• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCHANSKITVeggie Parade
    Veggie Parade - pochod Prahou je oslavou etického způsobu stravování. Klademe si za cíl vnést mezi širokou veřejnost informace o veganském způsobu života a podpořit vzájemnou diskuzi. Chceme oslavit hodnoty soucitu, nenásilí a úcty k životům ostatních. V této diskuzi se můžete spolupodílet na konečné podobě akce a jejích doprovodných programů (benefičních koncertů atd.).
    rozbalit záhlaví
    SILVESTRAGON
    SILVESTRAGON --- ---
    MILLY: určitě budem ;-) hulidi jedou, akorát v dubnu budou komornější..
    MILLY
    MILLY --- ---
    SILVESTRAGON: Hele, neštvi mě, jo?? :-// :-D Na Mezi ploty nechodim už léta...- je to drahý, spousta lidí a vůbec...- koukejte bejt teda aspoň aji jinde! .o) (a co HuLiDi?)
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    Láskyplný domov hledají roztomilé štěnátka, video s nimi tady: http://adopce.kvalitne.cz/

    SILVESTRAGON
    SILVESTRAGON --- ---
    MILLY: Jéé, děkuju za Veggie i za Misionáře :) Veggie je jasný, 14. 5. průvod, ale Misionáři! Budeme na Mezi Plotech a chystáme novou hru :)
    Ještírek
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    domov hledají tyhle pejsci ze slovenska, více tady: http://adopce.kvalitne.cz/hledaji.htm
    USTRICA
    USTRICA --- ---
    trochu spamu snad neuškodí:
    https://vitaminb12bereteho.wordpress.com/
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    pro veggiáky, kteří jsou z Plzně, tak trocha aktivistického promítání i tam [ promítání filmu Království Míru / 13.2.2011 / CR - Plzensky kraj - čajovna Seraf, Rooseveltova 15, Plzeň ]
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    Aktivisté budou v centru Prahy předvádět "zabíjení vánočních psů" – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/koktejl/220100-aktiviste-budou-v-centru-prahy-predvadet-zabijeni-vanocnich-psu.html
    MILLY
    MILLY --- ---
    KOCHANSKIT: Sakrys, tu jsem prosvihla nejak.. :-) Tak jsem zvedava na priste- ti Misionari byli dobri. (divadlo)
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    MILLY: minule (na březnové benefici v Crossu) nám hrál písničkář Jan Burian, ale je fakt, že tentokrát to bylo dost žánrově úzké no...
    MILLY
    MILLY --- ---
    YYUGH: Taky byste mohli nekdy udelat veggie party s jinym druhem hudby, nez "rege" a takovy.. .-) O tyhle jsem nevedela a ani tak bych asi nesla, protoze tahle hudba mi nic nerika.. (osobne bych byla za nejaky pisnickare treba, anebo i nejakej folk.)
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    Rada bych na tomto miste podekovala vsem, kteri akce pripravovali,ale i tem kteri se jich zucastnili. Cely mesic byl ukazkou tvrde prace a velkeho usili. Preji celemu veggie, aby naslo svou cestu a dokazalo propojit nepropojitelne
    IWF
    IWF --- ---
    VEG* ACTION info Louny


    29.10.2010 od 16.hod. se bude v Lounském klubu Getiton (dříve Sklípek http://www.getiton.cz/) konat akce v rámci Veggie měsíce.

    Cílem „Veggie měsíce“ je oslavit vegetariánství a veganství jako zdravý životní styl a jako cestu k záchraně životů a zmírnění utrpení zvířat; propagovat práva zvířat, tedy např. ukončení pokusů na zvířatech, eliminaci kožešinového průmyslu či „zábav“ jako cirkusy, býčí zápasy aj.

    Připravíme pro vás promí...tání filmu Peaceable Kingdom (Království míru) skutečně jedinečný dokument o lidech, kteří vytvořili ráj pro zvířata zachráněná z tzv. živočišné výroby; o lidech, kteří usilují o rozšíření soucitu na miliardy těchto anonymních bytostí. Vypráví o záchranné stanici, kterou založili manželé Gene a Lorri. Vše začalo, když mladý pár objevil sotva žijící opuštěnou ovci na hromadě mrtvých zvířat před jatky. Vzali ji domů a pojmenovali Hilda. To, co začalo jedním konkrétním zvířetem, se stalo postupně útočištěm pro stovky dalších mimolidských tvorů, kteří zde nalezli lásku a respekt namísto smrti. Tento dokument je obrovsky pozitivní tím, že vedle sebe staví problém stejně jako nadějné řešení.

    Dále na Vás bude čekat občerstvení v podobě výborných veganských mňamek a spousta materiálu k pročtení a případně k dalšímu šíření.

    !Vstup na promítání je zcela zdarma!


    Po našem promítání se koná část druhá a to v podobě koncertu (vstup 70kč), kde vystoupí kapely:
    DREADROT
    (rock'n'roll-hardcore / Praha) - http://bandzone.cz/dreadrot

    The Seegers
    (punk-rock / streetpunk Teplice) - http://bandzone.cz/theseegers

    Soukromey pozemek
    (punk / Příbram) - http://bandzone.cz/soukromeypozemek
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    připomínáme [ Festival "Uprostřed hostiny hladovím" / 16.10.2010 / CR - Praha - kino Aero ] a nedělní projekce pro studenty zdarma.
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    nové stránky, kde najdete mimo jiné přehled akcí (nejen v Praze), kde se co bude v průběhu měsíce dít ...
    Veggie měsíc
    http://www.veggiemesic.net/uvod-1
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    Delfíni používají nástroje: chytají ryby do ulit

    Delfíni používají nástroje: chytají ryby do ulit
    http://veggie-parade.cz/news/100923.htm
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    Pozvánka na diskuzi: Různé přístupy k ochraně a záchraně zvířat 22.9.2010



    pátek 24.9.2010 – od 17:30 hodin
    Praha - DisCentrum



    Zneužívání, vykořisťování a vraždění zvířat jsou problémy, před kterými stojíme a je třeba hledat jejich řešení. Co lze za řešení považovat a co nikoliv? Co je důsledná strategie boje, odstraňující primární zdroj útlaku, a co je jen snaha jej reformovat, ale ne odstranit? Které postupy jsou účinné, a které jen drobnými „kosmetickými změnami“? Co lze považovat za důsledné analýzy daných problémů a co jen za povrchní kritiku nezohledňující širší souvislosti? Které cesty vedou k osvobození zvířat a které jsou x-krát prošlapanými slepými uličkami? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky se bude snažit diskuze najít a následné využít jako základ pro budoucí praktické aktivity. Přijď s námi podiskutovat, obohatit diskuzi o svůj pohled nebo obohatit sebe o nápady a postoje druhých...

    Pozn: Akce je otevřeným setkáním respektující názorovou pestrost. I zde jsou ale jasné hranice. Vítáni například nejsou lidé propagující totalitní a autoritářské ideologie. Diskuze má vést ke zefektivnění boje proti útlaku a za svobodu, proto považujeme za nepřijatelné vést v této věci dialog s těmi, co sami útlak vytváří nebo k tomu vyzývají druhé. Díky za pochopení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam