• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    KRIVOSH
    KRIVOSH --- ---
    LOTHEA: heh, dik ... z jinyho zdroje jsem zas dostal odpoved, ze se to nesmi bez explicitniho svoleni majitele lesa, ze je to jinak povazovano za neco jako kradez - ale v konecnym dusledku to vychazi nastejno, ze :)
    LOTHEA
    LOTHEA --- ---
    KRIVOSH: Já bych se sběrem hub byla fakt opatrná. Houby jsou tu chráněné a za sběr hrozí pokuta (podle známých). Jinak sama jsem na vlastní kůži zažila, že mě náhodný kolemjdoucí v lese "upozornil", že bych mohla mít trable s policií, když jsem sbírala nádherné křemenáče...(no ale nech tam ty houby, že jo). Shodou okolností to bylo v lese za Zeistem, takže nedoporučuji, ale kdyžtak tam:)
    KRIVOSH
    KRIVOSH --- ---
    Preposilam dotaz odjinud:

BTW, neskusali ste niekde v Holandsku zbierat huby? (myslim jedle, ale kludne aj tie kuzelne :) )
    Dostali sme echo, zevraj Holandania vo vseobecnosti veria tomu, ze jest sa daju len huby z obchodu, takze to tu nikto nezbiera a je toho vsade a vela ... tak ze ci naozaj, a pripadne aky typ lesov (ehm) vyhladavat...

Pripadne jestli by mel nekdo tip na fleka v okoli Utrechtu, tak budem nejvic radi
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    KRIVOSH: ja taky, ale je to 3 roky zpet
    MITSUKO
    MITSUKO --- ---
    KRIVOSH: Ja byla v Utrechtu lehce pres pul roku, tak se ptat muzes.
    KRIVOSH
    KRIVOSH --- ---
    Je nekdo z mistnich momentalne v Utrechtu - pripadne zil tady nekdo v nedavne dobe?
    Nejakou dobu ted tady asi ztvrdnu, tak at vim, jestli ma smysl se tady ptat v pripade, ze bych potreboval nejaky info...
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    VESINA: Dík. Dobrý, už bydlení sehnáno :)
    VESINA
    VESINA --- ---
    RUSALKA: Jo, pristup se plati skoro na vsech techto inzertnich strankach.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Měla bych dotaz k Directwonen, jestli znáte. Pro reakci na inzeráty je potřeba si taky zaplatit nějakou registraci? Díky.
    WONDRAS
    WONDRAS --- ---
    EVACEK: diky, tri lidi doporucili:)
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    WONDRAS: jak řiká ESAAK: , lebara ti dá vždycky stejnej počet kreditu co si koupíš zdarma. Koupíš za deset, dobijou ti za 20... jednoznačně nej
    ESAAK
    ESAAK --- ---
    to WONDRAS: Lebara je levna dobíječka..dostaneš jí skoro všude zdarma...
    Een prepaid simkaart met lebara | lebara mobiel
    http://www.lebara.nl/prepay-home
    ESAAK
    ESAAK --- ---
    zdravím...pokuď budete 1.zaří někdo v blízkosti Oss..je tu hudební festival...vstup zadáčo :-D my se tam taky pujdeme podivat :-D
    WONDRAS
    WONDRAS --- ---
    Zdravím a prosím o radu. Prijizdim do Amsterdamu a chci se zeptat jakyho nejlevnejsiho operatora zvolit- asi predplacenou kartu a dobijet pres terminaly. Je to pro me trochu spanelska vesnice i po tom co tady v cechach s tim operatori zatocili. Takze uviotam osobni zkusenosti. Diky
    MITSUKO
    MITSUKO --- ---
    ALIANOR: zkus uzit google tranlaste webpage, docela to funguje.
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    Prosim, najde se tu nekdo, kdo umi opravdu dobre holandsky a jako bonus rozumi alespon trochu chovu psu? Potrebuju prelozit informace jednoho klubu a oni nemaji web v Aj :(
    Za nejakou tu tekutou odmenu ... pripadne nabidky prosim do posty.
    Diky
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    MUTHA: no, tak stejně už byl jenom rostlinou :D
    MITSUKO
    MITSUKO --- ---
    Nabidka prace od meho byvaleho landlorda.. treba nekoho zaujme. Kdyztak kontakt v poste.

My wife and me are looking for a (European - due to
    verblijfsvergunning-reasons -, good English and/or Dutch speaking) female of
    approx. 22 years, who is able to take care of our kids (11, 10,7) between
    14.30 -18.30 on Monday, Tuesday, Thursday and on Monday night as well as one
    other night in the week. She can be studying or working but the mentioned
    times she should be available. She will be asked to cook sometimes and do
    some washing/ironing.
    In return the person can stay in the house (Platolaan 23, Utrecht, own room,
    bathroom and toilet) and get/join meals. Maybe a small allowance is
    applicable.
    TELE
    TELE --- ---
    Ahoj,

právě jsem přijela do Den Haag studovat. Hledám si bydlení. Ráda bych si pronajala levný byt pro dva lidi. Hledám někoho, kdo by chtěl se mnou bydlet. Nechce se mi pronajímat pokoj, protože bydlení s domácím neni to co hledám. Tam se člověk vždycky cítí trochu omezeně. Už s tim mám zkušenosti a nebaví mě se ptát, jestli si někoho můžu pozvat na návštěvu :) Takže takhle zkrátka hledám příjemný levný byteček. Tam se pak člověk cítí svobodněji. Pokud je někdo v podobné situaci, ozvěte se do zpráv :)
    FURBY
    FURBY --- ---
    Ahojte. Je niekto v Utrechte kto by skocil na pivo/jenever?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam