• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANczANSO - český balon na hranici vesmíru
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    TRANCEWARP: Povolení maj vyvěšený na stránkách.
    ATOMIKS: Pípátko půjde poslouchat někde kolem 868 MHz, jestli mě paměť neklame. Ale nebude to klasícký píp-píp-píp, ale bude to tam sypat data :-)
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    tak schvalne kdo vyleti vejs :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    vesmírný závody, to je krásný. nešlo by rychle udělat alá sputnik bibíp zařízení pro radioamatéry? .o))
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    TOXICMAN: Aha, tak to pardon, jedná se o mou chybu pramenící z neznalosti uživatelského rozhraní xichtoknihy. Prakticky jí totiž nepoužívám.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SPECZ: já ho tam vidím, ale musíš kliknout na Všichni (klasicky se zobrazují jenom statusy autora page)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Napsal jsem jim na jejich FB stránku že maj launch ve stejnej den a k tomu dal odkaz na naší stránku. Příspěvek vydržel na místě pět minut.

Sou to srabi :-)
    EDASX
    EDASX --- ---
    launch ve stejnej den... tak to je slusny =)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOM: hezká kopie :-)
    ba ne, vždyť o nic nejde, aspoň máme blízkovesmírné závody :)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    EDASX: Ehm, nevěř tomu co je na obalu. Záleží na tom co je mezi vysílačkama, dá se s tim udělat klidně i 100km, a jindy se nedovoláš na 50 metrů ...
    A zrovna při tom dohledávání se mi jako vhodnější zdá ta vysílačka než telefon. Jo a mobil je taky vlastně jen vysílačka, akorát duplexní ...
    TOXICMAN: Vysílačky mam, něco na sdílenky s 5W výstupem, dám je nabít a nachystam je. Škoda že se tu nenajde někde s radioamaterskou licencí, mohli by jsme zneužít nějakej ten převaděč :-)
    TOM
    TOM --- ---
    VTM na facebooku:

VTM.cz
    Kdybyste se v sobotu pohybovali poblíž geometrického středu ČR, můžete se přijít podívat na start sondy Fénix, která do stratosféry vynese dvě kamery. Viz zpráva na http://www.scribd.com/doc/63561294/Tiskova-zprava-Projekt-Fenix nebo také stránky na Facebooku: https://www.facebook.com/projektfenix

:))
    EDASX
    EDASX --- ---
    Vysilacky jsou super vec, ale treba ty PMR maj dosah jen 3km a ve finale je stejne nakonec lepsi mobil. =)
    SEZI
    SEZI --- ---
    TRANCEWARP: u Jihlavy - to by bylo fajn, vyrazil bych pátracímu týmu naproti :-)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TRANCEWARP: zatím to vypadá dobře, ale 88 hodin dopředu je ještě velké číslo :)

btw. nemáte někdo vysílačky?
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    zkousel sem tedka tu predikci a vyslo mi, ze skoncime nekde u jihlavy... to je uz docela ok... start sobota 10 rano...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    TOXICMAN: budu mit sebou notas s o2 netem, tem to docela funguje i na dalnici/silnici, takze by to melo bejt v pohode...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    TOXICMAN: pokud to bude tuhle sobotu, budu cely den v praci u pocitace, takze muzu podat pomocnou ruku...
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    pro Launch Day potřebuji jednoho člověka, který bude celý den u/poblíž rychlého netu (doma, práce atd.) a bude na telefonu
    v případě nutnosti nám zjistí informace, počasí, mapy, koukne na satelitní snímky a podobně
    je možné, že to nebude potřeba, ale snažím se zajistit maximum
    kdo by chtěl takto pomoci, napiště sem a mě číslo do pošty, děkuji ;)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TABORACEK: nene, samozřejmě v každém tom horním spoji je kanálek na protažení očka nebo lanka... kovový kroužek jsem jenom zkoušel :)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    TOXICMAN: a veset to budes za to jedno poutko v rohu? Ja vim ze jsem kverulant, ale spis nez tovyto styl bych vyrobil hranatou tasku na celou krabici, zavirajici se na suchac a opasanou sesitymi popruhy, abych eliminoval ty prezky. Z vlastni zkusenosti vim ze jsou ve velke vetsine pripadu peknej smejd (tedy takove ty co se normalne prodavaji v galanteriich.

Ta taska by mimojine mela jeste tu vyhodu ze se clovek nemusi obavat vypadnuti pri nejakem shrnuti popruhu atd... I kdyz to zrovna tady asi taky moc nehrozi.

Jinak slusna prace, obcas jsem neco z takovyhle popruhu sil, a nikdy jsem to nemel takhle hezky:)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TABORACEK: před startem je ještě slepím :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam