• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    no tak pritel letel z NL minulej tyden se sejrem ve velkym kufru. Mel ho dohromady tak pres pet kilo. A zavolali si ho na ferovku na koberecek a dobrou pulku mu vzali, zasrani :-/
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    WONDRAS: ja taky ne, spis jsem se chtel ujistit :)
    VOJTEK
    VOJTEK --- ---
    MAWRHIS: tak tohle se podarilo par let zpatky i mne zrovna z NL, takze sejra bych se fakt nebal :))
    WONDRAS
    WONDRAS --- ---
    MAWRHIS: Ja zas nevidim duvod, proc by ti meli sebrat smradlavej sejra - pokud to bude mit vahu povolenou pro prirucni zavazadlo. To je jako by si vez drevaky. Nebo se na sejra vztahuje nejaka specialni dan?
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    HELA: no znam lidi co leteli z Italie bez pasu, tak nevim nakolik je to relevantni, ale myslim ze to tedy risknu :)
    HELA
    HELA --- ---
    MAWRHIS: Nevím, jak z Holandska, ale teď jsme letěli z Itálie s kilem sýra v příručním a nikdo se nad tím ani nepozastavil.
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    technicky dotaz, vite kolik Holandskyho syra muzu vzit do letadla do prirucniho zavazadla?
    Planuju vzit tak 3-4 maly bochniky na Vanoce domu, tak aby mi to nesebrali.
    VOJTEK
    VOJTEK --- ---
    lze ziskat registraci nejak neofiko za uplatu bez skutecnyho pobytu na danym miste? ma nekdo zkusenost? kdyztak posta. dik
    KROC
    KROC --- ---
    Prodávám museumkaart (mám dvě, ale klidně prodám jenom jednu) ( http://aukro.cz/show_item.php?item=4835804801 )
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    BRUKEV: moje oblíbenost je Maeslantkering. Autem z Amstru cca. hodinu, ale nevím jak s veřejnou dopravou...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TERRYNKA: díky za další tipy, i když ta delta asi s naším časovým plánem nehrozí celá.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    BRUKEV: Amsterdam, Utrecht, Dordrceht, Alkmaar, Leiden, historické centrum Haarlemu..
    Pokud vás baví příroda a zvyřátka tak ostrov Texel (a na něm záchranná stanice Ecomare)
    pokud jste techničtěji zaměření, tak výlet po Delta Works..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NUSIK: menších měst se nebojím, nejsme náctiletí studenti bez dětí, co jedou do Amstru za pařbou:) To už máme za sebou. Spíš fakt tu pohodku, projít se, něco dobrého sníst, atd.
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    BRUKEV: ciste za me Eindhoven urcite ne, tam opravdu nic neni, pokud je to poprve tak bych se asi fakt zameril na ten Amsterdam, pripadne pokud neco mensiho tak Delft nebo Utrecht, urcite si pujcit kolo a zajet na trh a podobny srandy, pamatky fakt asi moc ne, ale naopak treba muzea ano v Amsterdamu je jich asi milion a nektery opravdu stojej za to
    jel bych asi na jare konec dubna,to je podle me nejlepsi, pokud vyjde pocasi a treba bych zejel na vylet sem http://www.keukenhof.nl/en/#
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Rád bych si udělal s přítelkyní dvou až tří denní výlet do holandska. Kdy letet, co vidět? Památky asi moc nehrozí, takže spíš procházky/kolo po městě, něco k jídlu, prostě takový výlet.

Pravděpodobně let s EJ do Eindhovenu. Tam se něco podniknout dá? Často je doporučován výlet do Amstru, nebo rovnou z letiště busem/vlakem Amstr a návrat jen na letiště zpět.

Má smysl tam jet i třeba v lednu, únoru, nebo si spíš počkat na teplo a vyrazit až během léta?
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    WONDRAS:
    OLIII:
    Neplacte, o nic extra jste neprisli. Ten kostel byl supr, ale zvysek nestal za nic. Mozna kromne jedny budovy + jedna ulice. Probehli jsme to za 2 hodiny, vcetne take-away jidla...a pak 3 hodiny cesta vlakem zpatky do AMS, protoze v Utrechtu na stanici byl nejakej balicek a odstavili vlaky.
    WONDRAS
    WONDRAS --- ---
    OLIII: mel sem za to ze je to pristi vikend. taky placu na rozlitym mlikem:/
    OLIII
    OLIII --- ---
    Sakra, to jste mi nemohl někdo říct, že letošní Glow bude ve srovnání s loňskem nebe a dudy? :) Pak bych třeba viděla tohle naživo:
    Glow Eindhoven 2014 - AUGUSTIJNENKERK
    https://www.youtube.com/watch?v=B2Tkxz5hG90
    ZUZANAFROMPRG
    ZUZANAFROMPRG --- ---
    Děkuji Oliii i Lothea - stěhuji se za přítelem do NL, ze začátku budu chodit jen na intenzivní kurzy NL a rozkoukávat se...
    Plánuji samozřejmě i pracovat, ale prozatím jen malé bokovky neb je mi jasné, že jakmile budu mít fulltime job, tak nizozemština půjde bokem.

Je mi 33 let a nejsem tedy Erasmus student :-/

Pročítala jsem různé materiály a trošku se od sebe lišej.
    Ale jak koukám, tak i vaše zkušenosti jsou každý rok jiné :-)

Tak jsem zvědavá, jak to bude 2015 (zatím tam budu turista).
    MARAKA
    MARAKA --- ---
    Ahoj, 1. 12. bych měla odjet do Rotterdamu na Erasmus stáž a potřebuju sehnat nějaký bydlení. Celý se to upeklo dost rychle, tak hledám takhle na poslední chvíli a nemám vůbec tušení, kde začít. Nemáte nějaký tipy? Erasmus stáž=levně. Děkuju!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam