• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEXIKMikro 4/3 (Micro Four Thirds) - KLUB PRO VŠECHNY ČLENY RODINY!
    Micro 4/3 představuje fotografický standard (Micro Four Thirds System standard), který využívají společnosti OM Digital (Olympus) a Panasonic. M4/3 standard přináší menší těla i objektivy při zachování velikosti snímače 1/2 kinofilmového políčka. Vznikají tak malé kompaktní sestavy, které mohou těžit z velkého snímače a kvalitních objektivů a pomocí jednoduché redukce objektivy takových legendárních značek minulosti, jako jsou Leica, Zeiss, Contax, Voigtlander. A samozřejmě Canon, Nikon, Pentax nebo Sony A s výhodou Speedboosteru. Redukce na Canon EF umožňuje i autofocus. Více k adaptérům zde.

ODKAZY:
    http://43rumors.com/
    http://www.four-thirds.org/en/index.html
    dpreview.com/Micro Four Thirds Talk Forum

Testy objektivů:
    EPHOTOZINE
    Optical Limits (Photozone.de)
    LENSTIP (Optyczne.pl)
    rozbalit záhlaví
    LUZJI
    LUZJI --- ---
    Asi se to nijak nechytne, ale zbyl mi z E-1 objektiv 14-54 /2.8-3.5. S adaptérem by se s ním mělo dobře fotit na E-M1 a další, viz tady https://www.youtube.com/watch?v=Pys8KoUgKHY
    Ten adaptér nemám, ale nechal bych to za cenu velmi velmi symbolickou. Je ve stavu též velmi dobrém ...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    This Olympus Kit Lens Is More Capable Than You Think!
    https://youtu.be/7z91-U4vcNo?si=lsVthh7_usZJ2fVB
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XMEDA: tak ja ho mivam pod plastenkou nebo mam takovej obal usitej...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Kazdopadne pokud jedu nekam autem (a treba i prespavam v hotelu), tak se netrapim a vemu si M4/3 a nekolik objektivu nebo i Pentax. A hromadu dalsich veci, ktery treba ani nepotrebuju, ale komfort.

Kdyz se toulam na kole a nejedu primo neco cilene fotit, tak je mi milejsi mala brasna s vycpanym pouzdrem na Stylus, kdybych neco zajimavyho potkal a bylo by skoda to cvakat jen telefonem.

A kdybych mel nekam letet letadlem, tak asi budu chtit to kabinovy zavazadlo vyuzit vic, nez jen to ucpat fotakem a bud to bude EPL-6 s 14-150 nebo Stylus at je to co nejmensi. Kdybych bral EM5III a 12-100/4 a 9-18 nebo 9/1.7, tak fajn, ale ta kabela mi ucpe slot a uz do ni narvu maximalne doklady, telefon a penezenku.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KRISKA: No jestli se jdes toulat uplne na divoko, tak bych zvazil jeste utesneni. EM5 s WR objektivem kdyz zmokne, tak se nejspis nic nestane. Kdyz zmokne Stylus1s, tak zdechne.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XMEDA: ja si muzu vzit co chci, jen nevim zda chci kilo a celou krosnu 18,5kg nebo pulkila za cenu neidealni spokojenosti ale jen 18kg :D nebo tu vahu muzu srazit lehcim spacakem... no... :D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KRISKA: Kdyz budu moct brat kabelu s dospelym fotakem, tak nevzal.
    Kdyz budu cestovnima moznostma tlaceny do neceho mrnaveho, tak jo.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XMEDA: takze nevzal
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KRISKA: Braval jsem si do Polska pres rok na sluzebky jako jediny fotak XZ-2. Sem tam misto nej Stylus1s. Nez jsem poridil EPL-6 a pak jsem braval XZ-2 a EPL-6 se 14-42 a pozdeji i s 40-150 a 9mm F8.

Styluse uz si od te doby spis setrim a vencim ho malo. Letos jsem si na leto zvrtnul nohu a doted to nemam doleceny, tak letos nebylo ani kolo.

Na posledni sluzebky uz beru EM-5III a k nemu 14-150 + 9-18.

Budu asi muset jet do Indie koncem roku na sluzebku, tak tam mozna vemu zase jen EPL-6 s 14-150 a 9-18. Kvuli mrnavosti. A kdyz mi to nekdo corne nebo ponici, tak to nebude tak moc bolavy. Ale kdo vi.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XMEDA: vzal by sis ho na tydenni dovolenou kde ti zalezi na fotkach, kdybys mel na vyber jeste pen epl7 + 14-42 nebo em5 + 12-100?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Olympus Stylus 1s

XMEDA
    XMEDA --- ---
    KRISKA: Bezici veverku v serym lese.. bude mit tezky i EM5III s 40-150/2.8 :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XMEDA: tyjo netopyra sem ani nikdy nevidela:D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XMEDA: muj telefon nema sanci nikde:D nicmene kdyz je v lese tma nebo sero nebo zatazeno tak bud vysoky iso = sum, nebo moc dlouhej cas a stejne fotka k nicemu...

a nekdy je v lese treba bezici veverka:D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KRISKA: Telefon nema sanci jinde nez na sirokac a dobrym svetle. V tom lese fotis les, nebo bezici dite?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XMEDA: a na spis nic moc svetle? jako zatazeno, husty les... jako ja vim, je to kompakt 12 let starej... ale urcite to bude lepsi nez muj mizernej telefon:D a hlavne jednorucni, obcas me proste fakt desne prudi ze na zoom potrebuju druhou ruku
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XMEDA: to necekam samozrejme, ale zjistila sem.zw potrebuju obcas nwco co muzu i se zoomem ovladat jednou rukou a mam.dojem.ze ultrs mizerny fotky z toho nebyly...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam