• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    NUSIK: kdyby KUCHI překročil do deseti nad limit, tak mlcim. to se stane kazdymu ze seslapne plyn ani neví jak, ale o 16 a 21 - to at mi nikdo nerika, ze to bylo neumyslne... (KUCHI - to do Tebe nerejpu, jen davam priklad) s tim mocenim, me taky chytil, tak jsem se omluvil a vysvetlil mu, ze vazne neslo jinak a v pohode... a s tou masturbaci bych to bral s nadsazkou - oni maji dost sveraznej humor. ALE dost mozna mas proste jiny zkusenosti .) ja tam jezdim uz 8 let, pracoval jsem tam, studoval a tohle jsem proste nevidel a to tam moje kamaradka navic prednasi trestní a správní právo na univerzite...
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    HOEZO: hele tohle nema s Cechama moc co spolecnyho, prave naopak, tohle je dost Holandskej zvyk. Protoze proste pokutu dostanes skoro za vsechno a pokuty jsou vysoky, je naprosto normalni se odvolavat. Byl sem svedkem toho jak holandskej kamarad polozil papir vedle kontejneru, kterej uz byl plnej, policejni organ nevahal, papir prosel a nasel tam napsany jeho jmeno na nakym dopise a prisla mu pokuta na 150 euro, psalo se odvolani. Nebo z me zahradky, ve meste probiha hudebni festival, vsude narvano, na zachod nemozno, tak sem si to zamiril k zapadlemu stromu, kolem projizdi organ, sviti na me a pokutuje me. Kdyz sem historku vypravel jakymukoliv Holandanovi, naprosto vazne, reakce byla a proc si jim nerekl, ze si masturboval, za to se plati min. Muj profesor mi vypravel, jak jednou dostal tri pokuty za rychlou jizdu behem tydne ( vzdycky do deseti kilometru nad limit) , tak se proste odvolal. Mohl bych pokracovat do nekonecna.
    KUCHI
    KUCHI --- ---
    HOEZO: proste to zaplatim, porusil sem zakon...
    NUSIK: zkusim to, primo na pokute je napsana adresa kam mam poslat odvolani, kdyz nesouhlasim..kdybych nekoho omezil/ohrozil nebo neco takoveho (coz btw holandani delaji uplne bezne), tak nebrecim, stydim se, platim, omluvim se a ublizenym lidem poslu slivku nebo nejaky jiny darek, ale za takhle vysokou rychlost na dalnici, to ne.
    LOVETHIEF: v rodnem jazyce to sice neni, ale ze zadni strany je preklad do nemciny, francouzstiny a anglictiny. Pro jistotu sem pokuty naskenoval a poslal na holandskou ambasadu at kacky poslu na spravny ucet.
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    KUCHI: ty jo, ja nevim, ale to porad my cesi musime vsechno obchcavat?! Kdybys jel se zenou k porodu nebo vas pronasledoval masovej vrah... proste si porusil zakon tak to zacaluj ne?!
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    KUCHI: ja mel taky pujceny auto z Amstru, ve Svycarsku me blejsknuli a slo to tak rychle, ze kdyz jsme vraceli auto, pokuta uz byla z kreditky strzena. Jinak s odvolanim urcite souhlas, sezen si nejakyho Holandana a sepis to s nim, je to normalni praxe v Holandu. Pravdepodobnost, ze ti alespon neco odpustej je dost vysoka
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    KUCHI: muj pritel tvrdi, ze kdyz takhle clovek dostane pokutu v cizim jazyce, ze to ma vratit s tim, ze nerozumi a chce to prelozit. Proste i ze zakona je, ze uredni dopisy musej bejt v rodnym jazyce. A oni se pak na to vyprdnou. Jestli to funguje, netusim.... ale treba za pokus to stoji?
    KUCHI
    KUCHI --- ---
    Zdravim navstevniky a milovniky holandska. Stala se mi neprijemna vec - byli sme si na vikend projet holand, pujcenym autem. Po necelem mesici prisly dve obalky, obe pokuty za rychlou jizdu na dalnici, prvni 101 a druha 133 ecek. Prekroceni o 16 (96km/h na 80) resp. 21 (121km/h na 100) km/h. Tusim, ze zaplatit musim, jinak da pujcovna aut udaje o moji platebni karte chlupatym a strhnou mi to i s pridavkem. Nicmene je moznost odvolat se, ale chtelo by to padne argumenty, proc neplatit tolik, napada vas neco?
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    no my jsme psa sice registrovanyho meli, ale pojisteni jsem si neplatila...i kdyz muj pes je blazen, za celou dobu, co psa mam jsem mela jen jednu financne narocnejsi situaci, kdy meho psa napadl jiny...ale pocitam s tim, ze az bude starsi tak ho taky pojistim...pocitam tak za rok, ted ji teprve tahne na tri...

jinak, co se tyka registrace psa, mno, v planu jsem to nemela, ale nevim proc mi z gemente prisel dopis at psa prihlasim...tak jsem tak udelala, aby z toho nahodou nebyl problem...

ted uz v holandsku nejsme...
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    MIYU: dekuju!
    MIYU
    MIYU --- ---
    LOVETHIEF: psa tu nemame ale tady si to projdi a naky zaklad se dozvis
    Expat Guide to Dutch Pets | Pets in Holland | Expatica The Netherlands
    http://www.expatica.com/nl/family/pets_list.html

ev.napis Ii ADLETA ti maji myslim psa registrovanyho v Eindhovenu takze ev. poradi .)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    HURW: ja mam dva a z kazdy strany slysim, ze pojisteni se fakt vyplati. Ockovat sice budeme v CR, ale tak nahoda je blbec a kdyby se neco stalo...
    Mimochodem, tady je skoro u kazdyho travniku, louky, parku atd., ze se psama se tam smi jenom na voditku nebo v horsim pripade pro psy zakaz uplne. Hrozne me to stve a moc to teda nedodrzuju, ikdyz pokuty jsou pry 120 euro za kazdyho psa :-/
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Chci se zeptat, mate nekdo v NL psa? Ktery pojisteni je nejlepsi?
    HONIK
    HONIK --- ---
    HOEZO: nebyl k sehnání ;-)
    PEDANT: jj, na ty stránky jsem koukal, ale ten můj problém tam nikde neřeší. ale už to mám zařízené...
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    ahoj, je tu nekdo z Maastrichtu? Jedu tam ted v nedeli na tyden na sluzebku a rada bych se podivala na nejaky zajimavy mista... udelala nejakej shopping, dobre se najedla a tak :) Pripadne mate-li nejake dalsi zajimave tipy ... :)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    HURW: my pojedeme az nejak pred tim poslednim rijnovym vikendem. Z Rijswijku do Prahy (mozna rovnou az do Trebice, to se uvidi).
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    HONIK: dohodni si pokec na belastingdienst

pozeral som to a je to celkom domotane/nezrozumitelne...
    Huurtoeslag
    http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/informatie_over_toeslagen/huurtoeslag/
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    HONIK: normálně se zeptej pronajímatele, ne? (ja to měl ve smlouvě rozepsaný)
    HONIK
    HONIK --- ---
    Nemáte někdo zkušenost s žádáním o podporu na bydlení (huurtoeslag)? V mé podnájemní smlouvě není odděleno nájemné od poplatků (je tam jen jedno číslo). Ale formulář žádosti o tu podporu se mě ptá na výši poplatků. Náhodou jste to někdo neřešil?
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    HONIK: doporucuju letenku na vanoce koupit co nejdriv...pozdeji to byva dost masakr
    HONIK
    HONIK --- ---
    Ahoj, neplánujete někdo jet 21. nebo 22. prosince do ČR? Přemýšlím, jestli si mám koupit letenku...
    RAST0
    RAST0 --- ---
    Ahojte! cca 23/24/25 septembra sa budem nachadzat v holandsku aj s frajerkou.neviete my niekdo poskytnut prenocovanie?mame karimatky aj spacaky,takze niesme narocny.dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam