• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    MISHPULINKA
    MISHPULINKA --- ---
    Zdravím, na přelomu září a října máme v plánu s přítelem stěhování do Den Haagu. Začínáme koukat po bydlení.. Můžete nám někdo dát nějakou radu, jestli se dá bydlení sehnat i bez realitky apod.?
    Díky moc za každou odpověď.
    OLIII
    OLIII --- ---
    Nějaký tipy na pracovní agentury? Zatím jsem se zaregistrovala na Undutchables.
    MIYU
    MIYU --- ---
    MIYU: jinak v ramci stehovani budeme nechavat cast veci za sebou jako gauc, konferencni stolek, stul do jidelny se zidlema, postel, skrin, apod. za cenu vice nez pratelskou ci pouze za odvoz
    fotky na pozadani v poste ..
    MIYU
    MIYU --- ---
    Nemate tu nekdo nahodou dodavku, prosim?
    Na konci cervna se budem stehovat (v ramci Rtrdamu) a mame par veci ktere by se do normalniho
    auta nevesli.
    Odmena dohodou :) Dekuji!
    MIYU
    MIYU --- ---
    Jinak v sobotu je jeste pres den karneval - streetparade .. akcicka ktera stoji zato, plus teda vecer hraje manu chao zdarma jak jsem jiz zminovala nize .)
    Zomercarnaval
    http://www.rotterdamunlimited.com/nl/zomercarnaval
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    HONIK: nebylo:)
    HONIK
    HONIK --- ---
    FEFERONIE: Urcite to bylo pro me? :-) Jak by mi mohlo airbnb pomoct?
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    HONIK: vim, že se na to neptáš, ale co airbnb?
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    MELODYHA: kedysi (2008?) som bol v StayOK hosteli a bolo to fit, celkom lacne, slusne, nemal som sa na co stazovat, dokonca aj ranajky v cene :)
    Kusok od stanice HS (a aj centraal), par minut do centra.
    HONIK
    HONIK --- ---
    Nemáte někdo v plánu cestu autem z Nizozemska do ČR v posledních dnech června nebo na začátku července?
    MELODYHA
    MELODYHA --- ---
    Ahoj, nemáte někdo tip na levnej hostel v Haagu, prosím?
    Dyžtak pošta, a děkuju moc.
    TRSK
    TRSK --- ---
    MUTHA: 18-07 voe a listky budou urcite i na miste...
    ANDREA23
    ANDREA23 --- ---
    diky moc za rady, musim to ted risknout ze mi daj tu pokutu nebo holt zaplatime ctyri mesice zpetne, jeste to poradne zjistim...
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    MUTHA: Nemozes mat (oficialne) dve zdravotne poistenia, kazde v inej krajine. V NL musi mat clovek, pokial je zamestnany, zaplatene a platne Holandske zdravotne poistenie, je to zo zakona.
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    ANDREA23: Co viem, tak ak tu legalne pracujes, si povinna platit si zdravotne poistenie. Ako bolo uz spomenute, inak je za to pokuta. Vyries si to co najskor. Jo a ak nezarabas viac ako € 30.939 (za rok), tak mas narok na ciastocne vratenie poistneho. pozri tu viac

A tu je toeslag kalkulacka

Plus odporucam sa o tom porozpravat s niekym na HR, normalnym :)
    GL!
    ANDREA23
    ANDREA23 --- ---
    MUTHA: tak ted mi MIYU odespala ze platila pokutu a nic zpetne za mesice, ono se to tu casto asi meni...zeptam se na gemeente a uvidime, snad mi pani poradi :))
    ANDREA23
    ANDREA23 --- ---
    ahoj, nenasla jsem nic v historii, tak snad uz se to tu stokrat neprobiralo...pracuju v holandsku od konce brezna, od ty doby mam i BSN, ted me tlaci spolubydlici do zaregistrovani se na gemeente, pze je na me napsanej contract na dum, kde bydlime a on se pry kvuli me nemuze zaregistrovat. Doslechla jsem se ale ze kdyz to udelam, budu muset okamzite zacit platit zdravotni pojisteni. Na internetu jsou vsude jiny informace, nekde se pise ze to musi byt do ctyr mesicu od nastupu do prace a bude to mit zpetny ucinek, takze dokonce budu muset doplatit ty ctyri mesice zpetne. mate nekdo presnejsi informace? zacatky jsou tezky :))
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    MIYU: nebudem tu, skoda skoda...uzite si :)
    MIYU
    MIYU --- ---
    taky zminim akci pro milovniky Manu Chao :
    - Manu Chao La Ventura staat zaterdag 15 juni om 20.30 uur op het Hofplein - zdarma :)

vice informaci zde
    Manu Chao op Rotterdam Unlimited - Rotterdam Festivals
    http://www.rotterdamfestivals.nl/publiek/nieuws/manu-chao-op-rotterdam-unlimited/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam