"Na sklonku 70-tých let sedíme proti sobě na čtyři oči v soukromí jeho půdy vyzbrojeni... On kytarou a hlasem. Já Teslou B700 s obyčejným mikrofonem, trojnožkou. On hraje. Já poslouchám. Pás se točí.
Název kazety je zavádějící, nesouvisí s tím, že je kamarád již po smrti. "Vzpomínka na Fricka" souvisela s celostátní razií na časopis VOKNO a jeho zatčením. Nechtěl jsem, aby se na něj v tý zkurvený době zapomnělo, zatímco on hnije za katrem, tak jsem z kotouče vyrobil kazetu s obalem a půjčoval ji dalším lidem.
Taky vzpomínám na knižní čtvrtky v tý pustý době, jak jsem kupoval knihy dvojmo, jednu pro mě, jednu pro Fricka, až se vrátí. Třeba V melounovém cukru od Brautigana atd.
Ta doba byla hnus, kriminál byl hnus. Milan se vrátil "jinej".
Taky si vzpomenu na absurditu, když jsem jel z Chomutova od soudu a ve Slaným si ke mně v busu přisedl Pepa Nos. Vyprávěl jsem mu o soudu, jak nás tam fízlové nepustili. S velkým zájmem naslouchal..., strkal do toho nos, ten Pepa Nos. Koho by tehdy napadlo, jakej se z něj vyklube kos."
Yoska Tomsa
Vzpomínka na Fricka | Milan Fricek Frič | Výlov rybníkahttps://vylovrybnika.bandcamp.com/album/vzpom-nka-na-fricka