• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCHANSKITVeggie Parade
    LALINA
    LALINA --- ---
    YYUGH: ale to už je ten prodej, ne? myslela jsem že bych pridala nejaký veci k prodeji.....to se asi bude shormazdovat nejak drív, nebo ne?
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    LALINA: znami poradaji kazdy patek na staromestskem nam. (tento patek zmena mista na namesti republiky) promitani tematickych filmu.

    Filmu je hodne na benefici jsme meli promitani posilam odkaz na filmy, ktere byli pouzity + tam je i jejich kratky popis.
    http://www.veggie-parade.cz/benefice.htm
    LALINA
    LALINA --- ---
    LEMUR: asi to nepatří úplně sem, protože jde o masojedy, (kdyztak to smažte) ale jak tedy pozitivne privést lidi k aktivitě- tlaku na zmenu v chování hospodářských zvířat?
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    LALINA: asi od 18:00 13.12. v Truhlarske (jeste nemam informace, je-li to od nich potvrzene, takze je to predbezne), ale pokud by truhla nevysla, urcite bysme nasli jiny prostory pro bazar. Termin by zustal.

    PS: bude na nyxu jeste ofiko pozvanka, prihodim sem odkaz ;]
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    podle me jsou teda tyhle "filmy z jatek" apod. spise kontraproduktivni.. lidi to totiz opravdu videt nechteji - myslite si, ze o tech skutecnostech nevedi? pochybuju, vedi, akorat to odmitaji videt a to az tak, ze pokud to do nich budete tlacit, odejdou.. mnohem ucinnejsi mi prijde "pozitivni cesta"
    LALINA
    LALINA --- ---
    MYKO: dobře řečeno :-))
    hele, filmy z jatek jsou? Já jsem si vzdycky říkala, že kdyby lidi videli...jenomže jsem nevedela, jestli takový filmy jsou...taky byl problem je dostat k lidem, dneska, když je jůtůb, by to snad šlo. (nebo se to už děje a jenom o tom nevím?)
    Ovšem vím, že lidi je většinou videt nechtějí. Nechtějí to vidět. Jak je oslovit? vždyt není potreba jim hned básnit o vegetariánství, možná by stačilo aspon aby tlačili na výrobce, aby chovali a zabíjeli zvířata slušně...
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOCHANSKIT: jak, kam a kdy přispět věcmi ? je to teda šibeniční termín, ale zkusila bych...
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    MYKO: Naprostý souhlas. Díky - tohle je přesně to, co tato diskuze potřebuje:)

    Ochutnávky na Veggie Parade to chce (to minule opravdu chybělo). Rádi bychom je rozdávali zdarma, proto se snažíme získat nějaké peníze na benefičních akcích - na těch se i učíme, jak vařit ve velkém a co je mezi návštěvníky oblíbené:) Zatím dáváme suroviny ze svého a peníze schováváme na květen, tak snad to bude na pěkný rautík :)

    V neděli 13. prosince plánujeme v Truhlářské udělat benefiční bleší trh. Každý z nás daruje věci, které nepotřebuje, a které by mohl upotřebit někdo další (ne bezcenné krámy) a budeme je za nějakou rozumnou cenu prodávat. Pokud byste také byli ochotni přispět nějakou věcí (oblečení ve slušném stavu, knihy, nádobí, dekorace...), tak budeme moc rádi. Na místě však bude možnost věci i prodávat (s tím, že nějaké procento půjde na veggie).

    No a k charakteru akce - to bychom rádi vymysleli tady v diskuzi. Přemýšleli jsme o podobném duchu jako byl D.I.Y karneval s tím, že by to bylo doplněno o nějaké transparenty, aby kolemjdoucí věděli, jaké je téma. Ale samozřejmě nic urážlivého či agresivního. To je třeba vymyslet... Takže dopředu díky za všechny vaše návrhy.
    MYKO
    MYKO --- ---
    Jak jsem psal uz loni, myslim, ze je lepsi opustit konfrontacni ton a tentokrat zkusit lidi zaujmout pozitivne, pomoct jim preklenout pomyslnou barieru - a az pak jim naservirovat holou pravdu v podobe letaku, filmu z jatek atd. Konkretne - slusnej efekt by myslim melo aktivni rozdavani vegetarianskejch pamlsku, jednohubek, neceho, co si cizi clovek bez ostychu vezme a ochutna. A pro ty co se nestydej prijit bliz navarit kotel vegetarianskyho gulase.

    Pruvod at je pruvodem spokojenejch lidi, ne pomatenejch frustratu. Kolemjdouci by si meli uvedomit, ze ne nam, ale jim neco chybi. A meli by mit sanci bez ostychu se pridat, stat se soucasti. Tohle bych rad jeste jednou zduraznil: nezapominejte, ze zdrojem vegetarianstvi je soucit k zivym bytostem a to se tyka nejen zvirat, ale i lidi, predevsim pak lidi, zijicich v nevedomosti. ;)

    Dalsi konkretni napady jeste prihodim.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Fine with me :-)
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    DOCKINEZ: ok souhlas, navrhni jiný text. Co třeba etický způsob stravování?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ad zahlavi: domnivas se, ze vegetariánství/veganství = etický způsob života?... trochu málo, ne?
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    Ahoj všem.
    Tato diskuze bude sloužit jako prostor pro jakékoli nápady, připomínky, výtky. Zároveň zde budeme informovat o tom, co se chystá za akce a jak se můžete zapojit (jak si mnozí všimli, Veggie Parade není jen popisovaný pochod, ale také doprovodné akce).
    Již jsme zaregistrovali jisté připomínky k Veggie Pride 2009, se kterými souhlasíme. Tak se zapojte, pište, co vás napadne, ať Veggie Parade 2010 dopadne k radosti nás všech:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam