• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHMADEnyx challenge: Race Driver GRID + TOCA Race Driver 3

Mám zájem jezdit Race Driver GRID?

13 hlasy od 13 respondentů

Diskuze slouží primárně pro dohadování multiplayer závodění ve hře TOCA Race Driver3 a nově v Race Driver GRID, případně debatám o této hře, či příbuzných tématech.
      Na nástěnce je tabulka aktuálního pořadí jezdců, popis jak se k závodění přidat a základní organizační pravidla.

rozbalit záhlaví
      SHMADE
      SHMADE --- ---
      POLMO: promin, jsem to poplet, asi tam mel bejt shark, ale je to jedno...

POLMO
      POLMO --- ---
      SHMADE: ja som nic take nepisal :) iba ze ma to sem tam sere...
      EDASX
      EDASX --- ---
      SHARK: o blokovani nemluvim - mluvim o zkracovani.
      DANCHEZ
      DANCHEZ --- ---
      jo to jsem myslel
      SHMADE
      SHMADE --- ---
      jel jsem závod solo, při kvalifikaci varovani nejsou, když uděláš něco co se hře nelíbí, tak ti stopne čas a počítá se ti až další kolo
      DANCHEZ
      DANCHEZ --- ---
      SHMADE: a mel si to jako free zavod nebo qalifikaci? se mi zda ze pri q je prisnejsi:)
      SHMADE
      SHMADE --- ---
      Tak jsem si dal bahrain a prasil jsem to co to slo, kazda zatacka cut, u vsech mi to nedavalo, jen nektery... každopádně až při 9. napomenutí (5. kolo) jsem dostal penalizaci, pak jsem to otočil a jel protisměrem, tam po deseti varováních následovala DQ.
      SHMADE
      SHMADE --- ---
      DANCHEZ: A jak je to řešený tam? Jako u prvního hned nedostaneš, ani u druhýho, podle mě i třetí warning je ok, dál nevim si to snad půjdu testnout...
      DANCHEZ
      DANCHEZ --- ---
      rozhodne jsem teda nemel nikdy deset warningu ale penalizaci uz plno
      SHMADE
      SHMADE --- ---
      Ono je to těžký, u rFactoru nadáváme, že je to moc benevolentní, a tady zas moc přísný... :)
      DANCHEZ
      DANCHEZ --- ---
      SHMADE: zda se mi ze ty warningy jsou jenom na DQ ne na penalizace za cuty
      DANCHEZ
      DANCHEZ --- ---
      taky bych to nevypinal, je to dobry policajt i kdyz ti obcas nasere na hlavu, bez toho to budou mario karts]
      SHMADE
      SHMADE --- ---
      takže DQ je po deseti varováních, penalizace nevim, to by se muselo vypozorovat...
      SHMADE
      SHMADE --- ---
      SHARK: Za blokování si to dostat nemoh, tohle pravidlo bylo vypnutý, dostal jsi to za cut, sice to asi cut nebyl, když si vylítnul, ale holt je to tak. život neni fér, natož hry :)

Ve hře jeto popsaný takhle...
      Corner cutting on/off Select whether penalties are given to drivers who gain an advantage by driving off the track.
      Zároveň hrajeme s nastavenym number of warnings = 10
      SHARK
      SHARK --- ---
      EDASX: jenze zase DQ za to ze si to minimlane zkratis je taky oniceme, nikdoneni stroj a obcas ti to nekde ustreli.
      SHARK
      SHARK --- ---
      EDASX: s tim nemuzu sohlasit, celej bahrajn jsem si hlidal pak v te jedne ostre prave myslim T1 jsem probrzdil vylitnul ven a vracel se na trat, s tim ze danii byl pak v nasledne leve vedle me vic za carou a me to dalo penale za blokovani.
      SHMADE
      SHMADE --- ---
      Jsem se snažil teď najít jak je vůbec corner cutting definovanej nějak v motorsportu obecně a nic rozumnýho jsem nenašel, máte někdo link? Všechno to prostě podle mě závisí na stewardech, kteří rozhodují, zda došlo k "získání výhody"... jestli byl vůz za bílou čárou kolem, dvěma, nebo celý je podle mě jedno...

Snažil jsem se najít nějakej popis toho jak to funguje v tý toce, ale taky nic.

Jen ještě takové resumé z posledních třech závodů (resp 12 závodů) , aby si každý mohl uvážit jak velký/malý vliv ty penalizace mají a jestli je potřeba je rušit, resp vypínat pravidlo, které má sice mouchy, ale podle mě je pořád lepší než kdyby bylo vypnuté.

Kvalifikaci se v těchto třech závodech podařilo zajet správně 55 lidem, bez času bylo 23 lidí, takže kvalifikaci zajíždíme dobře +- ze 70%

Časová penalizace se ve výsledkové listině objevila 6x, jednou se objevila DQ. Bez ztráty kytičky se to podařilo 73x.

Kdyby to ty penalizace dávalo úplně nesmyslně, taky by ty čísla byla podle mě jinačí.
      EDASX
      EDASX --- ---
      kazdopadne 5s za shortcut je trapnost, mela by za to bejt stop'n'go nebo diskvalifikace rovnou =)
      EDASX
      EDASX --- ---
      JORDI: s tim souhlasim... proste shark prasi a vylitava a dostava penalties =)
      JORDI
      JORDI --- ---
      ja bych to nevypinal, některý tratě by sváděli k zkratkám. Osobně sem s tim problem neměl ani jednou sem z těch racu nedosal penalty. kdyz si clovek da pozor tak se to dá
      SHMADE
      SHMADE --- ---
      Tentokrát bylo zapnutý jen zkracování a jízda v protisměru, kontakty byly vypnutý, protože sem usoudil, že to víceméně ani nemá nějakej smysl, takže jak psal polmo, že dostal za to, že do něj někdo naboural zezadu, tak to bylo spíš za to, že jel mimo...

Klidně to můžu pro příště vypnout a uvidíme, jak moc se budem hádat až v kvalifikaci někdo střihne šikanu. Ale zase pravda, že jezdíme celkem ukázněně...

Souhlasim, že to hodnotí přísně, což se nejvíc projevuje v kvalifikaci, ale zas když si to člověk hlídá, tak se to zajet dá, mě to tentokrát z osmi kvalifikačních kol nepočítalo jen jedno... A když člověk vyletí a zpomalí tak aby si to prostě nezkrátil, tak to nedává...

Případně by mohlo být řešením i to, že bych zapnul "real gravel pits" nebo jak to tam je a vypnul cutting, protože to se pak nějaká zkratka nevyplatí, nevýhodou je zas to, že když člověk vyletí, tak mu trvá mnohem dýl se z toho písečku vyhrabat...
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam