• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYDYVýtvarné zpracování kovů a drahých kamenů aneb rytí, odlévání a kovářství
    Pro všechny co ví něco o těchto krasných a starých řemeslech a chtějí se zapojit nebo se jenom pokochat nádherou těchto předmětů.. Nápady, fotky vašich výtvorů, tipy a triky a všechny ostatní zkušenosti vítány. Předem díky za slušné chování .)
    rozbalit záhlaví
    STQ
    STQ --- ---
    ZCR: cos mel za problem s neznackovou ankou? ja delam s indickou a uplne bez problemu, prijde mi ze to je zrovna vec na ktery neni moc co zkazit...
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Průvlaky jsem risknul čínské a zatím jsem je moc nevyužil. Každopádně jsem musel čistit několik malých otvorů od špon. jsem zvědavý jestli se mi povede protáhnout 24K Au drát 0,33mm na 0,25. To je běžný průměr na určité zdobící techniky, ale vůbec nevím kde bych ho měl sehnat než si ho vyrobit. Ale myslím, že bude problém s trháním. Nevěřím že ty otvory mají potřebný povrch. Ikdyž tyhle průtahy vypadají pořád nejlépe z těch co jsem na netu viděl.

    Nebo má někdo typ lkde sehnat drát Au 24K průměr 0,2-0,25mm?
    ZCR
    ZCR --- ---
    JIRKA23, AGOG: prosím případně taky kopii do pošty, sice to momentálně dost flákám, ale ještě jsem se zcela nevzdal, že snad jednou...

    jinak samozřejmě za mě též: vitaj! :-)

    Ohledně valcny - co jsem tak sondoval po různých diskusích, obecně lidé doporučují (zejména u valcen a průvlaků, jsou to zdánlivě jednoduché věci, ale technologie, který se za nimi skrývá, triviální zdaleka není) investovat do kvalitního nářadí, což v tomhle případě znamená Durston (a s mírným odstupem Cavallin)

    AGOG: zrovna to píšu ;-D ... záleží na tom, co od té mašiny bude člověk chtít, jsou i relativně spokojené ohlasy na ty řekněme indické. Já bych po zkušenostech s ankou a s průvlaky podobné provenience do "neznačkové" valcny nešel.
    AGOG
    AGOG --- ---
    No vida, tuhle jsem už viděl.
    Ale možná by tě ZCR varoval před řekněme neznačkovými válcnami. Ale osobní zkušenost nemám, třeba službu udělá.
    AGOG
    AGOG --- ---
    JIRKA23: Ahoj, vítej.
    Tvou nabídku určitě využiju, protože od září se chci registrovat na ŽU. Pokud by to šlo bylo by to super, protože s Au a Ag pracuju poměrně dost. Ale myslím, že to bude lepší řešit v poště.
    Co se týká prací zeptám se na prostřední prsten. Je to z kupovaných polotovarů, nebo jsi vyráběl celé? Spodní obrázek je hezká kompozice.

    Přiznám se, že u nás jsem nikdy žádnou bazarovou válcnu neviděl.
    JIRKA23
    JIRKA23 --- ---
    Zdravím!
    Před chvílí jsem objevil toto fórum a rád bych si tu s Vámi vyměňoval zkušenosti. Jmenuju se Jirka a momentálně pobývám v Brně. Zabývám se prací se stříbrem(necelý půl rok jako koníček). Semtam něco i prodám a mám vyřízený žl na zlatnictví a klenotnictví - tady mohu poradit jak to udělat i bez vyučení v oboru či rekvalifikace. Jinak jsem samouk, na většinu jsem si přišel sám(abych si to posléze někde přečetl:-D). Občas se jdu zeptat někam do zlatnictví. Většinou používám přírodní kameny, ale zasadil jsem už i nějaké broušené zirkony 1-5mm.

    Aktuálně uvažuju o koupi menší starší válcny, za rozumnou cenu. Takže kdyby jste někdo o něčem věděl, napište.

    Nakonec přidávám pár fotek mých výrobků.

    Jirka





    AGOG
    AGOG --- ---
    Prodám pájecí pistoli "foukačku" za 500Kč použitá tak 10x
    AGOG
    AGOG --- ---
    SFUMATO: Díky povedlo se. Sám jsem se překvapil :-)
    SFUMATO
    SFUMATO --- ---
    AGOG: smekám.....sám bych se do něčeho podobnýho pustil......zatim ovšem není mnoho času nazbyt a tak aspoň shromažďuju co se dá.....
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: no výborně!
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Už jsem zpátky, bylo to super. Požádal jsem ho jestli mě bude učit dál a souhlasil.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: !
    a už jsi vlastně v tom JARu u Hallama?
    AGOG
    AGOG --- ---
    Velikost zajíčka 2cm od čumáku k ocásku :-)
    AGOG
    AGOG --- ---
    Ještě jiné světlo.

    AGOG
    AGOG --- ---





    AGOG
    AGOG --- ---
    Dostalo se mi té cti, že můžu nějakou dobu studovat japonské umělecké techniky u Forda Hallama jehož video tady už bylo. Přikládám pro připomenutí. Minulý týden jsem strávil u Patricka Hastingse v USA který se u něho před několika lety také učil, což bylo takové zahřívací kolo. Akorád musím až do Jihoafrické Republiky do Kapského Města. Ale to se nedá nic dělat taková příležitost se neopakuje. Doufám, že má další práce bude taková abych nedělal jeho učení ostudu :-)
    Utsushi - in search of Katsuhira's tiger. Part 1 - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=wGMj7o6AwnM

    Utsushi - in search of Katsuhira's tiger. Part 2 - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=pM0VnL30rDc

    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Rád jsem úpotěšil Tvé oko. Snad měl nějaké dobré žáky, umělci jako on se nerodí každou chvíli. Do budoucna bych se rád jeho pracemi nechal inspirovat...alespoň trochu.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: no to už se mi dlouho nestalo, abych takhle skoro nevěřil vlastním očím - a ty abstrakce jsou stejně dokonalé jako ty figurativní věci!
    AGOG
    AGOG --- ---
    Nedávno umřel mistr zlatník-šperkař John Paul Miller. Jeho práce jsou úžasné.
    Cleveland Institute of Art: Master Series - John Paul Miller - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=H0z8m1fP0Zs

    AGOG
    AGOG --- ---
    KUATO: Nedávno jsem to tady psal, nebo odkazoval kam se podívat. Je to sádra+slika+ještě nějaké přísady. TT mědi 1084st. C ty hmoty na tom webu mají asi nižší odolnost. 1050 jsem našel max.
    Hledej hmoty pro odlévání metodou ztraceného vosku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam