřebovala někam na chvíli odložit
    mladší ale prostě v šátku být nechtěla a v půl roce jsem to musela utnout úplně...ze šátku se soukala a nechtěla v něm za boha být ač jsem jí nosila od narození....ona obecně nesnáší pocit, že je svázaná a to odjakživa...
    čili ano, jde to, ale počítala bych s tím, že matka míní a dítě mění :-)))
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SEBIEN: Takže nikoliv obsluha, ale zákaznice nahoře bez :-))
    BEBERA: Taky mě tu navnadily a už mi letí pro dítě první triko z mimibazaru, tak jsem zvědavá. Pro sebe bych taky chtěla, zatím vybírám.
    GIMEL: Na odložení kojence na trávu a přebalování třeba jsem používala třeba šátek, přebalovací podložku nebo něco takového. S karimatkou by se mi asi nechtělo tahat. Jo a odkládala jsem dítě do trávy i když jsem měla kočárek, však ono na to neumře .-) (kdybych se měla bát pokaždé, kdy se dcera vyplazila na trávu, že chytí klíště, tak bych se zcvokla...).
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    GIMEL: Tak s nepochopenim se setkame asi kazda,bohuzel.
    Ale kdyz se kouknes na historii,tak kocarek je tu opravdu velmi kratce a poznamky tipu,co ditko pocne a co jeho pohodli jsou proste zcestny:)
    Karimatka se moc hodi,na cesty kde jsem neresila vahu a misto byla super ovci kuze a jinak taky bud deka,karimatka a kdyz byla na podzim na ctyrech (bylo mokro a chladno )tak plastenka na zem.
    A mezi nami pro ditko je to mnohem inspirativnejsi a zivejsi nez stale stejna placata ,casto chladna podlozka kocarku:)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    GIMEL: No, klíšťata rizikem jsou a budou... pražské trávníky jsou hrozné....ale nevidím souvislost mezi tímto a hodnocením tebe jako matky...

    Moje dítě nošení tolerovalo, když to bylo na omezenou dobu... takže pro nás kočárek nutnost (a mně to tak velmi vyhovovalo - že L. snese oboje)... Pokud ti vyhovuje šátek a nic víc nepotřebuješ, tak bych se v tom nehrabala a nechala to tak...
    Na tchýni se vykašli -její hlas je poradní...názor řekla, ty jsi ho zvážila...konec
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    GIMEL: nemyslím že jsi extrém, když jdu s Manducou míním to řešit obdobně jak teď bude už rozumně teplo (v zimě jsem prostě chodila na kratší vycházky a venku dítko nevyndávala)
    na tchýni kašli :-)))
    OXIS
    OXIS --- ---
    GIMEL: na druhý dítě si ten první kočár vůbec nepořídím, až golfky. Malýho jsem z 95% do půlroku nosila, pak trochu v kočáře (zvednutý záda), ale to ho prudilo a teď golfky a ty jsou boží! Vydrží tam mnohem déle neprudit! .)) V šátku se už dlouho nechce nosit, pokud nespí, jinak bych klidně nosila dál. Nic se neboj! Já teda ještě z toho kočáru měla po šátku takovej pocit, že mám dítě od sebe asi sto kilometrů :P, takže si myslím, že i kdyby sis ho pořídila, tak Ti bude většinu času překážet v chodbě.

    RYBKA: jo, se slzou v oku vzpomínám na dobu, kdy O. usnul ještě v průběhu uvazování :)))
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    GIMEL: Naši příbuzní si celkem zvykli, jen prababička má pocit, že je malej hroznej chudáček, že mi pořád "funí do výstřihu" a nemůže se rozhlížet po světě :-) (Ono je mu 2,5 měsíce, jak ho dám do šátku, usne, proto se nerozhlíží.) :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    GIMEL: My jsme zvolili systém malý miminko v šátku (později v Ergu) a větší dítě, co už sedí (tak od 8 nebo 9 měsíců) střídavě i v golfkách. Zatím si to nemůžu vynachválit hlavně na cestování, mrňous je na břiše a mám volný ruce na starší děti. Jediný, kdy jsem zatím narazila na problém, bylo u zubaře, asi 4 týdny po porodu (akutně, nešlo to odkládat, nesehnala jsem doprovod), nakonec jsem si s sebou vezla autosedačku, kam jsem malýho na dobu ošetření odložila.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    BERENIKEE: já jsem si pro tyto účely (ležení do trávy) pořídila karimatku, kterou s sebou tahám (asi ji zkrátím) a když jsem to tuhle zmiňovala tchýni, vyposlechla jsem si hned, jak riskuju, že na ni vleze klíště, jak jsou pražský trávníky posraný vod psů a jak jsem za alternativku a nezodpovědnou matku... tak mě to napřed nakrklo, pak vystíhovalo a řeším, jestli jsem teda takový extrém nebo jestli je ten kočár ve skutečnosti přeci jen postradatelný. Mně ten šátek taky vyhovuje. Tak děkuju za uklidnění :)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    GIMEL: Od narození šátek a pak manducu(malá má skoro 15měsíců)a nebyl sebemenší problém.Neodkládala jsem ji buď vůbec a nebo si našla vhodné místo,či si to načasovala k vhodnému místu(přebalování)
    Nosila jsem sebou podložku a čtvercovku navíc ,v zimě v nejhorším pod podložku svůj kabát a v létě jsem nachystala ležení do trávy.
    Kojení a příkrmy byly vždy v náruči a ode mne většinou ani nechtěla.
    Myslím,ale ze pro spoustu matek je to o zvyku a pohodlí.Mně bylo pohodlnější toto;)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Můžu se zeptat matek, co šátkujou - máte někdo JENOM šátek? Tzn. bez kočáru? Zajímalo by mě, jestli to jde a jak řešíte situace, kdy dítě potřebuje ven (ať už z jakéhokoliv důvodu) a není jak a kam ho v tu chvíli bezpečně "odložit".
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: moc děkuju za tipy...
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: Oni to, bohužel, ženou stále víc do sportovního vzhledu, takže je možné, že do všeho narvali růžové kontrastní prošívání a síťovinové kapsičky na klíče. Když si uděláš cestu do outletu za Prahu (google, zase mi vypadlo jméno vesnice), tak tam možná něco objevíš. A nebo se jako já zamiluješ do hedvábného úpletu - ten nehřeje tolik, ale vypadá naprosto skvěle a po pokožku je tím nejlepším kromě pouhého vzduchu. :-)
    Nejlepší je někde sehnat kombinaci 70 merino, 30 hedvábí, ale to se mi daří jen v sekáčích a na mmb. Často je to od Marks and Spenceru, takže když člověk nespěchá, může se dívat tam.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SEBIEN: díky za informace
    ADD: díky, zkusím se podívat po nějakých vzhledově přijatelných legínách. Ty od Icebreakeru myslíš model Sprite? Ty teplejší - Oasis - mají na bocích dost viditelné švy, u těch Sprite těžko říct, na některých fotkách vypadají jak běžné legíny a někde ten šev typu "sportovní prádlo" je taky vidět...
    KACHNIK: skvěle, takže to funguje! Paráda...

    Jestli mi bude konečně teplo, přijdu vám sem poděkovat :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BEBERA: to vypada fakt dobre, napad jak resit sukne. Zkusenost nemam, ale taky by se mi takove reseni libilo.
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: Já třeba letošní zimu odchodila v merino triku (jemnějším než běžné bavlněné, elegantně působícím, na tělo) a přes to halenku. V místnosti mi nebylo horko a na ven jsem si nemusela brát pod bundu svetr (což se hodí při složitém cestování, kdy je v dopravě horko a přitom člověk zvládne maximálně rozepnout bundu).
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: Merino spodky Icebreaker jsou tenčí než běžné bavlněné a opravdu v zimě hřejou a v létě chladí - nebo se v nich aspoň nepotíš. Jdou sehnat i leginy merino - hedvábí. Ty Icebreaker jdou nosit místo punčocháčů, mnohé zimní punčocháče vypadají "hůř". A nehrozí nějaká kvasinky nebo jiné silonkové pasti, merino krásně dýchá.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    BEBERA: nevim, jestli jsi nekdy neco takovyho mela v ruce, pod vlnou jsem si taky vzdycky predstavovala svetr, u techle veci by me nenapadlo, ze TOHLE je vlna, je to neco uplne jinyho, naopak spis nechapu, ze neco tak tenkyho a hladkyho muze tak hrat, nevyzkouset to na vlastni kuzi, neuverim...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam