Kdyz nekteri kazde 2-3 roky meni telo a treba uplne jinym smerem, tak staci ty neoriginaly, protoze tu dobu vetsinou preckaji uplne v klidu.
Ale ja su mentos sberatel starych kramu co ma porad i svuj prvni digital z 2004, jeste mnohem starsi filmovy fotaky pouzivany jeste rodicema po valce a prodal jsem jen dve filmovy tela, ktery mam vickrat stejny a tri objektivy z nichz jeden stal uplne za prd a dva jsem sehnal v novejsi lepsi verzi. Tak tu mam i treba Pentax K10D z 2006 a taky ma porad svoji puvodni baterku, jeste porad s ni jde udelat asi 500 fotek, resp vic jsem ani nemel cas si s tim hrat.
U Olyho je fajn, ze EM5III basti ty samy BLS-5/BLS-50 baterky co Stylus1 a EPL-6, tak mam jednu nabijecku na stole, jednu malou USB v kabeli, kdyz nekam jedu, a v nouzi stahnu 5 origo baterek a jednu neorigo na jeden fotak.
Cerna nafoukla Patona uz nejde ani zasunout do sachty fotaku a seda cinska "power?" co krome chybejiciho napisu Olympus vypada uplne jak original zase v nabijecce jen blika a nic.
Podobny zkusenosti mam i s NiMh AA baterkama. Sanyo 2100 a 2500mAh vydrzely strasny peklo 5-6 let. Sanyo Eneloop taky podobne.
Lidl NiMh AA baterky jsou cca rok az dva pouzivani v blesku libovy. A pak to najednou jde rychle do kytek a koukam jak nabijecka ukazuje, ze ctyrkova sada Tronic Energy "2400mAh" koupena ve stejnym balicku dava uz jen 450mAh, 1300mAh, 1100mAh a 850mAh. Kupodivu i u sady, co prozila ctyri roky ve skrini temer nepouzita, jen obcas projeta cyklem nabit/vybit aby nezakrnely. Proste po case se v nich neco rozlozi nebo zkoroduje. Ale zase ty ctyri stoji jako jedna Sanyo.