• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEGBASurrealismus & dAdA: proti všemu rozumu. : texty, kresby a malby, kolaze, filmy ...

Surrealismus (výslovnost syrealismus)
    je evropský umělecký směr, který usiluje o osvobození mysli, zdůrazňuje podvědomí. Slova „umělecký směr“ nejsou plně vystihující, neboť surrealismus znamená nejen umělecký směr, ale i životní styl.
    První impulsy surrealismus dostal od André Bretona, jeho prudký rozvoj umožnil Salvador Dalí.
    Surrealismus je stále aktivní směr, ačkoli se od původních myšlenek značně vzdálil.
    MANIFEST SURREALISMU © André Breton, 1924

Spratelene:
    [ Dekadence, anarchie, skepse - Gellner, Dyk, Toman, Šrámek, S.K. Neumann, Hlaváček, Karásek (a další) ale i vytv. umeni. ]
    [ nejen] Alejandro Jodorowsky . surrealismus a psychedelie ve filmu. ]
    [ koláže - fotomontáže - montuju, montuješ, montujeme ;] ]
    Last.fm : group : Surreal
    rozbalit záhlaví
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    CICHLASOMA: to by šlo ... :)
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    MOUSEK: na hlavě?
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    takže tipy na spoznavacie znamenie .? konzerva fazule ?
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    CICHLASOMA: jop na stopercent (:
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    půjdete někdo na ten večer analogonu?
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    Tak tá akcia bola v celku surrealistická. :D Ak sa nikto s nikým nevidel v 30 členom kolektíve a jednej miestnosti. :D Ale jitka mala také maliarske nohavice . :D
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    musíme příště jasně dohodnout poznávací znamení!
    BONDA
    BONDA --- ---
    MOUSEK: Já tam taky byla a nevšimla jsem si Tě (ani jednoho). Seděla jsem vzadu a odcházeli jsme poslední.
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    Večer Analogonu XXXIV - Divadlo Na zábradlí
    http://www.nazabradli.cz/cz/19-repertoar/hoste/1461-vecer-analogonu
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    CICHLASOMA: (Já ještě ráno myslel, že tam snad ani nepůjdu, protože mě bolelo v krku, a pak už jsem to nějak nezrekonstruoval, všechno..)
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    MOUSEK: ježiš, já zapomněl, že se máme tam vidět a jak jsem tam pak měl jiný známý... (měl jsem červený kalhoty a černý tričko.) tak příště. omg. jak se ti to líbilo? u mě skvělý, ale nevim, jestli byl dobrej nápad, že četli ty básně nastřídačku. (hudbě nerozumim.)
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    CICHLASOMA: si tam bol ? :D ja som bol taky vysoky typek v okuliaroch a kvietkovanej košeli :D
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    MOUSEK: Bezva, uvidíme se tam, podle všeho. (Včera to bylo krásný, Selepkovo čtení dávalo básním další rozměr (Král ale nakonec přijít nemohl).)
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    CICHLASOMA: tam idem ... včera som nestihal na tu prednášku. (musím sa aj kapele venovať :D)
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    "Manifesty surrealismu, poetismu, ale i civilistické výdobytky Skupiny 42 jsou letitá zbožňovaná sračka, obletují ji mouchy, a dnes jde o základ uměleckého mainstreamu a standardu. Je tím poznamenaný nejeden (i talentovaný) debut, logicky tak píší starší ročníky."

Milan Šedivý ve Tvaru 7/2017 :)
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    Petr Král - Kuželky a Černohorci. Autorský večer. Knihovna Václava Havla, 31. 5., 19:00.

Kuželky a Černohorci – Tvar
    http://itvar.cz/akce/2017/05/kuzelky-a-cernohorci/
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    MOUSEK: Moc pěkný, byť dost krátký.
    Jestli mě něco nepřejede nebo tak něco, budu tam i 16. na Selepkovi. ( [ VINCENT_BU @ AUTORSKÁ ČTENÍ A JINÉ LITERÁRNÍ AKCE A UDÁLOSTI ] ).

(A pochopitelně se rád sejdu i jindy, i když zrovna teď jsem dost v presu.. (A koukám, ksakru, že jsem propás tu výstavu.. :( ))
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    CICHLASOMA: juj nabuduce musim skor precítat :) aké to bolo ?
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    (Dnes půjdu do Řetězový, kdyby někdo chtěl pokecat, měřim skoro dva metry a mam dlouhý skoro černý vlasy.)
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    Péret a Tzara – 4. 5. v Řetězové | Analogon.cz
    http://www.analogon.cz/akce/peret-a-tzara-4-5-v-retezove
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam