Taky tu na to koukam a najednou mi přichází myšlenka, vždyť o tom surrealismu tady mluvíte a ne ho prezentujete nebo žijete. Surrealismus neni a pak může žít svým vlastním životem v nás, každým krokem každým otevřením dveří do nové místnosti může přijít něco nového. Nedávno jsem psal teoritikovi čs Solaříkovi o poskytnuní nějakého prostoru v plátku jménem analogon a on mi na to dopověděl v Pět hodin ráno ať se blbě neptam a tvořim no deť on mě uplně probudil, od tý chvíle jsem to viděl ve všem díval jsem se do akvárka s rybama a člověka napadá spojitost s domovem a rodinou v uzavřené vodě svého vlastního života, hlavně, že jim v garáži stojí nové bmwčko. A tak mě napadá, může něco jako surrealismus vznikat v naši době, která je plná všeho a vše co zrovna už neni moderní začíná být moderní? Napadá mě i otázka k tomuto klubu, je zde pouze teorie surrealismu nebo žije ten surrealismus vůbec v nás , to slovo už začínám nenávidět protože samo sebe naprosto popírá. Jsou zde tedy jen teoritici, nebo pátráte po někom kdo byl mýtickou osobností a tím si vytváříte fiktivní životní naplnění a duch toho, že snad sami můžete patřit ke skupině a osobnostem, které již dávno zanikli a možná se jím alespon trochu rovnat tím, že se kním přiblížíte? To se však může stát, ale asi se to stejnak nestane a nikdo za to ruku do ohně nedá, nechci bejt zlej, ale z tohodle by bylo tomu manikovi asi zle, a nebo ne třeba by upustil slzu a řikal si jak je to krásný, že se tím hnisem na srdci, kterej tak krásně dokázal zpracovat do kouzelného vánku slůvek plný krásných plných emocí a mouder osoby žijící na pokraji společnosti, která vlastně ani o sobě nic vědět nebude to nevim.
Má toto auditko smysl? Je možné replikovat surrealismus, protože to je děj tak jasný jako východ slunce a nelze jej opakovat a nebo lze, ale to pak vše ztrácí smysl a v tim... tak bych se spíš sebral a zašel někdy na pivo a tam se zlejt a co pak ??