• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    PRUE: jj, ale skončila mi škola, takže za dva týdny hurá domů :(
    PRUE
    PRUE --- ---
    FEFERONIE: kde žiješ ty? Utrecht? koukala jsem na fotky, jsou takový "civilnější", člověk si hned dovede představit, že tam je ;)
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    ADLETA: congrats! pokoj pro hosty (mě) máte?:)
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    PRUE: téma bydlení vyřešeno, juchů, budeme mít kompletně zařízenej...
    PRUE
    PRUE --- ---
    ADLETA: jo a sháníte pronájem zařízenej nebo ne? možná v tom je problém, my sháníme nezařízenej a tak nějak předpokládám, že tam by pes problém být neměl (vzhledem k tomu, že si ve většině takovejch bytů musíš položit vlastní podlahy a vymalovat)
    PRUE
    PRUE --- ---
    tak to jste mě moc nepotěšili s těmi psy :( ale jsem teď hodně na NL fóru http://www.tsjechie.net/board/f9.html a tam mi dost lidí co už v NL žije potvrdilo, že si psi můžou dělat co chtějí, tak doufám, že spíš platí jejich verze :) snad se nám teda podaří najít pronájem i s naším ovčákem :-D a s dvěma dětmi, no uvidíme..

ADLETA: manžel bude mít práci zajištěnou, samy od sebe bychom tam asi nešli :) přechází z český "pobočky" UPC přímo do jejich centrály tam.

FEFERONIE: učíme se teď podle pimsleur dutch a ta němčina je opravdu velkou výhodou ;) a ještě jsme tam nikdy nebyli :)
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    PRUE: zrovna ted prostestovali pejskari v Groningenu proto nove vyhlasce, ze od brezna psi MUSI byt STALE na vodicku a nesmi NIKDE volne pobyhat :( http://www.rtvnoord.nl/nieuws/indexvideo.asp?pid=97642&video=1&autoplay=ja
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    PRUE: ahoj, co se psiska tyka, pro nas je problem sehnat podnajem, kde psa budou akceptovat, i presto, ze v holandsku psi maji, tak do podnajmu se jim to moc nelibi...to je jedine co muzu rict...
    jinak vetsi podrobnosti budu moct sdelit az po tom, co na zacatku unora odjedu...

jinak mam dotaz, manzel dostal pracovni nabidku? Pokud ne a hodlate to spis zkusit tak bych spis debatovala tohle...ja to s praci mam totiz zatim mizerny i prestoze si myslim, ze anglicky umim, neumim holandsky, ale mam na druhou stranu nejaky ty zkusenosti ze sveta financi a nikdo tam na me s otevrenou naruci neceka...

jinak ti jeste hodim do posty jeden blog, od ceskeho paru, ktery do nl vyrazil za praci...treba tam bude neco, co ti rozsiri pohled ;-)
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    PRUE: nejsem tu moc dlouho, ale odlišnost života je pořád dost široký pojem. už jste tam někdy byli? to je asi základ žeo:)
    s angličtinou se domluvíte bez problému všude, holandštinu rozjeďte, až tu budete.. umíte-li německy, půjde vám to lépe.
    s dětmi bohužel poradit neumím a psy.. mají tady hunden toilets - vyznačená místa na trávníku, kde mají dovoleno kakat, takže pořádně vycvičit:) jak je to třeba s veterinou a poplatky bych se zkusila zeptat id adleta, páč ta se tam teď stěhuje i se štěkem
    PRUE
    PRUE --- ---
    FEFERONIE: jo určitě, zajímá mě jak moc se liší život v Nizozemí od života u nás v Čechách. Pak jazyk. Manžel nemá s AJ problémy, já se jakžtakž domluvím, ale blbě, němčinu jsem dělala dlouho, ale ztratila jsem s ní kontakt, takže zapomenuto a o "holandštině" nemám potuchy. Ráda bych věděla, jestli mám oprášit němčinu nebo začít s holandštinou (jestli pojedeme, tak budeme přímo v Amstru). A pak mi samozřejmě dělají starosti děti, staršímu bude v dubnu pět, čili by měl už nastoupit do školy, mám trochu obavy z toho, zda by to zvládnul. Ale doufám, že ta škola od pěti je víceméně jako poslední ročník školky u nás :) No a pak by mě zajímalo, jak je to v Holandsku se psy.
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    PRUE: zajímá tě něco konkrétního?
    PRUE
    PRUE --- ---
    Ahoj, sháním českou rodinu žijící v Holandsku, nevíte o nějaké. Otevírá se nám možnost odejít s manželem za prací a sháníme veškeré info o životě tam. Máme děti skoro pět a skoro 2 roky :) jo a velkýho psa, díky
    MANMOLO
    MANMOLO --- ---
    JARAFARI: Ale ta kvalita je mizerná...je to o náhodě.

....http://www.youtube.com/watch?v=fsbg1gNyF_Q
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    BOSSORKA: Dneska už se prodávaj semínka i v našich growshopech..... Tak mi přijde zbytečný to vozit a trnout na hranicích či letištní kontrole teda :) ......ale jestli chceš nějakou svoji specialitku, tak to chápu ,)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    Ahoj,
    když si chci z Holandska dovézt pár semínek, tak je to při kontrole na letišti ok? Bo to budou moc hrotit, kdybyto našli? ... :)
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    Holanďané ruší zákaz kouření v barech, platil dva roky - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=681945
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    STANTHA: nejsou, jen se tu na nich muze zatim max 120
    STANTHA
    STANTHA --- ---
    ahoj
    chci se poptat zda jsou v Holandsku zpoplatnene dalnice ? popripade za kolik?moc se mi to nikde nepodarilo najit..
    diky
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    nějaký lomo z utrechtu.. je to turisticky pojatý, jsem tu chvíli :) http://picasaweb.google.com/Regina.Kluch/LomoUtrecht#
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    FEFERONIE: dik moc:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam