• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASTRALRMAPS (Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies)
    LOWRIDER
    LOWRIDER --- ---
    Myslim si, že tu máme solidní vědeckou i uměleckou tradici spojenou se změněnejma stavam vědomí a je velká škoda, že neexistuje seskupení, který by umožnilo setkávání a mapování psychedelický scény u nás. HolanĎani i američani to maj zorganizovaný líp, bych řek.
    LOWRIDER
    LOWRIDER --- ---
    narazil sem na novou organizace typu MAPS v Holandsku, pořádaj teď
    Mind Altering Science - An Conference of Psychedelic Research


    LEOZ
    LEOZ --- ---
    tož se jim to konečně podařilo natlačit =)

    http://www.maps.org/mdma/ptsdpaper.pdf
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    LEOZ: Až bude v Brně nějaká přednáška na probírané téma, tak se mile rád zůčastním ;). Byla-li by poptávka, tak se klidně podělím o vlastní zážitky ZSV. Bohužel moje současná situace mi z časových důvodů neumožňuje podílet se na podobných projektech v takovém měřítku, aby to neslo nějaké smysluplné výsledky...možná časem...
    ASTRALR
    ASTRALR --- ---
    som velmi rad ze je zaujem o rozvoj tohto druhu studii u nas, tuto diskusiu ma napadlo zalozit pretoze uz dlhsi cas sledujem novinky ako aj na maps.org tak aj na inych weboch (Journal of Psychopharmacology), co sa tyka spamovani klidne spamujte do sytosti z me strany vubec zadne vyhrady voci tomu, co se tyce spoluprace bohuzel me profesionalni znalosti se uberaj jinym smerem ako obsah tohohle auditka a take profesne jsem uplne nekde jinde, ale verim ze v budoucnu se najde mnohem vic lidi kteri chteji a budou konat tymhle smerem. Preji hodne zdaru vsem fandum psychedelic studies a oboru jim pribuznim. :) Stay FOCUS !
    ORLOCK
    ORLOCK --- ---
    Sasha Shulgin Message from Roland Griffiths:

    Are you a woman who's had a profound psilocybin mushroom experience? Johns Hopkins researchers want to hear from you. They're conducting an anonymous survey, and in the initial wave of responses only a quarter were from women. To gain gender balance, they have re-opened the survey just to females. Please visit council on spiritual practices and spread the word...
    MEA
    MEA --- ---
    Prosím, můžete mi doporučit odkazy na zajímavé info v Češtině?
    LOWRIDER
    LOWRIDER --- ---
    LEOZ: Přesně tohle jsem měl na mysli, rád bych se na práci skupiny podílel, můj zájem o to je vážný. Rád bych se vašich setkání účastnil, pokud čas dovolí. Více v poště :)
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    LOWRIDER: zdravíčko,

    před nedávnem jsme řešili se známými z Brna a Ostravy podobnou iniciativu. Zatím jsme skončili předběžně na podpůrné studentské skupině psychologů (ale psychiatři i jiní akademici a praktici budou vřele vítáni), jejímž společným težištěm bude studium změněných stavů vědomí. Koncepce by stála na setkávání se vzájemnými přednáškami, sdílením novinek z oblastí konkrétnějšího zájmu jednotlivce a diskuzi. Cílem je lepší povědomí o práci kolegů s podobnou oblastí zájmu, určité suplování absence mentorů v této oblasti formou vzájemného obohacovaní a v neposlední řadě krystalizovaní vize na znovuzačlenění ZSV do fungovaní společnosti.
    Prvotní iniciativa se vypustila mezi pár lidí před prázdninami, od té doby se zatím nepohnula, kvůli pracovní vytíženosti a cestování. S kamarádem (ID Lost_dog) bysme ale rádi na přelomu července a srpna zasedli, oprášili nadšení a podnikli první kroky k debutovému setkání/konferenci, kde se vytříbí budoucnost podobného spolku.

    Pokud máš cokoli k tématu, sem s tím =) nadšenců není nikdy dost, jen musí být nadšení koordinované, aby nevyšumělo do ztracena (nejpravděpodobnější možnost), nebo se nerozplizlo v chaosu. Prostě to chce manažovat a neskončit u vize. Každý nadšenec ale strhává lidi a když se k tomu přidají jasné (byť uvážlivé) kroky, věci se dají do pohybu.

    .....

    toto auditko jsem si přidal až nedávno, byť novinky na MAPS sleduji, doposud unikalo mé pozornosti, nejsem si jistý, zda zabíháním do detailů bych tu nespamoval (z čehož mě mohou svou reakcí vyvést častější navštěvovatelé auditka =)

    takže kdyžtak více v poště, těším se na spolupráci ;)


    LOWRIDER
    LOWRIDER --- ---
    zzzdravim, zabývám se změněnými stavy vědomí teoreticky a zajímalo by mě, jestli u nás nějaká obdoba MAPS existuje nebo jestli nejsou lidi, který by byly ochotný se do toho pustit. Vim o jednom mladym psychiatrovi, kterej se už delší dobu tímdle tématem zabývá a několika dalších lidech. Lákalo by mě udělat něco na úrovni MAPS nebo s podobnym ideálem u nás.
    ASTRALR
    ASTRALR --- ---
    MAPS Bulletin v14n2: Rites of Passage : Psychedelic Rites of Passage
    http://www.maps.org/news-letters/v14n2-html/psychedelic_family_values.html
    HANT
    HANT --- ---
    KOCOURR: MAPS (...) has recently moved from its previous location in Sarasota, Florida to its new offices in Santa Cruz, California.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Multidisciplinary_Association_for_Psychedelic_Studies
    ASTRALR
    ASTRALR --- ---
    askmaps@maps.org
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Chápu správně, že hlavní základna MAPS je ve Švýcarsku? Nějak na jejich stránkách nemohu dohledat sídelní adresu...
    ASTRALR
    ASTRALR --- ---
    ahojte, bol by som rad keby sa tu diskutovalo priamo k vybranym odkazom na clanky a zdroje z tohto servra (MAPS), nech ma kzady moznost si precitat clanok a zdroje a pripadne diskutovat ... nech je to uzitocne a dozvieme sa co najviac ... momentalne nemam cas citat, ale ked najdete zaujimavy clanok rad sa pridam do diskusie.
    S podzdravom ...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KOCOURR: Doslova legální, ve smyslu že by se dalo volně bez byrokracie zkoumat, není bohužel asi nikde. V mnoha zemích probíhá úsilí o to, získat povolení ke konkrétním projektům, a v některých byly v poslední době po mnoha letech zaznamenány úspěchy. Vždycky je to ale drsnej, komplikovanej a zdlouhavej proces. Z hlavy vím o projektech v USA, kde je to opravdu průlom. Celkově jde o západní země. Přesnej seznam, kde co prošlo a realizuje se, najdeš na stránkách MAPS :)
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Kde všude po světě je vlastně legální výzkum psychedelik (v kontextu využití v lékařství a psychoterapii), jakými jsou LSD, MDMA nebo psylocibin???
    ASTRALR
    ASTRALR --- ---
    ASTRALR
    ASTRALR --- ---
    Free Digital Books - Pyschedelic Literature, Art, Visionary Experiences
    http://www.maps.org/freebooks.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam