• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    PULKA
    PULKA --- ---
    CZEENDA: Muzes si udelat i komplet backup pres ten updraft, ldyztak to obnovis na klik.
    CZEENDA
    CZEENDA --- ---
    PULKA: problém je jen obava že mi to něco rozbije. Obava na základě neznalosti WP, jak vlastně ty pluginy fungují.
    Ale díky, udělám zálohu i DB.
    PULKA
    PULKA --- ---
    CZEENDA: Jakej mas problem? Mozna by to pomohlo nejak rozptylit/potvrdit obavy. Urcite si udelej komplet zalohu - pluginy i DB (obcas se muze sahat na databazi).

Jinak zalezi, jestli jsi je nejak hackoval nebo nestandardne vyuzival, za me je pravdepodobnost rozbiti fakt mala - ACF je zpetne kompatibilni (az ta tu jednu zmenu s nacitanim mimo loop nebo co to bylo), akismet, updraft urcite spis nic, classic editor netusim, ale asi taky nic moc (jenom mozna muzes jeste potrebivat prihodit classic widgets) a i ty zbyly dva budou asi ok.

Za sebe bych udelala zalohu a zkusila to, nic by se nemelo imho stat, pokud jsi tam neudelal nejakou nestandardnost, o ktery asi budes vedet.
    CZEENDA
    CZEENDA --- ---
    Zdar, mám za sebou pár webů ve WP, všechno jsou to moje custom šablony. Mám problém a bojím se aktualizovat pluginy, aby mi to nic nerozbilo.

Pošlu seznam pluginů co konkrétně používám, třeba s nimi máte zkušenosti:

Advanced Custom Fields
    Akismet Anti-Spam
    Classic Editor
    Polylang
    Post Types Order
    UpdraftPlus - Backup/Restore
    User Role Editor

Můžete mi poradit čeho se případně můžu bát?
    Tady je případně screen, kde jsou vidět verze pluginů. Můžou být přes 1.5 roku staré.
    https://seycek.cz/screencapture-iaml-cz.png

Nměl byste někdo chvíli? Zbavili byste mě stresu z těchto updates.

Napadá mě řešení zazálohovat složku Plugins,
    pak updatovat a když se mi něco rozbije, nahrát obsah zpět.
    Je to v pohodě řešení?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    FATBOZZ:
    +--------------------------------------------------------------------+----------+-----------+---------+----------------+-------------+
    | name                                                               | status   | update    | version | update_version | auto_update |
    +--------------------------------------------------------------------+----------+-----------+---------+----------------+-------------+
    | woosms-sms-module-for-woocommerce                                  | active   | none      | 3.0.6   |                | off         |
    | woo-checkout-field-editor-pro                                      | active   | none      | 2.1.3   |                | off         |
    | customer-reviews-woocommerce                                       | active   | available | 5.74.0  | 5.75.0         | off         |
    | ecomail                                                            | active   | none      | 2.1.6   |                | off         |
    | elementor                                                          | active   | none      | 3.28.3  |                | off         |
    | elementor-pro                                                      | active   | none      | 3.28.2  |                | off         |
    | facebook-for-woocommerce                                           | active   | none      | 3.4.6   |                | off         |
    | fancy-product-designer                                             | active   | none      | 4.7.8   |                | off         |
    | flexible-product-fields                                            | active   | available | 2.9.0   | 2.9.1          | off         |
    | woocommerce-currency-switcher                                      | active   | none      | 1.4.2.3 |                | off         |
    | woo-blocker-lite-prevent-fake-orders-and-blacklist-fraud-customers | active   | none      | 2.2.3   |                | off         |
    | google-authenticator                                               | inactive | none      | 0.54    |                | off         |
    | great-tit-cookie-consent                                           | active   | none      | 3.1.4   |                | off         |
    | duracelltomi-google-tag-manager                                    | active   | none      | 1.20.3  |                | off         |
    | loco-translate                                                     | active   | none      | 2.7.2   |                | off         |
    | woo-product-filter                                                 | inactive | none      | 2.8.3   |                | off         |
    | query-monitor                                                      | active   | none      | 3.17.2  |                | off         |
    | seo-by-rank-math                                                   | active   | none      | 1.0.242 |                | on          |
    | seo-by-rank-math-pro                                               | active   | none      | 3.0.85  |                | on          |
    | recaptcha-for-woocommerce                                          | active   | available | 2.39    | 2.61           | off         |
    | redis-cache                                                        | active   | none      | 2.5.4   |                | off         |
    | relevanssi                                                         | active   | none      | 4.24.3  |                | off         |
    | safe-svg                                                           | active   | none      | 2.3.1   |                | off         |
    | easy-sale-badges-for-woocommerce                                   | active   | none      | 5.5.0   |                | off         |
    | better-wp-security                                                 | inactive | none      | 9.3.7   |                | off         |
    | tawkto-live-chat                                                   | active   | none      | 0.9.2   |                | off         |
    | woo-comgate                                                        | active   | none      | 4.4.6   |                | off         |
    | toret-email-attachments                                            | active   | none      | 1.3.0   |                | off         |
    | toret-fio2                                                         | active   | none      | 2.0.8   |                | off         |
    | toret-one                                                          | active   | available | 1.6.0   | 1.6.1          | off         |
    | toret-phone                                                        | active   | none      | 1.0.999 |                | off         |
    | toret-ppl                                                          | active   | none      | 3.1.0   |                | off         |
    | toret-qrplatby                                                     | active   | none      | 1.93    |                | off         |
    | toret-srovnavace-zbozi                                             | active   | none      | 1.14.11 |                | off         |
    | toret-toolkit                                                      | active   | none      | 1.30.1  |                | off         |
    | toret-zasilkovna                                                   | active   | available | 7.3.8   | 7.3.9          | off         |
    | toret-vokativ                                                      | active   | none      | 1.6.1   |                | off         |
    | checkout-upsell-and-order-bumps                                    | active   | none      | 2.1.8   |                | off         |
    | woo-variation-swatches                                             | inactive | none      | 2.2.0   |                | off         |
    | enhanced-notification-bell                                         | active   | none      | 1.3.1   |                | off         |
    | bulk-editor                                                        | active   | none      | 1.0.8.6 |                | off         |
    | woocommerce                                                        | active   | none      | 9.8.1   |                | on          |
    | wc-stock-update-4                                                  | active   | none      | 1.5     |                | off         |
    | woo-update-manager                                                 | active   | none      | 1.0.3   |                | off         |
    | woocommerce-attribute-stock                                        | active   | none      | 2.1.1   |                | off         |
    | checkout-upsell-woocommerce                                        | inactive | none      | 1.4.5   |                | off         |
    | coupon-generator-for-woocommerce                                   | active   | none      | 1.3.0   |                | off         |
    | woocommerce-product-feeds                                          | active   | none      | 11.0.19 |                | off         |
    | woocommerce-order-status-manager                                   | active   | none      | 1.15.5  |                | off         |
    | woo-smart-upsell                                                   | inactive | none      | 1.0.0   |                | off         |
    | woo-custom-emails                                                  | active   | none      | 2.2     |                | off         |
    | woodmart-core                                                      | active   | none      | 1.1.1   |                | off         |
    | woo-fakturoid                                                      | active   | none      | 2.24.3  |                | off         |
    | wp-optimize                                                        | active   | none      | 4.1.1   |                | off         |
    | affiliates-manager                                                 | active   | none      | 2.9.46  |                | off         |
    | woo-products-bulk-editor-premium                                   | active   | none      | 1.8.17  |                | off         |
    | wpsimpletools-log-viewer                                           | active   | none      | 1.0.4   |                | off         |
    | advanced-cache.php                                                 | dropin   | none      |         |                | off         |
    | db.php                                                             | dropin   | none      |         |                | off         |
    | object-cache.php                                                   | dropin   | none      |         |                | off         |
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Resil jste nekdy nekdo wordpress s woocommerce , bambilion pluginu a k tomu redis ?
    Resim ze jeden nas klient to tak ma a redis ac ma maxmemory 5g tak je kazdou chvili zasranej,
    zkusil jsem ted nastavit ttl na 3600s ale nejak tomu neverim.
    Prijde mi ze nejaka picovina wp tam sere bambilion klicu, neni to unikatni a vlastne to neplni fci cache. Bohuzel nevim jak bych to identifikoval a opravil

treba takhle po 10s jde pocet objektu stale nahoru
    while sleep 10;do redis-cli DBSIZE | ts; done
    Apr 15 16:55:43 1308262
    Apr 15 16:55:53 1314026
    Apr 15 16:56:03 1318676
    Apr 15 16:56:13 1329671
    Apr 15 16:56:23 1331240
    Dík za help
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    ZABIAS: Tak co nikdo nic ? :)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    za me je free Polylang naprosto dostacujici, pouzivam ho jak na mini weby, tak na velky slozity weby. Pro verzi jsem zatim pouzil jenom jednou.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    PULKA: o tomhle způsobu bez pluginu jsem taky přemýšlel, ale jak to stavím v GeneratePressu nemám takový skills. Vyrobil bych si primárně wwww.neco.cz a pak další dvě stránky které by byly www.neco.cz/en a www.neco/de. Akorát netuším jaký kód napsat do té hlavičky a jak změnit locale na html.
    PULKA
    PULKA --- ---
    FORELLI: Jako jeste samozrejme je moznost si vyrobit vlastni preklad tim, ze udelas stranku, co je /en/ aty dalsi ji das jako podstranky, kdyz nezapomenes pridat lang parametey do hlavicky a zmenit si locale na HTML znacce, tak to muze dobre fungovat pro malej webik ;)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Woocommerce tam nebude, v podstatě asi nakonec je onesite.
    PULKA
    PULKA --- ---
    FORELLI: WPML je moloch (a hodí se imho, pokud ti plní překlady někdo jinej, než kdo má editovat layout stránky), Polylang je super jednoduchej (ale zase se ti nesynchronizuje layout napříč jazykama), free verze je v pohodě, pokud nemáš WooCommerce nebo necheš mít stejný slugy ve více jazycích /en/iphone /de/iphone. Kolega ještě má skoro hotovu super efektivní verzi pro WooCommerce na multisitě, kdybys chtěl.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    MEDOVA: Díky, bude na to stačit ta free verze?
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    FORELLI: Zrovna delam 5 jazykovych mutaci na jednom webu a skvele mi poslouzil plugin Polylang. Pokud mas hotove preklady k dispozici, tak je to nejlepsi varianta, co tak vim. V kombinaci s Yoast Duplicate, at nemusis rucne duplikovat jednotlive stranky pro mutace. Jinak se pouziva GTtranslate pro automaticky preklad, ten je i ve free verzi, ale nemuzes editovat obsah a nebudou fungovat url pro jazykove verze, jinak je placeny:)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Mám tu požadavek na multijazyčný web - čj, aj, nj. Pokud to někdo řešíte, řešíte to přes plugin (WMPL?) nebo nějak jinak? Díky za příp. tipy.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Nevyužil byste někdo na svůj WooCommerce eshop validaci a formátování telefonu?
    Mám novej plugin Phone Validator and Formatter, co se mi podařilo konečně dostat do WooCommerce marketplace, ale hodily by se mi tam nějaký reviews a získat feedback mimo moji bublinu. Takže jsem si říkala, že nabídnu za feedback 100 % kupon na rok zdarma (víc mi neuměj dát) - kdyžtak piště do pošty.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CYBERWOLF: tak jsem zjistil, že zřejmě všechny requesty s takhle doprasenými cookie daty dělá WordPress a je to call /wp-admin/admin-ajax.php?action=as_async_request_queue_runner - ten zřejmě běží nějak interně, protože ani není vidět v accesslogu.

To by měl zřejmě spouštět ActionScheduler_QueueRunner.php, který je součástí hned několika pluginů. Není mi úplně jasné jak se to spoušt a už vůbec netuším, jak mám poznat který plugin to dojebává a proč. Nebo proč se tam sakra nastavují cookies. Je to hodně podivná magie.

Kdyby někdo tušil, tak každá stopa dobrá
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PULKA: pokud by to nebylo potřeba řešit v php, není důvod používat cookies a vyřešil by to local storage. Cookies jsou pro věci, co je potřeba sdílet se serverem.

V tomhle případě jsou to cookies z pluginu PixelYourSite a ještě pro správu souhlasu s ukládáním cookies. Ukládají se normálně přes setcookie a čtou se normálně z $_COOKIE, nic nestandardního.
    PULKA
    PULKA --- ---
    CYBERWOLF: Nemam uplne odpoved, ale prijde mi divny resit cookies a PHP. Ve vetsine pripadu (=cachujes) nema smysl resit cookies jinak nez v JS. Jaky cookiny to jsou? Jak je ukladas/ctes?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Na jednom wordpressu mám data v cookie uložená jako json. Někdy (chybu se mi nedaří vyvolat, ale u návštěvníků se běžně vyskytuje) se v té cookie začnou hromadit zpětná lomítka takže místo {key:"value"} z toho vyleze něco jako {key:\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"value\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"}. Počet lomítek roste až do chvíle, kdy přeteče limit na velikost cookie a celé se to dojebe.

Magic quotes to nezpůsobuje (php 8.1), nezdá se, že by to blbě ukládal plugin a nepodařilo se mi to dojebat ani na straně prohlížeče (pokud teda vysloveně neupravuju cookies, což běžný návštěvník určitě nedělá).

Neřešili jste někdy podobný problém?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam