• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRMELECJaroslav Dušek, Pjér La Šéz, divadlo Vizita...
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    tak ja jdu vecer na vizitu zase, jsem zvedava )))
    byla jsem jednou a uplne az zas tolik nadseni ne-e
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    HANNACH: díky, dodáno do záhlaví :c)

PS: kdyby někdo chtěl práva a měl kde zjišťovat novinky lépe než já ze serverů.... dejte vědět.
    HANNACH
    HANNACH --- ---
    Divadlo Vizita v Arše:
    12.5. - Ošetřovatelka Smrti
    13.5. - Jelen Páně
    8.6. - Medardova třtina
    9.6. - Jaguáří skok

...a dnes :)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    aktualizace záhlaví - bacha dnes Pjér v Čertovce !!

Pro mimopražské něco tady:

20.4. Vizita v Českých Budějovicích
    23.4. Beseda v Mladé Boleslavi
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    KRMELEC: J,j, je to tak:-)
    Jo - film Jarmareční bouda Spáčilová sejmula. Ale to asi není tak úplně Duškova zásluha:-)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    DEEKEY: Já ti to říkala... Moc se nedá vyprávět o čem to je, ale funguje to pozitivně na psychiku :c))) Duškovina zkrátka.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Modlitební pazourek taky úžasnej:-) Nedá se to skutečně moc reprodukovat, nepřenese se ani to kouzlo okamžiku, ale fakt to bylo skvělé.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    KRMELEC: jj, je zpetny chod, cervi dira prave funguje takhle, pohlcuje ale vraci nazpatek, chyta 2d a vraci 3d:)Takhle to vcera rikal, docela tomu rozumim, takze kazdej ma v hlave dve cervi diry:)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    DAWYT: hehe, tak jsem aktualizovala program v záhlaví a ten křest knihy je na Čertovce 21.3. :c)) http://www.divadlocertovka.cz/malvern.html
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    DAWYT: PS: s těma očima, Pjér nám vyprávěl, že oči moderního člověka jsou jako černé díry které světlo pohlcují... ale určitě bude i nějaký zpětný chod :c)) Jde jen o interpretaci
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    DAWYT: Kniha je již v prodeji.
    Např. Luxor a jiné velké již nabízejí a mají ji skladem: http://www.portalknihy.cz/detail/21260/annick-de-souzenelle-symbolismus-lidskeho-tela

V souvislosti s knížkama jsem si vzpomenula, že nedávno vyšla pátá dohoda od Miguela Ruize: Výsledkem praktikování páté dohody je naprosté přijetí sebe sama takových, jací jsme, a naprosté přijetí všech ostatních lidí takových, jací jsou. Pátá dohoda chce přinést lidem na celém světě svobodu být sami sebou.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    Včera jsem byl na Světě Toltéků, bylo to super, J.D. zářil, moc se mi líbila zmínka o tom, že oči vysílají světlo nazpět, že vlastně všechno osvětlujeme, asi to je jasný, ale mě to došlo až včera. Mluvil také o knize od Annick de Souzenelle: Symbolismus lidského těla. Rád bych šel na křest knihy, ale zatim jsem to nevygooglil, vite nekdo kdy a kde se bude konat?Děkuji
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    KRMELEC: Tak jistě, napsala to Ruizova žačka, v podstatě jde o její interpretaci jeho učení a velmi jemnou cestu životem (soudím tedy dle prvních 30 stránek), zřejmě slabší odvar.Možná nepříliš vhodné pro muže. Ale chtěla jsem knihu hned, teď, tak jsem koupila aspoň to. Ale něco se použít dá.
    Díky za odkaz, pročtu si to.
    A jinak, zpět k Duškovi - všimla jsem si až teď-od 4.3. v kinech
    http://www.csfd.cz/film/223949-jarmarecni-bouda/
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    DEEKEY: no a nemusíš studovat celé knihy... tady máš na jedné stránce shrnuto vše podstatné - za správnost neručím::

kalendář shrnuto.docx (14588 B)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    DEEKEY: ani ne tak dny pondělí až neděle jako spíš dny podle postavení našeho měsíce a planet a vlastně blízkého vesmíru. Toltécký rok má 260 dní, Mayský 360 dní. Oba jsou ale založeny na třináctkové a dvacítkové soustavě. Vypadá to složitě, ale ve skutečnosti je to pro evropana jen nové pojetí kalendáře.

Velká kniha toltéckých moudrostí není moc dobrá kniha. Také jí mám doma a nic moc. Pokud jde o mé doporučení, tak mnohem víc informací najdeš v knihách např. od Eckharta Tolla, Carla Johanna Callemana a Barbary Hand Clow...
    Pokud jsi pražská, doporučuji se zeptat v nakladatelství Maťa (Opletalova ul. u Václaváku) nebo obchodu Modrá Brána (Zborovská 1). V obou obchodech ti rádi a dobře poradí.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    KRMELEC: To je v pohodě, v první chvíli se mě to dotklo, pak jsem si vzpomněla, že si nemám brát nic osobně:-)) a protože jde o písemné sdělování, ony ty pocity nejdou vždycky dobře přenést, smajlíky to někdy nezachrání:-), takže fakt jsem to vzala normálně. Vše ok.
    Zaujalo mě to tvrzení o názvech aktuální dnů-jakože v pátek je den Modlitebního pazourku? Zatím jsem si stihla koupit jen Velkou knihu toltéckých mudrostí, tak to budu muset nastudovat Mayský kalendář (jako na potvoru o něm ale v knihkupectví nic neměli).
    Takže se zase těším na představení:-)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    DEEKEY: hm vlastně ty názvy improvizací vycházejí z aktuálního dne v mayském kalendáři a úvodní slova se většinou také směřují k vysvětlení názvu.
    U modlitebního pazourku to ovšem může být cokoli :c)))

Omlouvám se, pokud má minulá odpověď vyzněla ironicky. Nebylo to tak myšleno.
    Určitě dej vědět dojmy po představení. Špatně se to shrnuje do vět, protože je to neudržitelná přestřelka slov, pohybů, zvuků a nápadů, ale myslím, že každý s trochou představivosti se do Archy rád vrátí.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    KRMELEC: Co na to říct, jsem to až tak vtipně nemyslela:-)....vzhledem k tomu, že jsem od Duška viděla jen Svět Toltéků (a řada lidí mi říkala, že to je pořád hodně podobné), tak i když vím, že je to velký improvizátor, myslela jsem, že když má ty své improvizační večery NĚJAK nazvané, že, i když improvizovaně, je má -aspoň na začátku- nějak zaměřené. Že má ten večer jaksi aspoň na začátku základní téma, i když se od něj dostane úplně jinam a předem neví kam. A osobně je mi to jedno, ptala jsem se kvůli jedné osobě, protože si nejsem jistá, jestli ji můžu vzít sebou:-) Těžko se to vysvětluje-takže to vysvětlovat nebudu.
    No jo no - a jsme u jedné z dohod - nevytvářej si domněnky(v tomto případě o Duškových improvizacích):-))(mluvím o sobě)
    Díky za odpověď. Dám pak vědět, o čem se hrálo 5.3.:-))
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    DEEKEY: :c))) hodně vtipný dotaz
    Jde o improvizované představení, což znamená, že ani Dušek s Pjérem těsně před představením neví o čem to bude a co se bude "řešit" :c)))
    více asi zde: http://www.czecot.com/cz/akce/82268_divadlo-vizita-modlitebni-pazourek
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Viděl jste někdo Modlitební pazourek? Potřebuji získat trochu představu co se tam "řeší":-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam