• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANCHEZAKAI APC40 // Launchpadaky berem taky:]
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    DUALCHANNEL: vcera se mi prave poprve stalo, ze se po zapojení APC nezapolo a bylo potreba s tim trochu pokvrdlat.. navic mi prislo, ze konektor adapteru, co pouzivam (ne origo) neni uplne kruhovej, ale spis elypsoidniho prurezu a ze bylo potreba s tim trochu pootocit jakoby ve smeru nebo proti smeru hodinovych rucicek, aby doslo k zapojeni, ale tim si nejsem jistej, byl jsem vcer uz faaakt unavenej po vikendu, kdyz jsem tohle zkousel
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    LEMUR: volne to trochu je. A pouzivanim se ta vule pochopitelne zvetsuje. Jestli ti to funguje, tak nic neres...
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    prosimvas, taky ma vas konektor od adapteru u APC po zapojeni tak trochu vuli, ze se s nim da lehce kvrdlat na vsechny strany? a stejne tak USB kabel... od zacatku premyslim, jestli je to schvalne (ma to vuli, aby se to hure ulamovalo) nebo jestli mam nejakej zmetek
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    NAILER: jup funguje to kdyz v nastaveni das midi APC a Lauchpad potom se ti ukazou dva ctverecky a uz jedes:) ted sem na tom strasne seklej !!! :)))))))
    NAILER
    NAILER --- ---
    GAWYSS: jj, presne to myslim, dik!
    GAWYSS
    GAWYSS --- ---
    NAILER: Nemám, ale myslíš tím to orámování clipů? Viděl jsem k tomu dost věcí a mělo by to být tak, že jakmile se ti v midi objeví příslušný kontroler a nastavíš si ho v těch presetech, tak by se ti měli zobrazit 2 různý orámování (pokaždé jiná barva), který si už poposunes v rámci kontoleru. Jestli je to to co myslíš. Stejně by to bylo kdyby si měl víc Launchpadů.
    NAILER
    NAILER --- ---
    btw kdo mate APC + Launchpad, jde nastavit pro kazdy controller jiny "viewport", tj. ze ukazuje na jinou cast obrazovky?
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    tak si me napiste na oboje mam jak lauch tak i apc ktery prave pripojuji k rozhrani!!!:)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    LEMUR: rek bych ze tak nejak to je.. nektery hardware toho umi vic (treba ten ramecek).. ale toho dosahujou jenom spolupraci vyrobce hw - ableton
    m4l.. este porad jsem si neosahal, ale pochybuju ze todle umozni
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    NAILER: otvirani zavirani grup pres APC bych ocenil vic nez hodne.. nevim jak to budu resit do budoucna....

takze blba otazka - veskery funkce abletonu, na ktery nejde namapovat midi control jednoduse pomoci MIDI edit (neobjevi se u nich vubec oranzova barva po zapnuti), proste namapovat nejdou?

nebo aspon pres ten M4L? uz jsem narazil na X veci takovejch bohuzel...
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    jotakhle.. no v modifikaci asi ne, protoze to nejde namapovat tak ableton zadne signaly pro tudle funkci nebude prijimat.. snad v dalsim update
    NAILER
    NAILER --- ---
    DANCHEZ: no pockej, to samozrejme vim :) chtel jsem to rozklikavat pres APC a na midi to namapovat nejde, to taky vim :)) myslis, ze by to mohlo jit v nejake modifikaci?
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    tou sipeckou u nazvu groupy, ale bohuzel to nejde namapovat
    NAILER
    NAILER --- ---
    DANCHEZ: jak ty grupy rozbalujes / sbalujes? reklamace uz je bohuzel pase :-/
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    NAILER: co se tyce 0db..resim to efektem utility na kazdem kanalu kterym to ztisuju o tech 6db

nefunkcni fader je zrejme na reklamacku

groupovani normalne funguje.. nebo chces aby ti to pri zabalovani, rozbalovani premapovavalo savle?

LEVOS_BOB: ok

MONKEYFIGHTER: midi translator pro
    NAILER
    NAILER --- ---
    MONKEYFIGHTER: tipuju M4L? nebo rovnou v maxu? no s nejakejma vecma bych si pohral, hromada shiftu je jeste nepouzitejch :)
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    NAILER: mno videl jsem to v par komercnich presetech(ten fader na 0),jak na to ale netusim

tusi nekdo jak/v cem jsou ty komercni presety udelany?
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    napiste me tam jako majitele launchpadu, koukam ze to dualchannel zabalil tak za to budu lobovat sam...hehe/...
    NAILER
    NAILER --- ---
    jde nejak nastavit, aby se fader zastavil na 0.0 a ne na +6.0?
    nemate nejaky tip, jak udelat, aby se daly groupy tracku rozbalovat a sbalovat?
    a prestal mi fungovat fader na 1. kanale ... :-/ da se to nejak fixnout?
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    DUALCHANNEL: no to doufam :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam