• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAJENMMORPG turisté
    Kde všude jste hráli, texty, fotky, doporuceni, rady, varování..
    rozbalit záhlaví
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    No tak jak jsem dumal jestli to za ty 2ecka koupit nebo ne a pak si jeste neco precetl, zjistil jsem ze to je jeste plne cheateru a napsane tak kokotsky, ze to vsechno resi player side takze ten cheating ani nejde resit a rozhodl se, ze i zadarmo je to drahy.

Akorat jsem mel chut si porad zahrat nejaky novy mmo tak jsem asi dve hodky hledal stoural, naivne doufal, ze najdu nejakej hidden gem... a ja ho fakt nasel. (Takze jsem jeste nespal.)

Embers Adrift
    https://www.embersadrift.com/

Je to indie mmorpg delane malym tymem srdcaru a veteranu oldschool mmocek uz nekolik let, akorat meli smulu a vydavatel s nima pekne vyjebal a prestal jim platit. Takze se frajeri rozhodli to zatim cele zadotovat z vlastni kapsy a dat docasne celou hru free to play aby si udrzeli fanouskovskou komunitu zatimco pripravuji steam release ktery by mel byt behem par mesicu ready. Takze skvela prilezitost hru vyzkouset. Je to hrozne chytlave, maji tam skevele napady a mechaniky, ano combat je takovej oldschoolovej tab-target je tam videt hodne inspirace EQ, ale zaroven mi prijde ze si z te klasiky berou te nejlepsi a narozdil od jinych se za kazdou cenu nedrzi i blbosti, ktere by te hre spis skodily. Ted v tomhle prechodnem obdobi to hraje doslova par lidi, ale i presto jsem nemel problem sehnat partu, pokecat a zahrat si s lidma a mel jsem z toho presne ten feel co jsem mel pred lety kdyz jsem zacinal hrat jedny z prvnich mmorpg. To jsem fakt nezazil leta. Hromada mechanik co vypada na prvni pohled jednoduse najednou po par hodinach zacne clovek objevovat dalsi a dalsi hloubku, treba v tom jak si nepratele pomahaji nebo jak moc se da premyslet nad pullovanim. Combat ktery je ze zacatku o par tlacitkach brzo zacne byt dost challenge a dostavat hloubku.
    Cela myslenka hry je hodne pve party/cooperation focus. Je tam PvP arenka pro duely ale to je tak vse, focus tymu je 100% pve za coz ja treba jsem velmi happy protoze dalsi pvp oldschool hardcore mmorpg vazne nepotrebujeme. Ted pred steam release postupne pridavaji nejake QOL (posledni patch pribyla aukce treba) a max lvl content.
    Co uz maji fakt zmakle je moc pekny world building a atmosfera. Po dlouhe dobe pri dialogu s NPC ctu fakt vsechno, ono to je vlastne i treba protoze zadna sipka vas ke questu nezavede, je treba z NPC nejdriv vymacknout co ma za problem, poptat se kolem, premyslet, zjistit kam jit a co delat... to mi dost pripomina skvele Runscape questy akorat bez... vsech tech veci kvuli kterym nehraju runescape :D

No proste kdo se nudite tak tohle bych vam doporucil urcite mnohem vic nez Quinfall a budete mit jistotu, ze misto lidi co to maj jako rychlej cashgrab to delaj lidi kterejm na te hre zalezi tak, ze jsou ochotni ji nekolik mesicu dotovat z vlastni kapsy a radeji nez by pojebali hrace tak ji daj na nekolik mesicu zadarmo.
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    TAJEN: no a samotna hra te bavi? ses ve fronte, tak klidne pis plusy minusy ...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    TAJEN: No tak ted uz jenom podle jejich reputace z minulych her tomu daj jeste par mesicu pak to zavrou a pujdou delat dalsi mmo :D
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Ta hra de do hoven ... :-( Curakum byla slaba navstevnost za 20 euuuro malo tak dali buzeranti akci za 2 eura .. okamzite servr preplnenej a 24h lag .. tvole jak mi to kokoti vyresime preci nebudfeme poustet dalsi servr .. jednoduse limit na servr 2k lidi a vy si curaci za dvacaet euuuro cekejte dve hodiny ve fronte ne ?
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Tak sem si nasel videjko .. super pozemek uz mam bohuzel az nekde v dalekem prdelakove .. Jedna z hlavnich veci Quinfallu je .. ROZLOHA a to doslova od zakladni vesnice je muj pozemek vzdalen 40 minut jizdy na koni a to celou dobu sprintuje a to nejsem az na druhem konci mapy :-D
    Je mi vsak zahadou jak se dostanu dote nabýdky build kdesi vybiras co chces postavit bo tosemi nedari :-(((((((

The Quinfall - In-Depth Overview Building System (Farming and Animal Husbandry)
    https://www.youtube.com/watch?v=8paUS5x4X5M
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    ELIDOR: BnS je hlavne o dungeonech kere sou i v daili... a hlavni sou weekli dungy z kerejch ti padaji veci kere nutne potrebujes na vylepsovani equipu .. takze bez silneho klanu kerej je da ses v prd... asitak ..
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    TAJEN: rekni vic o Blade & Soul, proc jsi to prestal hrat? nejaky klady hry ?
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    ELIDOR: Blade je fajnova hra .. mam tam postavicky na vyssim levelu myslim zesem to vice jak rok hral.. jetam fajne treba i to afk expeni preznoc :-D
    Fail te hry je LOAD map a vubec jako jen nastartovat tu hru je skoro na 5 minut :-( ale BnS semi moc libila ..
    Si mel pisnout zese name koukas ikdyz ja twic chat v hre zapinam jen na nakouknuti a pakho vypnu v hre bo name chodi jen spammboti :-(((
    Sem uz asik prisel i nato jak tamovat ty zviratka ale jeto teda dobre RNG ale daseto sem si vcera koupil jako peta maleho dracka stal me prez 700k :-( a zistil sem zeme v kapsckach zustalo sotva 40k na najmy a vse a malem meto porazilo :-( Taksem nakoupil lasa ... cena lasa je cca 800 koinu coz je sakra hodne ...a podarilo semi nalovit dost fialovejch zviratek cena jednoho se pohybuje 100k + takze uz mam zase 700k na hrani a vzhledem ze vcera v 7 vecer vyhlasili Throne 10h maitenenc , nechapu proche neudelali dnes jako vzdy a hra stale nejde a asik dlouho nepujde bo asik uz slucuji servery dohromady ,,, takze budu v Quinfalu a asik expit profese ..
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    TAJEN: jo videl jsem to vcera jak jsi to streamoval :)
    btw chvilku jsem pak koukal na stream Blade & Soul a vidim v tom tolik her co jsem hraval, ze to snad zkusim ...

Twitch
    https://www.twitch.tv/directory/category/blade-and-soul
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Chytil sem kozu :-DD ale nevejdesemi do zahradky uztam mam slepici a rajcata :-DD Tak na lvl 20 sem dostaval vcelku do drsky ..ale naksemito povedlo tu storylajnu prezit do 22 dostal sem nove veci armor a zbrane a quest me poslal zabijet orky lvl 27 :-DD ale jo sloto stema novejma vecma sem dal i tri najednou jinac jedu jako vzdy cosz me potesilo zeto vte hre je .. dual dager :-) A cotam koukam hodnesi toho vzali z New Worldu tedy...Jo a prave spadli servry budu muset jit spat :-(
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Mno asik sem nato mozna uz prisel , zdase zejde oto tim mezernikem chytat modrou barvu nate tamovaci lince .. takzesem konecne tamnul zviratko :-)........Slepici :-DDD
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Ja si pockam tak tejden jestli nekdo neodhali ze ti to krade data nebo farmi bitcoiny a pak to mozna zkusim :D
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Teda ten taming jeta nakej... echmmm s****t :-( Nasel sem i videjko ale vim zneho prd .. jako ocovte minihre vubec jde cotam mam klikat ?
    The Quinfall MMO Quick Guide on Taming & Capturing Horses & Other Animals | Tips & Tricks
    https://www.youtube.com/watch?v=olkwG4rKrw4
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Jo este k Petum ... mam zatim vosu :-DDD ale aspon lootuje veci z mobek coz je fain a nekdesem ziskal pejska je lenivej ale zase dava bonusi do alchimie takze jak v BDO podobne no ..
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    ELIDOR: Jaaaj BDO ... docela bych zase zajezdil s Elinkou metam bavil hodne craft jasem pak uz nesikanoval mobky ono pak 60+ se jezdilo dote podmorske lokace a vubec nak ne fuj pvp ...bezesmyslu .. hrad knicemu a uzsem tam vice jak rok nebyl bylo fain zetam mam spoustu miliard penez tak sem si nakoupil hezke vecicky nasebe a zase sem to odinszaloval ...

WOLFGAR: Tak sem to nainstaloval a zatim zajimave ..je to tu nake takove opravdu jak new world .. muzes si expit zbrane jake chces treba toje fajne... zajimave vyresene skilly na zbranich .. Graficky jeto spis na urovni ESO ale mozna toje tim zetomam na hadru a ne na ssd mozna bych pak mohl dat lepsi grafiku .. je vesele zesetu enemy netargetuji takze klavirista s klavesnici :-D Snazim se tu ted udelat naky ten lvl a projit tutorial este ani nemuzu tezit rudu nebo kacet stromky ..Jo Elidor mas tu i fishing :-D a hlavne autofishing jak v bdo :-DD

Uzsemi podarilo si pronajmout i domecek mam ho zatim jen na 20 dni takovej pindik ale az zistim jak byse dalo vydelavat pronajmu asik neco vetsiho .. :-)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    TAJEN: Byl bych opatrnej poznavam tam assety ktery jsou bud vykradeny a nebo ze storu. Ale zrovna treba nektery ikonky jsou z gedonie coz je single RPGcko ktery delal jeden clovek a myslim, ze si vsechno kreslil sam tak se mi uplne nezda, ze by neco z toho bylo nekdo na store. Pak tam jsou ikonky z BDO ktery ale podle vseho na store asi jsou takze jsou jen flipnuty a hromada AI generated grafiky.
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    TAJEN: graficky to vypada skvele .. hlavne tam nejsou biliardy grafickych efektu v combatu - velky plus

btw chtel jsem zkusit navrat do BDO, ciste kvuli nostalgii a ac jsem tam nahral nekolik tisic hodin, tak jsem se potykal s ovladanim a celkove me odradilo hrani s novou postavou uz na zacatku .. vubec to nechapu, tehdy mi prisel zacatek zabavny, nerikam vyzva, ale rozhodne uz zacatek byl prijemny co do obtiznosti, ted mi to prislo totalne absurdni, i kdybych byl afk mezi potvorama tam me tam nic nezabije, zabijel jsem vse jako bych mel pokrocile vybaveni .. hral jsem asi 4h a proste jsem to vzdal.
    prekvapive lidi bylo docela dost i v zacatecni zone, potkal jsem jich rozhodne vyssi desitky, tzn hra neni mrtva ani co do novacku, ale ja jsem se BDO uz nejak nedokazal identifikovat.
    hrajes ho jeste?
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Teda jaksem to skoukl tak tam vybrali par veci i odjinud :-D Doufam ze dyz sou tam ty rifty z New Worldu zeto udelali stejne i s pvp zesiho budu moct vypnout atsetam mezisebou mlati jen bezmozzci :-) cca za hodku to mam stazene tak to hned pustim :-) https://www.twitch.tv/vrinn6
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Asik vyzkousim co nato rikate ?
    The Quinfall First Impressions "Is It Worth Playing?"
    https://www.youtube.com/watch?v=luYIGIj50Lk
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    UNUX: luxus :) neco podobneho, ale zdaleka ne tak vymazleneho jsme hravali na BBS, docela se mi zastesklo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam