• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIDGENAUTRámové bubny
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    DIDGENAUT: vidno, že ich to baví :o)
    RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    DIDGENAUT: Jinak tenhle seriál o ruzných výrobcích nástroju je velmi zajímavej, bývají tam celé pracovní postupy. Před nějakou dobou jsem si to procházel
    RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    DIDGENAUT: Tuším že když jsem se koukal před lety na originál ceny schlagwerku v německu, tak byli docela jinde než v music city a navíc tam mají jen ty vrchní řady...

Jinak s Music city mám takovou nepříjemnou zkušenost, kdy jsem tam volal jestli mají určitý rámáče, řekli že tam jich je několik, že si pro to klidně mužu přijít a tak jsem do praglu přijel a tam měli jeden indiánskej a ještě nějakej poškozenej...
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    RODRIGO_: Bendiry mají skladem na kytary.cz
    MEINL Bendir Traditional 12x4" za 2.380,- Kč
    MEINL Bendir Traditional 14x4" za 2.560,- Kč

Bendir mě taky zajímá, ale chci to vyřešit tak, že ty struny co tam drnčí o blánu nepřidělám na buben ale na nějakou sponku, kterou budu moci dát na jakýkoliv buben a v případě potřeby snadno a rychle oddělat
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    Jinak menší přehled kožených rámovch bubnů, které lze objednat v music city:

MEINL Frame Drum 16"x2" TAR pravá kůže laditelný 2.660,- Kč
    MEINL Frame Drum 18"x2" TAR pravá kůže laditelný 2.840,- Kč
    MEINL Frame Drum 20"x2" TAR pravá kůže laditelný 3.021,- Kč
    MEINL Frame Drum 22"x2" TAR pravá kůže laditelný 3.211,- Kč
    MEINL Bodhran 18"x4"x2" pravá kůže laditelný 3.116,- Kč

SCHLAGWERK RTS41, Frame Drum16", laditelný, s dřevěným křížem 4.914,- Kč
    SCHLAGWERK RTS51, Frame Drum 20", laditelný, s dřevěným křížem 5.564,- Kč
    SCHLAGWERK RTS61, Frame Drum 20", laditelný, s dřevěným křížem 6.240,- Kč

DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    RODRIGO_: Meinl ještě ujde, co teprve takovej Schlagwerk, který stojí 2x tolik. Zajímá mě srovnání kvality, jestli se vyplatí si připlatit. Tipl bych že ne, ale ještě jsem nezkoušel - v Music City mají Schlagwerk 40 a 50cm a Meinl 40cm (kůže), tak až bude víc času tak pojedu porovnat
    RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    Docela uvažuji o nějaké víkendové výrobní dílně u nás na vesničce u Vyškova, až se oteplí, na jaře. Snad bych sehnal naohýbaný polotovary na rámáky, plech na čineky a cinkátka a nějaké to dřevo by se dalo splašit též. Taky by mohla být možnost vyrobit nějaký ten propan hang... Prostory na výrobu tam jsou ( zstřešenej prostornej prujezd s ponkem, nářadí do nedávna také bylo, táta si to odvez,ale rád zapujčí ). Měl by někdo zájem? tak pro 6 lidí akce
    RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    DIDGENAUT: Bubny od mainlu ti objednaj, ale jsou dost drahý. Já sám bych ted rád pořídil nějakej bendir, se strunama...
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    http://www.rhythmweb.com/frame/sufi_daf.htm
    http://www.khafif.com/rhy/
    pokud máte nějaký zajímavý rytmus, sem s ním :-)
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    SHKRK: ok, až budu v Brně zeptám se
    SHKRK
    SHKRK --- ---
    DIDGENAUT: 100% vim ze v lidlu se daji objednat veci ktere nemaji na strankach a ani v obchode...
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    SHKRK: v hudebninách lidl jsem nebyl, nicméně na svých stránkách žádný rámový buben nemají. Audiotek na svých stránkách také nic nemá, ale prodává některé výrobky Remo a Meinl, takže by se tam teoreticky dal nějaký rámový buben od těchto výrobců objednat, jenže tihle dva zrovna nic takového nevyrábějí
    SHKRK
    SHKRK --- ---
    DIDGENAUT: zkousel jsi hudebniny lidl??? pak by se to dalo objednat pres audiotek... vyzkousej
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    SHKRK: to mi přijde jako hodně subjektivní dojem, já osobně na to koukal 3x za sebou a vůbec mi to v křeči nepřišlo. Pravdepodobě by mě to ani nenapadlo, kdybych si to nepřečetl. Než kvůli hře jsem to sem ale dával hlavně kvůli tomu bubnu, na který hraje, škoda že v ČR nástroje Cooperman nikdo neprodává
    SHKRK
    SHKRK --- ---
    SHKRK
    SHKRK --- ---
    DIDGENAUT: trosku typek v kreci hlavne jeho leva ruka, ale pravacka dost v pohode...
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    fajne, book.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam