XARGH:
Nechápu, co je špatného na monetizování znalostí a 500 na hodinu mi přijde jako naprosto normální, spíše férová, sazba. Živit se něčím takovým mi přijde normální.
Samozřejmě, kvalita těch kurzů je různá - ale když chodíš do "normální" práce, tak taky často pracuješ pro firmy, které vyrábějí a prodávají nekvalitní a nefunkční věci a služby, např. podle mě tak 90% věcí v supermarketech je zbytečných a škodlivých.....neboli to už je na svědomí dotyčného, co bude dělat a nabízet, a na zákaznících, co za to platí, to posoudit, jestli je to k něčemu.....
Sdílení znalostí v komunitě lidí se zájmem o ájurvédu samozřejmě probíhá, ale ti lidi se většinou potkávají na placených seminářích zahraničních učitelů a tak :)
Ale když založíš DIY kolektiv, to bude super :), určitě pak hoď link :))
S tím ezo bullshitem, když jsem dělala dálkovou školu ájurvédy, začínali jsme kosmologií, ze které ájurvéda vychází. Tedy jak védská moudrost vysvětluje strukturu vesmíru. Neumím si představit, jak by to mohl nebýt ezo bullshit, pro někoho, kdo používá termín ezo bullshit :))
Proto jsem si myslela, že jsi úplně na začátku zkoumání. Ale když jsi četl nějaké knihy, tak už znalosti máš, tím pádem je pro mě extrémně zajímavé, co teda pro tebe je ta část ájurvédy, která ezo bullshit není.
A k té gotu kole, konkrétní znalosti o tom nemám. Jsem osobně dost skeptická k představě, že jakákoli bylina nějak zásadně vyřeší takovou věc. Vždycky bych na podporu paměti a mozkové činnosti použila ještě další techniky, především kvalitní stravu, pohyb, a racionální rozhodování, co si do té paměti soukat a co ne :)) (to mi v dnešní době přijde asi nejdůležitější, vysadit mediální bullshit všeho druhu a nechat paměť volnou na důležité věci)