• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANCHEZAKAI APC40 // Launchpadaky berem taky:]
    BABB
    BABB --- ---
    BABB: LEMUR:

tak jsem zjistil, ze DPC ukazuje po cca 15s drop, ale nic s tim nejsem shopnej udelat... :| at vypinam, co vypinam
    nicmene celkem zasadni bylo sdileni IRQ pro FW radic a interni Realtek zvukarnu...
    takze jsem tu interni kartu zablokoval a chova se to lip, ale furt napicu...
    s touhle masinou to uz asi lepsi nebude... :|
    MUNAKI
    MUNAKI --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s Virusem TI+Ableton+apc?
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    už to mám nějak se rozhasily ovladače
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    stala se mi taková zvláštní věc. chvilku jsem se vrtal v kompu a najednou mi v abletonu vůbec nelze spustit apc. v nastavení mi to nedává žádné volby. Vyberu control surface apc ale v input output nelze nic vybrat :( neměl někdo podobný problém?
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    SMARIO: zajimalo by me na co ma ten launchpad, docela me taky laka jeden k apc poridit, na spousteni efektu...ted to resim padkontrolem
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    kdyby si nekdo nevsiml v dnb auditku ;)

SUB FOCUS LIVE...

BABB
    BABB --- ---
    nezkousel dobra utilitka... otestuju .)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    nevim, jestli si to tu uz nepsal, ale zkousel si zkontrolovat dpc latency?

DPC Latency Checker
    http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml

..nutnost (thx to Dualchannel:))
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    tohle teda ale plati stopro jen pro moji konfiguraci dell inspiron 1525 (grrrr) + ni audio 4 dj + apc 40

teprve vcera (po 3/4 roce, co se mi to vice nebo mene furt sralo) jsem objevil tenhle navod (sepsanej shodou okolnosti jen nejakej tejden a neco zpatky!), kterej se teda tyka ty zvukovky, ale mozna bude platit i obecne. cetl jsem o tom uz dlouho, ale nikdy takhle presne krasne a jasne krok po kroku

zkousel jsem to vcera v noci nebo spis nad ranem, ale zdalo se, ze to fakt neuveritelne zlepsilo situace.... teprv tedka odpoledne to chci poradne otestovat, protoze takovyhle zlepseni uz jsem parkrat zazil, ale vzdycky se to casem zase zaclo kurvit...

Solved! Audio 4/8 DJ Dropouts, Gitches, Pops! - NI User Forums
    http://www.native-instruments.com/forum/showthread.php?t=125004

bylo by jen dobry, kdyby sis overil, jestli mas ke zvukovce prirazeny defaultni IRQ 10

..za zkousku podle me nic nedas, nenesu ale zadnou odpovednost za pripadne skody, ktere si zpusobis, jasny :))
    BABB
    BABB --- ---
    nemam doma net :) ehm...
    BABB
    BABB --- ---
    jo dobry uz na to koukam... dik
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    to, co popisujes je mi az podezrele povedomy a pripomina mi to muj nekolikamescni ne uplne uspesnej boj po nakupu apc a externi zvukovky

s tou prioritou IRQ - tedy kterou nastavit presne a jak, jsem to dozvedel az nedavno a zdalo se mi, ze to konecne pomohlo. jen jsem jeste nemel cas na test poradne
    BABB
    BABB --- ---
    LEMUR: to zni dobre... mno jakykoliv dalsi voditko beru .)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    BABB: ja bych to zkusil nasmerovat k tem prioritam IRQ - podle me potrebujes dat nejvyssi (1) prioritu na IRQ zvukovky. ja mam dellackej laptopm a bylo to IRQ 10, nastavuje se to v registrech - run -> regedit.exe (pak je to jeste teda docela tezky najit, ale navod najdes na netu nebo jestli chces, tak ti dohledam, kde jsem to mel ja)
    BABB
    BABB --- ---
    Takze pres MMX drivery na interni karte to s buffrem kolem 50ms neblbne a ani pres Firewire na Edirol Fa-66.
    Porovnat to nemuzu pacz pres ASIO se na tak velkou latenci u FA uz nedostanu. IRQ v konfliktu neni, ale poznatek je takovej, ze v momente kdy zacnu hrotit AKAI pres usb, system asi zacne kaslat na firewire.
    Mozna teda zkusit nejak postelovat priority, ale to nevim kde najdu. Uf no ten 1394 port jsem zjistil ze je RICOH :( ale doted s tim na XP nebyli problemy :|

Zatim teda jediny reseni je MMW driver mno... vic vzstupu nastesti nepotrebuju a na to spozdeni si zvyknu.
    Ted nasleduje patrani po jinem ovladaci k FW, ale ten nikde neni pacz W7 pouzivaj nejakej standart imho...
    BABB
    BABB --- ---
    diky za tipy... zkusim se s tim poprat
    Z4IK
    Z4IK --- ---
    LEMUR: no vidis bych mel mozna zacit premeslet kdyz neco ctu:) btw me se to vzdycky seklo na konci a uz se to nechtelo hnout jediny co zabralo byl restart
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    Z4IK: ale on mluvi o necem jinym, ne? vykyvy zatizeni CPU a z toho plynouci problemy se zvukem..

btw to co popisujes se mi obcas stane a jde to zrusit naopak jen zmacknutim toho smeru, kterym to leti, bez shiftu :-)
    Z4IK
    Z4IK --- ---
    Z4IK: ted po reinstalu blata se mi to uz nastalo
    Z4IK
    Z4IK --- ---
    BABB: jj uz se mi taky stalo proste se to sekne a jede a da se to zastavit jedine ze zmackes opacnes smer zejo? ale pak se to stejne zase rozjede.Hlavne se mi to nestalo jenom u me ale i kamarada na jinym apc a kompu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam