• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANORTurkovci
    VEVEROLANOWNA
    VEVEROLANOWNA --- ---
    v září, klidně:-) ale chtěla bych se zeptat přažských kdo by mě ubytoval 27.2. na jeden večer, páč jedu na to představení a nemám kde spát:-)
    FRAEL
    FRAEL --- ---
    ANOR: brňačko, nemám v září volno :)
    RAILA
    RAILA --- ---
    Srdečně zvu všechny Turkovce:)

Plakat_final_tisk.png (1012962 B)
    ANOR
    ANOR --- ---
    a dál, návrh na termin turconu? urcite jsem pro dva a ne tri dny
    ANOR
    ANOR --- ---
    apropo, puták po českých lesích a kopcích, kdo by šel? druhý týden v zárí...
    RAILA
    RAILA --- ---
    Ehm..takže..dobrý večer:)
    Tak jsem to tak zběžně prolítla. A začala přemýšlet a vzpomínat. A asi by mi bylo hodně líto, kdyby se Turkovci rozplizli do nikam. Vzpomínám na úplně první zmínku od Zdeňka Turka o Anor a kempech. A byl to on, kdo mě tam vzal. A díky němu jsem potkala velké množství velmi zajímavých lidiček.
    Je pravda, že poslední léta jsem nebyla aktivní turkovec. Je to jednoduché. Brno daleko a často i termíny prahy pro mě byly mimo. Vlastně kom Pragáče a kempů nevalná sláva. Ale pořád doufám, že jsou chvíle, kdy se aktivně zapojovat můžu...jsou to právě cony, kde je to pro mě nejsnažší...ale je pravda, že by mě asi hodně lákaly víkendy někde na chatě, kde by se vařily čaje, pilo dobré vínko a medovina, pouštěly kultovní filmy a jedlo by se a povídalo a bylo by to o setkání lidí, kteří dělají různé věci a přesto je spojují společné zážitky, názory, láska k fantasii, humoru a literatuře všeho druhu.
    Kdyby tohle šlo, udělala bych maximum, aby to bylo možné:)
    MALAKK
    MALAKK --- ---
    ANOR: Ale notak, zelený jsou nejlepší ;-)
    ANOR
    ANOR --- ---
    Videla jsem plakaty na ten film a vydesil me ten zabak, tak pak dej vedet jaky to bylo:-D
    FRAEL
    FRAEL --- ---
    MALAKK
    MALAKK --- ---
    Doufám, že nebudu moc off-topic, ale ráda bych se zeptala, zda by se mnou někdo z přítomných nechtěl vyrazit do kina na další roztomilý disneyovský muzikál, jenž se zove "Princezna a žabák".
    VEVEROLANOWNA
    VEVEROLANOWNA --- ---
    no mohli bysme posedět v čajce, udělat si nějaký výlet, jít do divadlo do kina?:-)
    ANOR
    ANOR --- ---
    No takze, mate k tomu jeste neco? A kdyz jsme u toho a sejdeme se v březnu, co chcete všechno dělat? prosedět celý den/dny ve škole teda nic moc, chápu, že nejvyšší aktivita zatim byla dojit do čajovny:D
    ANOR
    ANOR --- ---
    což mi připomina-potřebujeme někoho na stránky. kdo znich udela aktualizovanou fungujici vec parkrat do roka. jinak proste nebudou.
    LIBOR2
    LIBOR2 --- ---
    >> Aktivity a cily turkovcu vubec nemusi byt nejaky prednasky na conech. Absolutne ne. Muzou to byt zazitkove akve, cestovani...

Dobře, tak jsem pro srazy v čajovně a diskuze (o čemkoliv od BDSM po kvantovou chromodynamiku), fotovýlety po Brně a ČR, bubnovačky, psychohry a soutěže na DDR.

napadají mě skupiny: cestování, umění (literatura+divadlo+výtvarné...)

jinak asi podle popularity - pro jednoho člověka netřeba dělat skupinu, že ... mě třeba zajímají masáže, čaje, fotografování, počítačová grafika, vtipy a sarkastické a cynické ujeťárny ("muhehe" --neznámý autor)

>> Ale pozor, neznamenalo by to že v té skupince by to všechno odedřel jeden

OK, tak potom by bylo fajn ve skupinách vybrat někoho, kdo bude aktualizovat webovky (např. předák z každé skupiny), protože mně se to opravdu dělat nechce (ano - NECHCE) - hosting, doménu, CMS, databázi apod. budu rád dál spravovat, ale jinak na tom nemám žádný větší zájem.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Ad Imrik:
    Když se tak oháníš čajovnou, nechceš nás někdy pozvat k sobě, když sis před rokem udělal takovou reklamu? :)
    ANOR
    ANOR --- ---
    takové trochu strýček sam, ale třeba aspon přijedete;)
    ANOR
    ANOR --- ---
    ANOR
    ANOR --- ---
    Tohle jsou poslední příspěvky na okounovi:
    Lira 3.leden 2010 18:26:29 Označit
    Ahoj všichni, taky se přidám se svojí troškou do mlýna zvaného budoucnost Turkovců. Nejdřív takovou filosofickou otázku : Jak by jste definovali průměrného Turkovce? Odpověď nejspíš zní že nijak. Je tu příliš mnoho lidí s příliš mnoha zájmy které se často rozcházejí. Proto si myslím, že je nesmysl hledat nějaký cíl pro všechny. Už před nějakou dobou se tu řešilo, že bychom mohli celou organizaci rozdělit do určitých zájmových skupin. Např. cestovatelé, Asie, kultura...atd. doplňte sami. To je dle mého skromného názoru cesta, kterou se vydat. K takové skupině by se členové přidali dle svého zájmu. Ale to není vše, každý takový odbor by měl jednou do roka za úkol udělat něco pro ostatní. Kupříkladu by cestovatelé mohli zorganizovat v létě puťák, případně v průběhu roku pár víkendovek. Ale pozor, neznamenalo by to že v té skupince by to všechno odedřel jeden, každý by měl mít nějaký dílčí úkol. Těch skupin by nemělo být moc, řekněme 3-4 ať se to zase moc nedrolí. Pokud se utvoří tematicky dobře a zvládnou si udělat nějaký zajímavý roční projekt, mohlo by to lidi povzbudit k větší aktivitě, protože by dělali na něčem co je doopravdy baví.

Anor 1.leden 2010 18:58:11 Označit
    Aktivity a cily turkovcu vubec nemusi byt nejaky prednasky na conech. Absolutne ne. Muzou to byt zazitkove akve, cestovani... to je na nas. Nebudte uzavreni v tech mantinelech "prednaska na pragoconech".

veva rolanowna 1.leden 2010 14:03:51 Označit
    aj, na nyx klidně můžu profil tam mám, tak sna si vzpomenu na heslo:-D o turkovcích ještě popřemýšlím, ale hned co mě napadá je, že se už asi nevrátíme do toho nadšení za osm, nebo že se teďka horko těžko snažit udělat z nás aktivní komunitu, protože ne všichni jsou ochotni udělat přednášku, propagovat nebo něco podobnýho, já si třeba workshop udělám, nebo přednášku na moveconu, pragáči nebo tak.:-) jen to prostě chce udělat přátelský čistky neaktivců a ty společný výlety, campy atd, jsou dokonalý nápad:-)

Imrik 31.prosinec 2009 23:05:05 Označit
    Tak myslím si, že máme empiricky dokázáno (resp. časem prověřeno ^^), že možnosti toho, co dokáže banda lidí bez cíle jsou dost omezené.

Chápu přitom Anor přinejmenším v jednom - když jsem organizoval Japonský den, tak jsem v týmu měl cca 15 lidí. Velmi aktivních, snaživých a inteligentních jedinců. Jelikož jsem zastánce jasně dané a dodržované hierarchie, musel jsem všechno řídit a směrovat, kolikrát osobně (ačkoliv kolegové dělali co mohli a sami kolikrát iniciativně vyřešili nejeden problém a skvěle zaimprovizovali) - a byla to teda zatracená fuška, ukočírovat takovou bandu aby každý byl tam, kde má být, ve stanovené době, dělal to, co má a ještě to dělal správně.

Když máte těch lidí 5x tolik a jste na to sami, tak je to kolikrát prostě neuříditelné. Potom se dějí fiaska jako Pragocon.
    Je mi jasné, že pro spoustu lidí už nějakou dobu není jediným Raison d´Etre běhat po lese s klackem a řvát "za osm". Zjednodušuji to - samozřejmě že si taky rád ten LARPík zahraju - prostě ale málokdo je ochoten obětovat všechno Turkovcům.
    Nic proti tomu.
    O důvod víc ale přesně stanovit co, jak, kde, komu, za co, proč a na co - podle toho si potom každý přebereme, jestli se chceme v téhlé skupině nadále angažovat, nebo ne.

Kamarádi přitom můžeme být i mimo - nic nám nebrání se přes Facebook domluvit klidně 1x měsíčně na srazu v čajovně. Dokonce tak může vypadat celková aktivita klubu. Pokud bychom ale měli vyšší ambice, tak už nestačí rozpustit povinnosti v typicky heideggerovském "ono se" - ono se to udělá totiž v tomto případě většinou znamená "1 - 3 volové to oddřou". Koneckonců stačí si všimnout, jak starouš Aristotelés kritizoval společný majetek ^_- . V něčem měl přeci jen jasno, kluk jeden řecká vopálená xD

Jinak k datumu: prozatím bych navrhoval 20. březen? Oukej? Nebo to pořešíme až na Nyxu?
    Odpovědět

Anor Označit
    K tem cilum, bylo by dobre urcite nejaky smer, skatulku. Protoze banda kamaradu budem i tak. Ale cil mit nebudeme. kdeztonaop, s cilem budeme stale banda kamaradu... jestli me chapete... a taky to pomuze tomun, ze kdyz je treba neco udelat dejme tomu, vsechno se po.. protoze nikdo nic nedela. takhle budeme vedet co vubec ma cenu delat a co ne. AKCE pro sebe versus pro druhe. Jsem pro kombinaci. Obcas je fajn zapojit se do neceho, typu prgc, movecon, janevimco, a stejne tak jezdit jen tak pokecat na vikend. A treti vec: kdyz se nekdy sejdeme, muzeme udelat i program sami pro sebe, zazitkove hry, povidani, vylet. MYslim ze co se toho cestovani tyce, to nam dobre jde a bylo vy fajn se toho drzet a podninout toho treba i vic. CLENOVE s tema je pravda, ze je hodne, co jsme nikdy nevideli. S tim se skoncuje, nebojte:) Bude cistka, muhehehe... ehm. No tak takhle...

Ivana_Anavi 29.prosinec 2009 14:01:38 Označit
    Primo: Navrhuju to nejdřív fakt přesunout na Nyx (většina z nás tam má beztak účet, kdo ne, můžu poslat pozvánky, mám k dispozici asi tak 2), nejlépe si založit vlastní diskuzi :) Ad zbytek: cíle a definice: Hm, tohle je trošku ořech, a pěkně tvrdej, protože upřímně řečeno, nikdo na to ještě nepřišel, ačkoliv Turkovci existují už hodně dlouho :) Myslím, že někde se někdy nadhodilo, že jsme prostě banda kámošů, které spojují stejné záliby, což je výstižné. Jestli to je pozitivum nebo negativum, to ať si každý přebere sám. Z toho pramení, že žádné hlubší cíle asi ani mít nemůžeme, jedině že bychom takových kamarádů třeba hledali víc a snažili se o nějakou propagaci. Existují takové akce, na které se Turkovci sjíždějí a různě stmelují, např. kempy nebo cony, což by mohly být IMHO cíle samy o sobě - dělat tam nějakej užitečnej program, předat zkušenosti a znalosti laikům apod. (ačkoliv se přiznám, že na takových akcích chodí na přednášky a podobné záležitosti pouze sami Turkovci, tudíž to ,,vnější´´ efekt postrádá - obsahuje to akorát ten ,,vnitřní´´, nicméně je otázka, proč se kvůli tomu přidružovat na nějaké cony apod., když si to můžem udělat sami pro sebe - pozor, teď neříkám, že bych si to takhle představovala, jen přemýšlím :D). Osobně, pokud bych si měla vybrat, jestli budem jen banda, co se jednou za čas někde sejde a zakňaví, nebo jestli budem dělat i nějakou hlubší činnost, jsem pro tu druhou. akce: To souvisí s tím, co jsem popsala nahoře, asi nemá cenu něco pořádat na veřejnejch akcích, pokud chcem být ,,elitáři´´ a dělat si zábavu pro sebe (tedy, neříkám, že každá přednáška, na kterou se přifaří akorát Turkovci, je zamýšlena jako elitářská, otázka ovšem je, jestli ostatním tento stav vyhovuje či nikoliv...). Pokud chcem něco dělat pro lidi mimo bandu...myslím, že to je zhruba to, co se dělalo na Pragáči a spol, jenže problém je, jak jsem již zmiňovala, malá diverzita návštěvníků (nicméně letos pomohli japanofilové díky kolaboraci na spol. linii). členství: Co se týče definice, tak to je nejspíš někdo, kdo se nějak upíše nebo jinak registruje, cítí se být Turkovcem a nějak se angažuje. Z čehož asi vyplývaj ty povinnosti - když se ovšem zamyslím nad Turkovci jako celkem, nevidím moc aktivních členů, spíš těch pasivních (neberte to nikdo prosím útočně, nesnažím se vypwnit někoho konkrétního i nekonkrétního, pouze konstatuji holou pravdu). Což je IMHO problém, pže pokud tady budeme akorát krafat v teoretický rovině a nepohnem zadnicema, nic se asi nevyřeší (všimněte si, že říkám my :)). Co se týče výhod, hm, zatím jsem vystopovala jen nějaký slevy na akcích, což myslím postačuje nebo respektive mě nenapadá, jaké jiné výhody by měly existovat. Hauk.
    FALCO
    FALCO --- ---
    ze bych se konecne taky nekam vyrazil
    FRAEL
    FRAEL --- ---
    Vida :) Co vlastně letos bude nějaký výlet nějak do pryč? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam