• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    IORETH
    IORETH --- ---
    LYDI: Já jsem taky hodně malá (nevím přesně, ale tak nějak podobně jako ty) a ergo mi sedí bez problému (pravda, nemám útlý pas:).
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    LYDI: Já měřím asi 158 cm a Manduca mi taky nesedla. Vybrala jsem nakonec Kibi. Je to hodně individuální a chce to fakt vyzkoušet.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LYDI: mně je taky šátek pohodlnější a to ani nejsem malá. U Manducy mě dřou ty popruhy, ale šátek můžu mít i na holý tělo.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LYDI: já mám 151 a šla jsem právě proto rovnou do šátku, ani jsem nosítka nezkoušela. Později jsem zkusila Manducu, ne ideální a asi by to jakž takž šlo, a počítám, že podobně by to bylo i s jinejma nosítkama.
    LYDI
    LYDI --- ---
    jsem vysoka asi 155 cm. doma po brachovi jsou nejake nositka ale zdal se mi, ze ani jeden se mi nehodi velikostne. mate tipy na dobre nositka pro tak male lidi? diky
    HANABI
    HANABI --- ---
    REONA: Pocitaji se satky, nositka, ring slingy a cokoli jineho, idealne ergonomickeho.
    HANABI
    HANABI --- ---
    Event je v ramci skupiny, takze, kdo ve skupine neni, neuvidi ho. Chystaji se nejake plakatky, az budou, tak je tu muzem vyvesit.
    KATIA
    KATIA --- ---
    REONA: Milovice nejsou Nymburk, je tam ten park, ale to je podle mě zábava spíš pro větší děti. Jinak Nymburk je hezké místo na výlet s kočárem - na brusle a nebo pak na kolo ;-)
    REONA
    REONA --- ---
    Taky to nevidím, ale, hm...Nymburk? Já vím, že to od Prahy není zase tak daleko, ale jen si říkám, nakolik je Nymburk atraktivní výletní místo, aby se tam člověk táhnul ponosit dítko v šátku...
    (btw počítá se jen šátek, nosítka ne? já mám oboje půjčené, ale v šátku teď nenosím, protože by se v tom malá uvařila, nosítko je v těch vedrech pro nás lepší)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GIMEL: já to nevidim
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    agituju tady, aby se informace rozšířila.
    30.8. proběhne pokus o zápis do knihy rekordů v počtu rodičů nosících dítě na těle (rozuměj matky s miminem v šátku :). Zde je fcb event, nevím, zda ho vidíte, kdyžtak přepíšu informace. https://www.facebook.com/events/324634487705906/
    Park Mirákulum, Milovice, Nymburk od 11 hod.
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    dámy není to úplně k tématu, ale počítám, že tady byste některá mohla mít zájem
    [ OFFERINGNABÍZÍM: 1ks nový tampon z mořské houby Moontimes vel. M / Beroun / 180 CZK ]
    OXIS
    OXIS --- ---
    SEBIEN:
    TRISSIE: tak ten můj má v 11 měsících 87 cm a 12 kilo, furt slyším, jak je pořádnej a obrovskej, ale hejbe se strašně moc, chvíli neposedí, pořád musí kramařit, někam chodit (chodí od devíti a půl) no ale pupek a tváře a hromadu faldů na stehnech má furt! Jo a maso zatím nejí. Jsem vám jenom chtěla říct, jak to mám přesně opačně :D.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SEBIEN: díky za odkaz, tak to tak vypada ze je to dolní hranice, 3,5 měsíce 61 cm 5,2 kg, ale možná je to tím ze je celkem pohyblivý s velikym napětím v tele a ještě navíc cvičí vojtovku
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SEBIEN: jako samozřejmě, že to neznamená, že každé dítě, které klesá na percentiláku, má vstřebávací poruchu. ale percentiláky rozhodně nejsou na prd. jen se s nimi musí umět pracovat - jako s každou statistikou
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SEBIEN: nespecifické. atop, jasně, ale ten má kde kdo. až po nasazení diety jsem zjistila, že stolice může vypadat i jinak než to, co do té doby dítě produkovalo, ale to bez srovnávacího exempláře nezjistíš, no a pak ten pokles na grafu - což v praxi znamená, že dítě roste, aniž by odpovídajícím tempem i přibíralo, čili reálně hubne
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BALAENA: Bart je co do výšky na desátém a byl výš, doktorka ovšem tvrdí, že je to ok. Ale dohodli jsme se, že ho v září přeměříme. Nicméně on nemá po kom být čahoun.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    BALAENA: aha, no, uvidime. Melo to jeste nejaky priznaky?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SEBIEN: to si dovolím oponovat. soustavný pokles na grafu výška-váha je často první signál u vstřebávacích poruch (u nás to byla polyvalentní potravinová alergie, po zavedení příkrmů syn během několika měsíců spadl z 25. percentilu na 8.)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TRISSIE: naše doktorka včera akorát říkala, že jí můžeme rozšířit jídelníček, že by mohla klidně přibrat, ale jinak nic.
    Zorka je zase od pohledu dlouhá a hubená, a zase se hejbe furt, takže má asi holt vysoký výdej energie...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEBIEN: moje holky jsou taky na 10. percentilu (na roce na 78cm 9,05 a 9,09kg) - doktorka to nijak nekomentovala.
    Přitom ony vyloženě vypadají baculatě, i neuroložka komentovala, že je vidět, jak rády jedí a že se není čemu divit, že jim ten pohyb moc nejde, když jsou takové udělané. Vlastně vypadají zhruba stejně "udělaně", jako jejich bratr, který měl ovšem na stejnou výšku o 2 kila víc!
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TRISSIE: našla jsem si tohle http://www.jaknamiminka.cz/vaha-kojence-k-vysce-rustove-grafy-a39.html a i podle tohohle je Zorka někde kolem 10. percentilu, váhu vzhledem k výšce má na spodní hranici.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEBIEN: u délky možná ne, zvlášť třeba v drobnější rodině.
    Váha sama o sobě moc nevypovídá, lepší je graf váhy k výšce, kvůli poměru (výška samotná vypovídající je, kvůli případnému nedostatku růstového hormonu).
    P. na váhovém percentilu byl v 18m někde kolem 75 nebo 80% - což by samo o sobě bylo alarmující, až na to, že na výšku byl nad 99%, takže výška-váha někde kolem 50%.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    (jinak mě napadá, že když už dítě bude v krajních třech procentech, tak to asi beztak bude vidět na pohled, ne?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam