• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    MIYU
    MIYU --- ---
    ADLETA: jinak v ramci EU funguje i prevod podpory nezamestnanosti z jedne zeme do druhe, pokud ti ji tady uznaji budes si ji moc prevezt tam kam pojedete, pokud to bude v ramci EU (je na to formular E301 myslim)
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    ADLETA: chci podrobnosti o přesidlování!:)
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    MIYU: jasne, na konci cervna budu mit odmakano 13mesicu, tak podminku pul roku splnuju, urcite se tam zeptam, ale az se to bude vic blizit.

Jinak abyste si nemysleli, ze jsem prijela jen pumpnout system tak to ne, jen se chceme presidlit trosku bliz praze, stejska se mi :-)

az budu vedet jak ta podpora funguje presne neco sem napisu...

MIYU
    MIYU --- ---
    ADLETA: kdyz si zajdes na UVW (pracovni urad) tak tam ti rovnou pani rekne jestli, na co, na jak dlouho a na kolik mas narok .. ale mam pocit, ze musis mit odpracovano vic jak pul roku ale nepamatuju si to presne, takze si to zjisti pres UVW tam ti reknou hned
    Welkom bij UWV
    http://www.uwv.nl/
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    ADLETA: to nevim, ale ja tu byl (teda jeste poead jeste jsem) jako kontraktor s tim, ze jsem porad zamestancem ceske firmy, ktera me sem poslala... (takze na rozdil od tech tri dalsich, co leteli taky, ja nejsem bez prace, jen me ceka prerazeni nekam jinam...)
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    _OZZY_: gratuluju! ja obdobne ale opacne, nabidli mi rocni a ja jsem pozadala o tri mesicni, pritel rikal ze kdyz ti vyprsi kontrakt a pracoval jsi min. pul roku tak dostanes nejakou podporu na tri mesice...nevis o tom neco?
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    Tak jsem se dneska dozvedel, ze mi neprodlouzi kontrakt, takze koncem brezna v Holandsku koncim... takze mam pred sebou jeste tri lety zpet do Ceska (ted, v pulce brezna a uplne nakonec) a dva vikendy stravene v Holandsku...
    SPRINGI
    SPRINGI --- ---
    Vsimli jste si, je ted v Metru a nebo ve Sp!ts MINIMALNE jeden clanek o Oost-Europese migranten?
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    ak nahodou neviete...tak uz budete :)

Stuff Dutch People Like | 16,629,200 people can't be wrong, right?
    http://stuffdutchpeoplelike.com
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    VYKTORYJE: pripadne se podivej na google maps... Tak ty zastavky jsou...
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    VYKTORYJE: s coffeshopem ti neporadim (vim jen o jednom a vzdycky jsem jenom sel kolem ^_^), ale duny: zalezi, jestli chces duny na vychode nebo na zapade... Na tech zapadnich jsem jeste nebyl, ale jede tam bus c. 24 (zastavky v centru ma na Centralu a Spui) - konecna zastavka Kijkduin.
    Na ty zapadni obcas jezdim - odeme je to nejlepsi busem c. 23 na zastavku Kurhaus a pak to projdu pasazi na plaz... a nebo muzes jet az na konecnou Zwarte Pad‎ (o zastavku dal) a pak pres parkoviste k dunam... Na obe zastavky taky jedou tramvaje z centra: c. 1 a c. 9
    VYKTORYJE
    VYKTORYJE --- ---
    Máte tip na dobrý coffeshop v Haagu ? a jak se nejlíp dostat MHD k těm chráněným dunám ? děkuju moc
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    POTHEAD_: bez rodnyho listu se v pohode obejdes, teda pokud tam jedes nejak legalne a mas praci. Hlavni je ta adresa a hostel podle nestaci, protoze ti na ni posilaji korespondenci (vyrozumneni o vyrizeni zadosti) a nektery obce ti i na nahlaseny bydliste volaji
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    POTHEAD_: mala oprava k tvojej moznosti cislo 1) jít na městský úřad, dovalit smlouvu na byt nebo povolení majitele k registraci a ověřený, přeložený rodný list a občanku.

staci obcanka/pas a zmluva na byt/povolenie k registracii. prelozeny rodny list ( pozor, musi by s apostolou!!!) je mozne odovzdat dodatocne. ale ak ho neodovzdate, nikto vas za to nebude buzerovat, otravovat ani nic.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LOTHEA: Čtyři měsíce bych se tam taky nudila. Ale kdybych měla dva dny na Ut, tak bych jeden půlden Amersfoortu věnovala.
    MIYU
    MIYU --- ---
    Leiden
    LOTHEA
    LOTHEA --- ---
    IDENTITY: Mno, já jsem v Amersfoortu strávila čtyři měsíce a myslím, že zrovna tohle město jde s klidem vynechat.... je to nuda :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    _OZZY_: Amersfoort Koppelpoort (první rychlá volba)
    amersfoort - Mapy Google
    http://maps.google.cz/maps?hl=cs&gs_nf=1&cp=10&gs_id=1p&xhr=t&q=amersfoort&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1680&bih=866&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl
    Naprosto nejsrdečnější záležitost je pro mě foto č. 5 (galerie dole).
    V holandském kontextu není Koppelpoort nic výjimečného, ale v prostředí malého a malebného Amersfoortu je to fakt úža. Mimo to staré město oplývá těmi řadovými domečky typu "bydlí zde babička, která dělá dobré kouzlo", nikoli měšťanskými třípatrovými cihláčky :)
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    IDENTITY: mas souradnice/adresu na to misto pro pohadku stoleti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam