• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAJENMMORPG turisté
    Kde všude jste hráli, texty, fotky, doporuceni, rady, varování..
    rozbalit záhlaví
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    WOLFGAR: super, tohle tam nebylo v době kdy jsem na to koukal, kouknu na to, dík
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    WOLFGAR: Citace z discordu:
    For the remaining weeks of Closed Alpha 3, we're opening the gates and people who haven't been lucky enough to get in, can grab a key by clicking one of the DOWNLOAD buttons.
    Make yourself at home in BitCraft and have fun and Happy Thanksgiving to our players from the United States!
    https://bitcraftonline.com/play
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    KID_MCHUTT: Tak to bylo na zacatku treti alfy , ted by to aktualne melo byt puste pro vsechny.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    aha, takže oni sbírají emaily a kontakty na discordu a podle všeho sem tam rozhodí pár klíčů. Hm :/
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    WOLFGAR: hmm, tak dostali mail při sign-upu, ale teda nikde nevidím možnost stáhnout klienta nebo i nastavit heslo...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Bitcraft ma open alfu do vanoc kdyby jste si nekdo chtel pro zmenu vyzkouset barevny staveci craftici wholesome mmorpg. Jo to takova afkovaci chill game, ale hrozne chytlavy.
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    ICE: Mno hlavne vcelku i omezena ...4500 bodu do dungu kere ti dovoli na zaveru otevrit bednicku a 20 000 bodu do opendungu ... nastesti se daji ty body doplnovat ... Jde tam cotak sem zistil hlavne oto si hned na zacatku rozmyslet co chces hrat jake zbrane a jaky build skilly a pasivky ...nasetrit lucenty na final equip neboho nadropovat z worldbossu " coz je vpodstate nemozne"
    Zalezi dost i natom v jake jsi guilde bo ti muze diky guild bossum hodne pomoci i s final equipem .. Grind pak nastava abysis udelel na vybaveni spravne traity a dal je full.. Dase rict ze modry equip si poshanis vcelku dobre a aji traity sou levne a na +9 se da dat vpohode ..
    Spise me sere zejeto pajtuuvin jak prase jeto takova PvP prodej auto a kup si zato vybaveni a muzes vesele sikanovat ostatni ..A cose deje v aukci otom zadna ..nate hre vydelavaji hodne i goldseleri.. az nechutne rekl bych ale zatosi zase muzou tvurci sami kdyz udelaji aukci jen za realne penize ..Ta hra je vcelku svinstvo ..vpodstate setam da jen varit a rybarit ..jako craft veci je kktina bo mas sice 20% sanci ze vycraftenou vec muzes pak prodat v aukci ale treba rano sem varil 50 jidel a prodejne sem mel jen 1 a to je kurva malo z 50ti ! :-( takze takovej korejskej random kde 20% znamena spis -0.001%
    ICE
    ICE --- ---
    je to teda ultra farma (co poradne zacina na lvl 50;)
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    Ohromující fantasy svět se ukáže v Towers of Aghasba ještě letos - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-hry-a-herni-systemy-ohromujici-fantasy-svet-se-ukaze-v-towers-of-aghasba-jeste-letos-40494261#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

nezni to spatne ... ale pro vpusteni mezi lidi to bude chtit imho vetsi multiplayer
    uvidime az bude vic informaci ...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    MESKALITO: Pro zacatecnika se bojim je TL vubec dost past, jednak jak pises o te neprehlednosti ne to neni tebou, fakt je to proste jen hrozne neprehledne, je to takovy dalsi "mobilni" aspekt a kdyz mas jeste srovnani s hrou co to dela mnohem lepe tak je to znat jeste vic. A pak kvuli tomu ze open full PVP zalozene na dominanci velkych skupin lidi take pro novacka neni uplne idealni zalezitost pokud nemas masochisticke sklony. Jestli te to neodradi doporucil bych zkusit ty Guild Wars 2 (zakladni hra je zdarma, dokupuji se jen datadisky a ty nepotrebujes dokud nejsi max level) ktera ma take zbranovy system jen mnohem lepsi protoze k nemu ma i povolani a kazde povolani ma s danou zbrani unikatni skilly takze treba warrior se sekerkama jede klasicky mlynak na maso, ranger je haze a necromancer kouzli. A ma dobry zabavny pribeh a mnohem zajimavejsi svet. Nebo kdyby jsi chtel zkusit neco vic asijskeho a vizualne podobneho tomu TL tak Final Fantasy 14 take nabizi trial zdarma az nekam ke treti expanzi, mechanikou je spis podobna tomu wowku a prece jen pomalejsi a velmi newbie friendly jen tam je to vicemene ciste PvE zamerene hodne na pribeh.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    hodím taky názor. MMORPG nahráno nemám, tak 17 let zpět jsem jel asi 3 roky WOWko a před tak 10 lety jsem se k němu na rok vrátil, ale jel jsem jen PVE areny, krom expení a hledání gearu. Loni jsem koupil Diablo a vydržel u toho pár měsíců, ani jsem nedoexpil postavu, takže zkušenosti prakticky nemám žádný(ale tam mě třeba příběh docela bavil).
    TaL mě zaujalo klasickým hajpem a že tejden ležím doma na antibiotikách. Dal jsem tomu zatím asi 12hod. lvl 22. Líbí se mě to po grafické stránce, baví mě hudba, "povolání" dle zbraní (neznal jsem) a i modifikace kouzel (ač jsem se k tomu zatím pořádně nedostal). Super je, že si můžeš nastavit svojí plochu, ale to je dneska asi už normální, ale celkově možnosti nastavení jsou fajn. Celej pohyb, načítání ve hře mě přijde dost smooth, pěkný bez zbytečného zdržování. Naopak stále se nedokážu orientovat ve fightech, ale to je asi moje nezkušenost, je toho na mě moc najednou a to jsem nebyl pořádně v dungnech. Příběh mě vůbec nebere a přijde mě že zatím nic nového a to sem nic nezažil. Jak psal wolfgar absence dalších postav mimo humanoidy je pro mě absolutně nepochopitelná, třeba v BG3 to na mě bylo až moc, ale tady to fakt chybí. Asi to bude dost o komunitě v guildě, ale tam zatím nemám jako nováček vůbec nárok nějak přispívat. No vidím to že dám ještě pár hodin a vracím se zpátky k vlaku s legionářema.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    TAJEN: Ja jo. Na mobilu. A to docela pekne vystihuje vubec cely styl toho jak je TL nadisajnovany. Docela me bavi, jak se s tim ted placaji po ramenou jaky je to uspech tak jsem zveavy kolik tech hracu budou mit za mesic.
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    WOLFGAR: Me hlavne mrzi treba ta aukce toje proste hodne blbej pristup zeseda obchodovat jen za realne penize tosem este v zadne jine hre nevidel :-(
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    TAJEN: S kazdou dalsi vetou jsem radeji, ze jsem se na to fakt vysral hned ten prvni den :D Mezitim jsem si rozehral po letech GW2 a uz mam necra na 60 a je to super, pribeh uz si po tech letech nepamatuju a zatim me dost drzi, mezi pribehem jezdim po mapach na raptorovi a lezu po vyhlidkach a je to fajn. Lepsi pribeh, lepsi combat, starsi ale zato originalni a zajimavejsi vizual, ferovejsi pvp a zadne kokotske PK.
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    TaL ... lol dosahl sem konecne 40 lvl a vlitl do aukce kde si urcite koupim krasne veci na sebe ...... leda hovno
    Aukce je jenom za realne penize takze gl :-DDD ano ano ano muzete v aukci i prodavat abystesi vydelali trojuhelnicky ... ALE prodavate veci opravdu za minimum takze hezke fialove veci stoji 15k... nechapu zoufalce co prodavaji v aukci zelene veci to vzivote nikdo nekoupi ..na 40 lvl bych se HODNE rozmejsle koupit v aukci i modrou vec vpodstale diky te lodestone nebojakseto ta kniha jmenuje sem si craftnul skoro celej equip na modro ...a v modrem budete behat hodne dlouho bo enchantovat fialovej je uz vcelku hc .-..Nicmene smele sem se pustil do craftu .. Rybareni je fajne a rybky na vareni se hodi ...tvl ale grindi na drop navnady je lobotomie .. nastesti se daji navnady koupit za penize z kontraktu ..prisady do vareni se daji koupit ok ale jen nektere .. a kdyz chcete 10 hrnecku medu pripravte se na celovikendovi grind :-(sice ma ta vosa lvl 1 ale pri velkem stesti mate za hodinu 2 hrnecky medu .. hm potrebuju i klasy obili ty nastesti padaji ve stejne lokaci jako sou ty vosy ale ! jablko sem ve hre nepotkal behal sem v lokaci kde maji bejt a leda ho... :-( Takze TaL se budu snazit dohrat do 50 bo pak bych mel sanci si i koupit truhlicku a vni si vybrat fialovou zbran :-) na fialovej armor a sperky leda tak zapomenout .. Nebo mit hoooodne dobrou partu na dungy bo s lvl 40 nedam s pugem ani dung pro levely 30 ...V podstate je ta hra jen pro bohate ...abysi mohli vyhonit ego pri pvp kereho je tam az moc sry kempici pk pred vchodem kde delate quest a nasledne vas to vyportuje ven jen abysi pk udelalo zarez gg teda ...
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    Throne and Liberty slaví úspěch. Vývojáři plánují nový obsah - INDIAN
    https://indian-tv.cz/clanek/throne-and-liberty-slavi-uspech-vyvojari-planuji-novy-obsah-smdne6
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    Novinka od Amazonu se okamžitě zařadila mezi nejhranější tituly na Steamu | Zing
    https://zing.cz/article/nove-mmo-od-amazonu-se-zaradilo-mezi-nejhranejsi-tituly-na-steamu
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Rozehral jsem to az dneska (teda koukam, ze dneska uz je zitra, ale rozumime si) a zatim me to nejak extra nechytlo a asi se do toho budu muset zitra dost nutit abych tomu dal jeste sanci a pokracoval... skoro bych mel pocit, ze jsem na novy mmo uz starej, akorat ze Lost Ark, kterej je v tom jak resi pribeh a levelovani dost podobnej nebo i dokonce totalne nedodelanej New World me obe chytly ze zacatku pekne a drzely aspon par tejdnu. Throne and Liberty po prvnich 8 hodinach zatim nic, nerikam ze to na mmo je nejak hodne, ale alespon nejake prvni dojmy:

- Naprosto chapu proc to vydali jen jako Throne and Liberty, ta hra vazne nema s Lineage 2 spolecneho vubec nic. Kdybych o tom, ze tam nejaka souvislost je nevedel tak to bude jedno z poslednich mmorpg ke kteremu bych TL prirovnaval. Doslova me napada jedina spolecna mechanika o ktere jsem zatim jen slysel a kterou bych ja osobne vazne ozelel - RNG upgradovani vybavy. Samozrejme s moznosti stesticku za nejake to love trochu prilepsit.

- Feel z combatu jak ovladanim tak zbranovym systemem je dost vybrany z GW2 a vizualne vypada lepe, je bombastictejsi s mnohem vice flashy efekty a tunou particlu... jenze diky tomu mi prijde ze mam mnohem horsi feedback co moje postava dela, vsechno je ve vizualu ale hratelnost je horsi nez dnes uz staricke GW2 a to si nedovedu predstavit ten totalni chaos v PvP... ale podival jsem se na par videii a jo vypada to jako totalni chaos ve kterem se mozna vyzna nekdo co od dvou let hral hry na tabletu, ale ja fakt ne.

- Nicmene combat je porad to nejzabavnejsi na co jsem ve hre narazil. Takze je doca skoda ze z tech 8 hodin zabiral tak mozna 20 minut. Ne nechci se vratit do dob kdy jsem na quest v L2 zabijel 300 mobu ale tohle je opacny extrem. Mozna se to tempo pribehu pozdeji uklidni a necha hrace vic... hrat ale tech prvnich 8 hodin je fakt horsi nez ty nejukecanejsi casti FF14...

- Takze vetsinu casu zabira pribeh... rad bych vam o nem neco povedel, ale nemam tuseni protoze ten prujem spatne prelozene a podprumerne nadabovane defaultni vychodni plytke fantasy protekl moji pameti aniz by zanechal sebemensi stopy. A nemyslim si, ze jsem zaujaty, kdyz jsem tu pred rokem vychvaloval pribeh Lost Arku, ktery me fakt chytnul.

- Predstavte si, ze vas pronasleduje hackovany pokemon kteremu se misto drzky na 3d model promitaji asijske 2d smajliky zatimco na vas nonstop rve v pisklavem pseudojazyce... mate to? Chcete si odsroubovat hlavu, neco zapalit nebo idealne oboji? Tak to radeji asi ani neinstalujte. Jsem po tech letech hrani asijskych mmo zvykly na docela dost, ale takovy mood whiplash jaky zvlada TL kdyz do scen kde se snazi o epickou temnou fantasy narve tuhle potvoru jsem jeste nevidel.

- grafika je moc hezka jak se da cekat od hry se soucasnym datem vydani, ale zatim jsem nevidel jedinou zajimavejsi lokaci. Isometricky Lost Ark me misty uchvatil mnohem vic a zminovane GW2 je mnohem starsi a vice stylizovane, ale diky tomu mi prijde, ze ma mnohem vic osobnosti. Mozna se zajimavejsi lokace ukryvaji nekde dal ve hre, kdo vi.

- dalsi mmorpg kde jsou vsichni defaultni humani, ne ze by svet nemel orky, skrety, trpasliky... potkate je hned na zacatku, ale ze by jste za ne chteli hrat? Neblaznete, to by bylo drahy tolik modelu a obleceni. Character creation je slusny, ale na dnesni dobu nijak vyjmecny, body slidery jsou spis symbolicke a vsichni maji vicemene stejny defaultni bodytype, nicmene musim ocenit, ze sice se znacnym usilim, ale jo da se vytvorit i postava, ktera nevypada jako clen k-pop boybandu. Jen pribeh porad pocita s tim, ze je vasi postave 16 tak to pak chvilemi pusobi jako Cimrmanovo prenosene dite. Kdyz vas to vykopne z tutorial islandu do prvniho mesta tak velmi rychle zjistite, ze hraci vypadaji jako celkem homogeni pestrobarvna masa s minimem rozdilu.

- mechanika promenovani se do zviratek misto mountu je fajn, je to prijemne dynamicke bez prodlevy na nasednuti/sesednuti, ale myslim, ze nam vsem je celkem jasne, ze to je jen zpusob jak prodat hracum stovku skinu nejruznejsich zviratek

... tak jak to po sobe ctu tak si rikam, ze vazne nemam chut to zapnout znovu. Ale nejak to ve me vzbudilo chut si zase zahrat GW2 tak to mozna bude prece jen lepsi plan na vikend.
    WRATA
    WRATA --- ---
    Hral uz jste to nekdo? Zajma me kolik stoji ty Battle/Progres passy co tam jsou?
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    Zrovna si pár dní s uo hraju, čistě pro vlastní potěšení chci zkusit novou úroveň rp světa, kde nebude jediné npc které nebude umět interagovat. Tzn naprosto každá postava bude mít vlastní originál chování.

Spadnout do toho už nemá smysl, i když UO ještě hraje post stovek lidí v ČR, tak to imho smysl nemá, přestože po herní stránce ve smyslu herní svobody imho žádná hra nenabízí tolik.

Fakt škoda, že se ten klient nepohnul dál.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam