• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANczANSO - český balon na hranici vesmíru
    ONDRUCH
    ONDRUCH --- ---
    THERIDANE: přesně tak
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    taky by mě zajímalo, jakou má ten mrak vlastně hustotu, takhle daleko... mám pocit, že to bude jen pár zrn na m³, takže to nese riziko jen pro rychle letící stroje
    ONDRUCH
    ONDRUCH --- ---
    THERIDANE: ten mrak je podle mě viditelnej jen na islandu a v "okolí", jinak jsou to podle mě spíš hodně rozptýlený malý částice.. obloha by prý měla být kalnější, než obvykle..
    když kouknu z okna, přijde mi, že je trochu taková.. "mléčnější" nicméně možná si to jen namlouvám, bydlím v Praze, takže tady je obloha taková zakalenější relativně často :)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    ONDRUCH: no, jde to u nás vidět? ty mraky myslím

EU prostor je úplně vyklizenej a ten mrak prej vypadá takhle, ale já vidím modrou oblohu a pěkný, bílý, plynule vykreslovaný volumetrický mráčky :))
    ONDRUCH
    ONDRUCH --- ---
    THERIDANE: minimálně by asi zasvinil čočku foťáku a snímky by byly asi dost na prd.. jestli tohle ovšem nejsou ty zjaímavé kouřové mraky :)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    TOXICMAN: jestli by nám ten šmirgl ale nerozmlátil balon :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    TOXICMAN: a mozna bys nafotil i nejake zajimave kourove mraky :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    teď by se balón pěkně vypuštěl :)) prostor vyklizen ;)
    OVCE
    OVCE --- ---
    Taky bych volil pásek než očka.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Mozna zvolit metodu pasek a ksandy a ten termobox nejak vtipne olepit tim extrudovanym polystyrenem.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ONDRUCH: ale neni ještě vyloučený, že takovou krabici uděláme z toho extrudovanýho, záleží jestli, jak a za kolik se sežene :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ONDRUCH: pravděpodobně nějaká taková krabice a udělal bych takový postroj z batohových popruhů, do kterýho by se to napevno zavřelo před vypuštěním... s očkama na uchycení padáku
    ONDRUCH
    ONDRUCH --- ---
    TOXICMAN: poletí jenom ta krabice? nebo bude ještě v něčem uzavřená? Výhoda toho extrudovanýho je zas v tom, že je mnohem odolnější nejen na náraz, ale celkově mechanicky.. pružnej, nedrolí se to, věci z toho vyrobený musíš přejet fakt autem, aby to s tim něco udělalo..
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    NAMATHUR: díky za nápad, to by asi nebylo marný

jinak sem našel i krabici
    http://www.polystyren-shop.cz/polystyren-shop/eshop/2-1-Termoboxy-s-vikem/0/5/28-Termobox-s-vikem-S
    mají i menší
    Vnější rozměr: 280 x 230 x 185 mm
    Objem: 3,6 litrů
    síla stěn je 35 mm

to by docela mohlo stačit...
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    rozdíly v tepelné vodivosti jsou minimální, obojí kolem 0,08 W/(m.K)

dobrý by možná bylo přihodit do schránky nějaký absorbér vlhkosti, kdoví, jak to bude kondenzovat při takových změnách tlaku
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    TOXICMAN: tenhle XPS je nejlacinější co jsem našel (160 Kč/m² d=40 mm): http://www.tepelna-izolace.cz/xps-jackodur.html
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    THERIDANE: aha, to je možné, tak to se podívám, jaké existují krabice hotové
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    TOXICMAN: bacha jestli to byl americkej projekt, v jejich lingu je styrofoam označení pro obyčejnej pěnovej polystyren (expandovanej i extrudovanej) stejně jako v pražským je lux označení libovolnýho vysavače :)

XPS (styrofoam) by byl fakt lepší, protože je pružnější, ale za tu cenu to nestojí, vždyť to namáhání nebude nijak veliký
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    THERIDANE: asi nepotřebujeme, četl jsem o tom v jednom z existujících projektů, že je to vhodnější materiál pro stavbu vlastního boxu

NECROMAN: kouknu na to
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    TOXICMAN: proč potřebujeme "styrofoam"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam