• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEGBASurrealismus & dAdA: proti všemu rozumu. : texty, kresby a malby, kolaze, filmy ...
    DASH
    DASH --- ---
    GULLSY: je to zdarma, takze to chce jen jizdenku.
    GULLSY
    GULLSY --- ---
    DASH: Zítra naposled a já nemám ani na jízdenku, ani na vstupenku, to zamrzí.
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    GULLSY: no vidíš to za tou mlhou se nachází čínská velmoc... to mi ani nedošlo:))
    GULLSY
    GULLSY --- ---
    IKOGNITO: Ta opilá unavená modlící se budhistická godzilla ve mě vzbuzuje až lítost, ... ačkoliv dílo se zjevně porařilo.
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    přiložim také něco ze své tvorby v zastoupení Otevřené Brány..)

WHOOOSH
    WHOOOSH --- ---

Gabriela Fridriksdóttir - Ouroboros

KACHNICK
    KACHNICK --- ---
    BASIC20: Děkuji za zajímavou a přínosnou myšlenku. Musím s tebou souhlasit. Nebudu tedy nazývat své záměry surrealismem. Je pro mě spíše inspirací, a chci si něco takového "udělat" sama. Ať už je to Magritteho tvorba, nebo profláklé nápady Dalího :) První z věcí na kterou se chystám v nejbližší době je Magritteho Nocturna z roku 1927. Obraz mě na výstavě v Albertině rozložil natolik, že jsem se rozhodla mít "vlastní originální kopii" doma. :D
    WHOOOSH
    WHOOOSH --- ---

Gabriela Friðriksdóttir: Crepusculum - News - Domus
    http://www.domusweb.it/en/news/gabriela-fririksdottir-crepusculum/
    JOOPEE
    JOOPEE --- ---
    Vidéo clip Transfiguration - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=s-S862p69B0&feature=related
    BASIC20
    BASIC20 --- ---
    http://premartinec.webz.cz/
    Doporučuji shlédnout aktuální výstavu Přemysla Martince v Trutnově!
    BASIC20
    BASIC20 --- ---
    KACHNICK: Ahoj, jsme skupina Otevřená brána, která se hlásí k současnému českému surrealismu. Ale tvořit surrealisticky nelze, lze jen tvořit jak to cítíš, tím že vznikne iracionalita nebo bizardnost ještě člověk není surrealista. Surrealismus je především o životě. Umět posouvat humor do životní reality a nechápat ho jen jako zdroj smíchu, ale jako elektrizaci života. Utíkat před formalismem a pravidly, nesnažit se tvořit jako vzory, snažit se najít vlastní tvůrčí jazyk, porozumět sám sobe a vnímat, jak říká Bruno Solařík "seismické pohyby reality". Psát si sny, snažit se porozumět co ti sdělují. A hlavně číst číst číst. V surrealismu poesie=život. Doporučuji dlouhodobě sledovat dění okolu Skupiny prostřednictvím revue Analogon: www.analogon.cz, tam je moc hezky vidět o čem to je. K Magrittovi - velmi závidím, vzhledem k tomu, že to nebylo v mých finančních možnostech, nemohl jsem se zúčastnit. Ale jeho téměř postmoderní humor miluju.
    SUNY
    SUNY --- ---
    DASH: super tip, děkuju, o víkendu možná zajdeme!
    DASH
    DASH --- ---
    DASH
    DASH --- ---
    Ja na te vystace byla a byla dobra. Jinak ted by na nabrezi kousek od Manesu mela probihat zdarma vystava Toyen (Marie Cerminove), kdyby to nekoho zajimalo.
    SUNY
    SUNY --- ---
    KACHNICK: není zač, jsem ráda, že výstava zaujala :)
    Jinak v té Vídni byla kamarádka, ona studuje umění a v podstatě je schopná jet přes půl světa na výstavu, takže Vídeň byla samozřejmostí :) Ale nevím, co říkala, ona je nadšená ze všeho :)
    KACHNICK
    KACHNICK --- ---
    Trochu se omlouvám za neaktuálnost :) Ale musím se alespoň pochlubit. Byli jsme s přítelem v lednu ve Vídni v Albertině na výstavě René Magritta... bohužel 26.února výstava skončila. Surrealismus mě bavil... a od této výstavy jsem se do něj prakticky zamilovala :) Chtěla bych i zkusit něco v surrealismu nakreslit/namalovat, až přijde nápad a chuť..
    Máte někdo podobné ambice(v surrealismu se realizovat)? Byl jste někdo na Magrittovi? A děkuji za odkaz na výstavu Jiný vzduch, myslím že se v některém z víkendů stane naším předmětem zájmu. :)
    SUNY
    SUNY --- ---
    KIRILLOV: haha, přirovnání k fotbalu a parlamentním volbám dobré!!! :-)) No snad to také stihnu, slyšela jsem na to jen samou chválu, jen asi půjdu sama, přítel (ačkoliv architekt), na tohle až tak moc není :-) Tak jsem zvědavá! ;)
    KIRILLOV
    KIRILLOV --- ---
    SUNY: parádní. taky jsem byl a chystám se zajít ještě jednou .-) skutečnej zážitek osvobozujícího účinku metareality snu. vždycky si kladu otázkou z čeho plyne relevance pro mě snu někoho jinýho a vychází mi z toho logicky skutečný sjednocení lidí - lepší sjednocení než fotbal nebo parlamentní volby .-D
    SUNY
    SUNY --- ---
    BASIC20: a dobré?
    BASIC20
    BASIC20 --- ---
    SUNY: Už jsme byli, ale půjdeme znovu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam