• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    CYBERWOLF: jo dava se do wp-config
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    FATBOZZ: to je pro ten redis-cache plugin?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    FATBOZZ: Vyřešilo to nastavit limit ve wp-config
    define('WP_REDIS_MAXTTL', 3600); // 1 hour
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    FATBOZZ: za me takhle od pohledu to bude nejspis nejake kreativni pouzivani advanced cache dropinu, kdy by bylo asi mnohem vhodnejsi pouzit treba w3tc a pokusit se to rozchodit za nejakou CDN. a taky je vtipnej jedinej security plugin, ktery je ovsem vypnutej, ovsem kdo by potreboval na eshopu nejaky zabezpeceni...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CZEENDA: nainstaluj si tohle, udelaj zalohu a asi zkousej, jakmile se neco rozbije, muzes se vratit na konkretni verzi cehokoliv
    WP Rollback – Rollback Plugins and Themes – WordPress plugin | WordPress.org
    https://wordpress.org/plugins/wp-rollback/
    taky 1,5 roku je "nic"... spravuju mnoztsvi webu, velka cast na custom sablonach a dlouhodobe se nic hrozneho nedeje, aktualizuju vse asap, bavime se o treba 10 let+ starych sablonach...
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    MEDOVA: Edit: vyreseno, neco jsem tam poklikala a ozivila to,)
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    CYBERWOLF: "Vypadá to, že problém je v nedokončené migraci – v databázi jsou pořád odkazy na subdoménu, což teď asi způsobuje smyčku v přesměrování.
    Do teď to nějak fungovalo, ale mohla to „odkrýt“ třeba aktualizace WP nebo pluginu. Doporučujeme zkusit obnovu ze zálohy, nebo rovnou udělat migraci znovu (včetně nahrazení adres).
    Nevypadá to, že by chyba byla na straně hostingu."

Tohle psali z podpory Webkitty, obnovu ze zálohy jsem zkusila, nic to neudělalo, stále error:( Migaci už asi neudělám, protože jako první jsem v zápalu řešení smazala tu subdoménu.

Ještě nějaké nápady s touhle informacní? Ocenila bych... Díky:))
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MEDOVA: tak ten neznám, ale hledal bych problém tam.
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    CYBERWOLF: Hosting od Webkitty. Na telefonu to neotevreme vubec, jen na desktopu, coz je jeste podivnejsi.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MEDOVA: já se na tu stránku nedostanu vůbec. Na jakém to běží hostingu?
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    Zdravim, po neuspesnem googleni se tu obracim s dotazem. Pred par dny jsem spustila web pro jednu neziskovku a dnes mi z jejich strany prislo upozorneni, ze web nelze nacist a haze to tuto chybovou hlasku (viz. screenshot). Pouzivam tam jen free verzi wordfence a od nich zatim neprisel zadny alert, a ani ve webu jsem nic neobjevila, kdyz jsem se tam prihlasila. Tusi nekdo, kde je zakopany pes? Omlouvam se, jestli je to stupidni dotaz, ale nejsem zadna zkusena webarka, takze toto uz je moje mimo moznosti reseni... Diky moc predem za odpovedi:)

CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    FATBOZZ: úplně ti neporadim, ale dal bych bacha na souběh free a pro verzí pluginů (vidím tam několikrát), pluginy od toretu (se zásilkovnou jsem si užil mnoho hodin bezbřehé radosti), facebook-for-woocommerce je čiré zlo a bulk editor taky občas pěkně zlobil.

Jinak, potom co jsem se přes rok snažil, s různou mírou úspěchu, oživit pomalý eshop mám podezření, že woocommerce je prostě hrozně žravý na všechny zdroje samo sobě, pluginy vůbec nepomáhaj a s tímhle fundamentem moc nejde hnout. Pocitově se to zhoršilo v době, kdy se začali hádat s WP-Enginem, ale nenašel jsem nic konkrétního čím by to mělo být.

Prostě - je tam milion píčovin, kterých se ale nejde zbavit.
    PULKA
    PULKA --- ---
    CZEENDA: Muzes si udelat i komplet backup pres ten updraft, ldyztak to obnovis na klik.
    CZEENDA
    CZEENDA --- ---
    PULKA: problém je jen obava že mi to něco rozbije. Obava na základě neznalosti WP, jak vlastně ty pluginy fungují.
    Ale díky, udělám zálohu i DB.
    PULKA
    PULKA --- ---
    CZEENDA: Jakej mas problem? Mozna by to pomohlo nejak rozptylit/potvrdit obavy. Urcite si udelej komplet zalohu - pluginy i DB (obcas se muze sahat na databazi).

Jinak zalezi, jestli jsi je nejak hackoval nebo nestandardne vyuzival, za me je pravdepodobnost rozbiti fakt mala - ACF je zpetne kompatibilni (az ta tu jednu zmenu s nacitanim mimo loop nebo co to bylo), akismet, updraft urcite spis nic, classic editor netusim, ale asi taky nic moc (jenom mozna muzes jeste potrebivat prihodit classic widgets) a i ty zbyly dva budou asi ok.

Za sebe bych udelala zalohu a zkusila to, nic by se nemelo imho stat, pokud jsi tam neudelal nejakou nestandardnost, o ktery asi budes vedet.
    CZEENDA
    CZEENDA --- ---
    Zdar, mám za sebou pár webů ve WP, všechno jsou to moje custom šablony. Mám problém a bojím se aktualizovat pluginy, aby mi to nic nerozbilo.

Pošlu seznam pluginů co konkrétně používám, třeba s nimi máte zkušenosti:

Advanced Custom Fields
    Akismet Anti-Spam
    Classic Editor
    Polylang
    Post Types Order
    UpdraftPlus - Backup/Restore
    User Role Editor

Můžete mi poradit čeho se případně můžu bát?
    Tady je případně screen, kde jsou vidět verze pluginů. Můžou být přes 1.5 roku staré.
    https://seycek.cz/screencapture-iaml-cz.png

Nměl byste někdo chvíli? Zbavili byste mě stresu z těchto updates.

Napadá mě řešení zazálohovat složku Plugins,
    pak updatovat a když se mi něco rozbije, nahrát obsah zpět.
    Je to v pohodě řešení?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    FATBOZZ:
    +--------------------------------------------------------------------+----------+-----------+---------+----------------+-------------+
    | name                                                               | status   | update    | version | update_version | auto_update |
    +--------------------------------------------------------------------+----------+-----------+---------+----------------+-------------+
    | woosms-sms-module-for-woocommerce                                  | active   | none      | 3.0.6   |                | off         |
    | woo-checkout-field-editor-pro                                      | active   | none      | 2.1.3   |                | off         |
    | customer-reviews-woocommerce                                       | active   | available | 5.74.0  | 5.75.0         | off         |
    | ecomail                                                            | active   | none      | 2.1.6   |                | off         |
    | elementor                                                          | active   | none      | 3.28.3  |                | off         |
    | elementor-pro                                                      | active   | none      | 3.28.2  |                | off         |
    | facebook-for-woocommerce                                           | active   | none      | 3.4.6   |                | off         |
    | fancy-product-designer                                             | active   | none      | 4.7.8   |                | off         |
    | flexible-product-fields                                            | active   | available | 2.9.0   | 2.9.1          | off         |
    | woocommerce-currency-switcher                                      | active   | none      | 1.4.2.3 |                | off         |
    | woo-blocker-lite-prevent-fake-orders-and-blacklist-fraud-customers | active   | none      | 2.2.3   |                | off         |
    | google-authenticator                                               | inactive | none      | 0.54    |                | off         |
    | great-tit-cookie-consent                                           | active   | none      | 3.1.4   |                | off         |
    | duracelltomi-google-tag-manager                                    | active   | none      | 1.20.3  |                | off         |
    | loco-translate                                                     | active   | none      | 2.7.2   |                | off         |
    | woo-product-filter                                                 | inactive | none      | 2.8.3   |                | off         |
    | query-monitor                                                      | active   | none      | 3.17.2  |                | off         |
    | seo-by-rank-math                                                   | active   | none      | 1.0.242 |                | on          |
    | seo-by-rank-math-pro                                               | active   | none      | 3.0.85  |                | on          |
    | recaptcha-for-woocommerce                                          | active   | available | 2.39    | 2.61           | off         |
    | redis-cache                                                        | active   | none      | 2.5.4   |                | off         |
    | relevanssi                                                         | active   | none      | 4.24.3  |                | off         |
    | safe-svg                                                           | active   | none      | 2.3.1   |                | off         |
    | easy-sale-badges-for-woocommerce                                   | active   | none      | 5.5.0   |                | off         |
    | better-wp-security                                                 | inactive | none      | 9.3.7   |                | off         |
    | tawkto-live-chat                                                   | active   | none      | 0.9.2   |                | off         |
    | woo-comgate                                                        | active   | none      | 4.4.6   |                | off         |
    | toret-email-attachments                                            | active   | none      | 1.3.0   |                | off         |
    | toret-fio2                                                         | active   | none      | 2.0.8   |                | off         |
    | toret-one                                                          | active   | available | 1.6.0   | 1.6.1          | off         |
    | toret-phone                                                        | active   | none      | 1.0.999 |                | off         |
    | toret-ppl                                                          | active   | none      | 3.1.0   |                | off         |
    | toret-qrplatby                                                     | active   | none      | 1.93    |                | off         |
    | toret-srovnavace-zbozi                                             | active   | none      | 1.14.11 |                | off         |
    | toret-toolkit                                                      | active   | none      | 1.30.1  |                | off         |
    | toret-zasilkovna                                                   | active   | available | 7.3.8   | 7.3.9          | off         |
    | toret-vokativ                                                      | active   | none      | 1.6.1   |                | off         |
    | checkout-upsell-and-order-bumps                                    | active   | none      | 2.1.8   |                | off         |
    | woo-variation-swatches                                             | inactive | none      | 2.2.0   |                | off         |
    | enhanced-notification-bell                                         | active   | none      | 1.3.1   |                | off         |
    | bulk-editor                                                        | active   | none      | 1.0.8.6 |                | off         |
    | woocommerce                                                        | active   | none      | 9.8.1   |                | on          |
    | wc-stock-update-4                                                  | active   | none      | 1.5     |                | off         |
    | woo-update-manager                                                 | active   | none      | 1.0.3   |                | off         |
    | woocommerce-attribute-stock                                        | active   | none      | 2.1.1   |                | off         |
    | checkout-upsell-woocommerce                                        | inactive | none      | 1.4.5   |                | off         |
    | coupon-generator-for-woocommerce                                   | active   | none      | 1.3.0   |                | off         |
    | woocommerce-product-feeds                                          | active   | none      | 11.0.19 |                | off         |
    | woocommerce-order-status-manager                                   | active   | none      | 1.15.5  |                | off         |
    | woo-smart-upsell                                                   | inactive | none      | 1.0.0   |                | off         |
    | woo-custom-emails                                                  | active   | none      | 2.2     |                | off         |
    | woodmart-core                                                      | active   | none      | 1.1.1   |                | off         |
    | woo-fakturoid                                                      | active   | none      | 2.24.3  |                | off         |
    | wp-optimize                                                        | active   | none      | 4.1.1   |                | off         |
    | affiliates-manager                                                 | active   | none      | 2.9.46  |                | off         |
    | woo-products-bulk-editor-premium                                   | active   | none      | 1.8.17  |                | off         |
    | wpsimpletools-log-viewer                                           | active   | none      | 1.0.4   |                | off         |
    | advanced-cache.php                                                 | dropin   | none      |         |                | off         |
    | db.php                                                             | dropin   | none      |         |                | off         |
    | object-cache.php                                                   | dropin   | none      |         |                | off         |
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Resil jste nekdy nekdo wordpress s woocommerce , bambilion pluginu a k tomu redis ?
    Resim ze jeden nas klient to tak ma a redis ac ma maxmemory 5g tak je kazdou chvili zasranej,
    zkusil jsem ted nastavit ttl na 3600s ale nejak tomu neverim.
    Prijde mi ze nejaka picovina wp tam sere bambilion klicu, neni to unikatni a vlastne to neplni fci cache. Bohuzel nevim jak bych to identifikoval a opravil

treba takhle po 10s jde pocet objektu stale nahoru
    while sleep 10;do redis-cli DBSIZE | ts; done
    Apr 15 16:55:43 1308262
    Apr 15 16:55:53 1314026
    Apr 15 16:56:03 1318676
    Apr 15 16:56:13 1329671
    Apr 15 16:56:23 1331240
    Dík za help
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    ZABIAS: Tak co nikdo nic ? :)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    za me je free Polylang naprosto dostacujici, pouzivam ho jak na mini weby, tak na velky slozity weby. Pro verzi jsem zatim pouzil jenom jednou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam