No tak jak jsem dumal jestli to za ty 2ecka koupit nebo ne a pak si jeste neco precetl, zjistil jsem ze to je jeste plne cheateru a napsane tak kokotsky, ze to vsechno resi player side takze ten cheating ani nejde resit a rozhodl se, ze i zadarmo je to drahy.
Akorat jsem mel chut si porad zahrat nejaky novy mmo tak jsem asi dve hodky hledal stoural, naivne doufal, ze najdu nejakej hidden gem... a ja ho fakt nasel. (Takze jsem jeste nespal.)
Embers Adrifthttps://www.embersadrift.com/Je to indie mmorpg delane malym tymem srdcaru a veteranu oldschool mmocek uz nekolik let, akorat meli smulu a vydavatel s nima pekne vyjebal a prestal jim platit. Takze se frajeri rozhodli to zatim cele zadotovat z vlastni kapsy a dat docasne celou hru free to play aby si udrzeli fanouskovskou komunitu zatimco pripravuji steam release ktery by mel byt behem par mesicu ready. Takze skvela prilezitost hru vyzkouset. Je to hrozne chytlave, maji tam skevele napady a mechaniky, ano combat je takovej oldschoolovej tab-target je tam videt hodne inspirace EQ, ale zaroven mi prijde ze si z te klasiky berou te nejlepsi a narozdil od jinych se za kazdou cenu nedrzi i blbosti, ktere by te hre spis skodily. Ted v tomhle prechodnem obdobi to hraje doslova par lidi, ale i presto jsem nemel problem sehnat partu, pokecat a zahrat si s lidma a mel jsem z toho presne ten feel co jsem mel pred lety kdyz jsem zacinal hrat jedny z prvnich mmorpg. To jsem fakt nezazil leta. Hromada mechanik co vypada na prvni pohled jednoduse najednou po par hodinach zacne clovek objevovat dalsi a dalsi hloubku, treba v tom jak si nepratele pomahaji nebo jak moc se da premyslet nad pullovanim. Combat ktery je ze zacatku o par tlacitkach brzo zacne byt dost challenge a dostavat hloubku.
Cela myslenka hry je hodne pve party/cooperation focus. Je tam PvP arenka pro duely ale to je tak vse, focus tymu je 100% pve za coz ja treba jsem velmi happy protoze dalsi pvp oldschool hardcore mmorpg vazne nepotrebujeme. Ted pred steam release postupne pridavaji nejake QOL (posledni patch pribyla aukce treba) a max lvl content.
Co uz maji fakt zmakle je moc pekny world building a atmosfera. Po dlouhe dobe pri dialogu s NPC ctu fakt vsechno, ono to je vlastne i treba protoze zadna sipka vas ke questu nezavede, je treba z NPC nejdriv vymacknout co ma za problem, poptat se kolem, premyslet, zjistit kam jit a co delat... to mi dost pripomina skvele Runscape questy akorat bez... vsech tech veci kvuli kterym nehraju runescape :D
No proste kdo se nudite tak tohle bych vam doporucil urcite mnohem vic nez Quinfall a budete mit jistotu, ze misto lidi co to maj jako rychlej cashgrab to delaj lidi kterejm na te hre zalezi tak, ze jsou ochotni ji nekolik mesicu dotovat z vlastni kapsy a radeji nez by pojebali hrace tak ji daj na nekolik mesicu zadarmo.