• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANCHEZAKAI APC40 // Launchpadaky berem taky:]
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    prosim vas potřeboval bych pomocí midi noty přikázat apc aby se zpustil dany čudlik má někdo podobne zkušenosti?
    M0R
    M0R --- ---
    PUSHER
    PUSHER --- ---
    pifko: verim, ze pri chytre vymyslenem konceptu, by se jich dalo prodat urcite minimalne 3000. jde o to mit cash na nakoupeni soucastek,. chytrej koncept by se dal vymyslet pomerne snadno, stejne tak byznys plan, vzhledem ke studnici nevyslysenych prani uzivatelu by se dali udelat i features, ktery jiny veci nemaji,. treba ja u apc nechapu absenci LCD displaye, a mimo max/msp, moznost pouzit to jako sequencer, resp. arpegiator., atd atd..
    PUSHER
    PUSHER --- ---
    hele, tak imho se da normalne koupit dana soucastka,. napr motorizovany fader, ktery uvnitr zapojis nemlich stejne jako je zapojeny nemotorizovany,.nemusis nic navic resit. druha vec je, jakym zpusobem to bude vevnitr naprogramovany, jerstli default settings apc zvladne obsluhovat motorizovane fadery misto statickych,. prinejhorsim by to max/msp mel zvladnout.
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    ANIMAK: no jak rikam, ja jsem spis pres ten design obalu nez vnitrku.. Mam i moznost si nechat udelat nejaky prototyp toho plaste treba z polykarbonatu atd... ale dovnitr fakt moc nevidim... Kazdopadne pokud by se tady nasel nekdo kdo ma touhu neco rozjet, nejaky fajn napad, tak nabizim sve dovednosti..
    ANIMAK
    ANIMAK --- ---
    PIFKO: nakup dily a tavymysli to a klidne ti s tou stavebnici pomuzu :))
    ANIMAK
    ANIMAK --- ---
    PUSHER: jo takhle tak to sem to pochopil spatne ....no v tom pripade by to byl hodne velkej vychyt;)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    problem je v tom ze ty soucastky jsou bud hrozne drahe, nebo si jich musis objednat 5 tisic
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    PUSHER: otazka je, jestli by sis to objednal rozlozene a doma si to slozil, nebo bys chtel aby ti to prislo uz komplet... Protoze v druhem pripade by to asi moc realizovatelne nebylo.. aby borci v tovarne cetli maily a delali custom hebla pro kazdeho pytlika ze Lhoty.. :) Tohle je musik business, welcome... :)

Ale napada me, kdyby tady byly sikovne inzenyrske ruce, klidne bych se zapojil do procesu vyroby a vyvoje a muzem rozjet vlastni controler.... kdyz to dokazou delat lidi na kolene, a monome ma docela mega uspech (tam je to sice jen o desce a silikonovych buttonech)... Delam v 3D softu, takze bych se postaral o design a zbytek je na vas kuci..
    PUSHER
    PUSHER --- ---
    animak: asi nechapes jak to myslim,. firma Akai,. vyrobi,. 20 ruznych modulu,.za jednotkovy ceny + jeden hlavni cely modul,. je na zakaznikovi, co si vybere z jimi nabizenych modulu do sveho APC,. spis by na tom jeste vic vydelali si myslim,.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    tedka me napadlo ze jsem zapomel na ten MAX4live ten by mohl nahradit nektery funkce toho translatoru, ale jeste jsem se k tomu nedostal
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    DUALCHANNEL: taky mi to haprovalo, navic na co jsem to chtel bych potreboval PRO verzi a tu jsem nesehnal
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    delali jste nekdo s tim midiprekladacem? Ja to zaboha nemohl rozjet, tak jak jsem chtel..
    ANIMAK
    ANIMAK --- ---
    PUSHER: jj kdybysis mohl sestavit z mensich komponentu presne co bys chtel by bylo asi dobry ale asi by to nebylo tak dobry pro jejich firmu;)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PUSHER: to rikali v nejakem rozhovoru nebo kde ze prave motorizovany fadery tam nedavali naschval kvuli ceny.. ale rek bych ze s casem necim vic advanced prijdou
    PUSHER
    PUSHER --- ---
    animak: no zas tak prevratny zmeny to nejsou,. spise si myslim, ze takto to mely navrhnout. Treba motorizovany fadery by snad mely byt uz automaticky,. sice by to stelo o 100E vic, ale co,. lidi by to ocenili,. stejne tak par dalsich vychytavek,. co by nebylo vubec spatny, kdyby Akai udelal nejaky moduly, a kazdej by si mohl koupit pouze ty moduly ktery chce,. resp. si to sestavit na miru,. to by byl hukot.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    DUALCHANNEL: blikani na signalizaci hraneho klipu bych taky uvital, ale je to otazka to cely premapovat pres midi translator.. coz pokud vim znamena ztratu default chovani apc..

6x8.. nevim no, zvlast kdyz posouvani se shiftem je o pet radku.. to bys musel premapovat i to posouvani
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    DANCHEZ: nj, ale tak bych to ja asi nechtel. Me teda jde o neco jineho, ale zajimalo me, jak si to mapujete.

Moje vize je mit ne 5x8, ale 6x8. Ale nevim jak to namapovat a rozsvitit. Ta stop radka mi prijde zbytecna, kdyz stejne mam v kazde stope aspon jednu mezeru na strance. Tzn. stopuju jako na lauchpadu a ne extra butonem dole..

Dal bych rad rozjel, aby radka device kontrol mi blikanim signalizovala pusteny klip v dane stope. Kdyz jsem na jine strance, tak nevim, zda mi treba nekde neco jeste nevisi... A jinou barvou signalizovala stopu, kterou v device control muzu knobama prave ovladat, atd atd..
    Z4IK
    Z4IK --- ---
    ANIMAK: posta:)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    DUALCHANNEL: ony vlastne ovladaji dany clip, jsou to dummy clips na efektovem kanalu, a jsou rozkopirovany po peti prez vsechny radky setu
    v tom kanalu je effect rack a tema klipama vicemene prepinam jenom ktery "subkanal" je aktivni v ramci toho effect racku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam