JAMILLOS: Jo spíš by měli říct, jestli teda ten antabus jdou zkoušet nebo co. Já to teda pochopil tak, že Calabek je normální profík s praxí.. Jako Duše K asi.obecne někomu bývá často proti srsti, že to může někoho vést na zcesti a zanedbat doporučeně nebo dokonce i zákonné postupy , ale teda mazat tyhle věci je svinstvo no.
No ty aktéři v tom cvičení Event 201 byli právě většina pro tenhle postup - mazat podobná videa ( a blokovat ostatní webservery) a užší spolupráci se socialnimi sítěmi. Dokážu si představit , že by ale později byli schopni jít i na to dočasný vypnutí internetu.
Mě pak napadla spojitost , že před 14 dny vláda v naprosté tichosti schválila ten zákon o instalaci černých skříněk tajnou službou u všech poskytovatelů internetu, jestli by to šlo použít i jako internet kill switch. Nějak mi pak nešlo usnout :)
Ale to je taky prasárna.. celá země řeší koronavirus a veškeré tiskovky se točí kolem rousek a viru. Takže ten dlouhý roky kontroverzní zákon kuci schvalili a nebyl o tom snad ani jeden článek v médiích. Můžeme se bavit o tom, jestli jsou ty blackboxy ohrožením svobody nebo ne, ale schválit to teď v nouzovém stavu? To je vyloženě podlý.