• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    MUTHA: koukam na ceny a teda pod 4 to nejde. je jeste jina moznost nez csa, klm a easyjet? z phy teda..
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    prosim vas ta transavia do rotterdamu lita az od zari?
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    poptavam odvoz z Amsterdamu(pripadne jinde v NL) mezi 14.7. az 16.7. do Prahy.kdyztak tel 00420777919695.diky
    AMANES23
    AMANES23 --- ---
    MUTHA: v amstru buldog hotel, a maj i happyhours .)
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    MUTHA: V Haagu je Cremers (http://www.cafecremers.nl/) kde si v malom coffe shope nakupis, spravis par krokov a si v krcme - kupis pivo a zabalis :)
    KRIVOSH
    KRIVOSH --- ---
    MUTHA: my jsme prave na takovy v Amstru nahodou narazili, docela jsme cumeli ... bylo to nekde v centru, myslim ze kousek od Damu, ale netusim ktery to byl, byli jsme se tam jenom ptat na cestu
    LEA1
    LEA1 --- ---
    MUTHA: já jsem si v rokery vždycky dávala k trávě pivo, ale to už je před pár lety
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    tento vikend nema nidko cestu kamkoli do NL se jeste jen tak jednou nejapne ptam..?:)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    MUTHA: jen poznamka "drink"=voda nebo jine nealko..
    MARIOTEK
    MARIOTEK --- ---
    Někdo v pátek do Rotterdamu na tekno? Mejdan je indoor, vlez dobrovolnej, start 23 konec 06......valim vlakem z Amstru, kdyby se chtěl někdo přidat.

https://www.facebook.com/events/1498476260363902/
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    https://www.facebook.com/events/664290063620700/

Come and see hyperreal attractions and nerve-racking performances and nerve-racking attractions and hyperreal performances!

The full Pret Park is open ONLY on saturday 12 and sunday 13 of July. Join us at Mediamatic from 13.00-18.00. All attractions are open and accesible for the public. Bring your friends, bring your kids. See you at Pret Park!
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    to ja stale shanim partaka na stop nebo odvoz Praha- Amsterdam a zpet v cervenci viz [ SGNLR @ CESTOVANI aneb mame-mate volne misto (autostop,pomoc,domluva,spolecna akce) ]

dik
    KRIVOSH
    KRIVOSH --- ---
    a/nebo shanime odvoz pro jednu osobu 7. nebo 8.7.

dik
    KRIVOSH
    KRIVOSH --- ---
    potrebovali bychom odvezt z Utrechtu do Brna nejaky kramy, a to nejpozdeji kolem 7.7. ... nenasel by se nekdo ochotny s prazdnym mistem v aute?
    Idealne kdyby se vlezlo i kolo nebo dve, ale v to ani nedoufam :)
    Pomuze cokoliv
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    MAWRHIS: Od Ceske VZP asi nedostanes nic. Vidim to tak, ze pro Anderzorg mas 2 argumenty proc jsi neuzavrel v NL zdravotni pojisteni: 1/ nevedel jsi ze musis byt pojisten hned po registraci v NL/townhall 2/ platil jsi si pojisteni doma, protoze jsi vedel ze nemuzes byt pojistenej v dvoch zemich EU soucasne ;)

Jestli to nepujde, pak aplikuj na zorgtoeslag - podpora v placeni zdravotnyho pojisteni na zaklade tveho prijmu. Pocita se to mesicne, takze jestli budou trvat na tom, aby jsi si to stejne doplatil, pozadas o zorgtoeslag a za mesice kdy jsi byl nezamestnanej ti vrati penize.
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    PEDANT:
    OLIII:
    taky jsem právě myslel, že je to až od chvíle kdy začne člověk pracovat. Zavolám tam a potom tady o tom poreferuju. Při nejhorším bych to pak zkusil zpětně vypáčit alespoň z té vzp.
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    MAWRHIS: Povinnost platit si v NL zdravotni pojisteni vznika az od doby kdy jsi tady zamestnan, v tvem pripade od cervna. Alespon tak si to pamatuju. Zkus jim zavolat a rict, ze sice si tady bydlel jiz od unora ale pracovat jsi zacal teprve od ted a do te doby jsi mel pojisteni v CR.

Nebo ne? Tohle jsem nasel na expatica.com:
    If your stay is not temporary or as soon as you have a residence permit, you must take out a Dutch healthcare insurance policy.

Tak ted opravdu nevim :-/
    OLIII
    OLIII --- ---
    MAWRHIS: Nevím, jestli je ten web důvěryhodnej zdroj, ale vypadá to, že na to mají nárok. V Holandsku málokdy zůstane příležitost vytáhnout z někoho peníze nevyužita :)

All adults living and/or working in The Netherlands are obliged to take a Dutch health insurance. Please note that you are obliged to apply for the Dutch health insurance as soon as you are registered at the town hall. The insurance company will invoice you for the months you have not signed up, but were already registered at the town hall.

Working in The Netherlands
    http://www.unique.nl/umls/6960914/Working-in-The-Netherlands.html
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    Ahoj, mám dotaz ke zdravotnímu pojištění.
    Přijel jsem do NL a zaregistroval se na radnici v únoru, od února do konce května jsem si platil pojištění v čr jako obzp a na začátku června jsem nastoupil do práce a zařídil si pojištění tady (anderzorg).

Teď mi přišel účet od místní pojišťovny (anderzorg) a vypadá to jako by chtěli zaplatit za období od mojí registrace do doby kdy jsem smlouvu uzavřel (únor až květen). Dává to smysl? Mám se z toho nějak vykrucovat, nebo to mám zaplatit a zpětně pak tahat zaplacený český pojištění z VZP?

Samozřejmě jim ještě zavolám a zkusím to zjistit přímo od nich. Ptám se spíš informativně, pokud o tom někdo máte přehled, že by jste mi to trochu osvětlili.
    Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam