• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IVANA_KRTEKDEVĚT ŽIVOTŮ
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    RAINBOF: prikrej matraci igelitem a jeste necim aby ot necitil, znemozni na nejakou dobu pristup a uzz mu koukej poridit toho malibu :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ENKATT: no a jak mu to zarazit ?
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ENKATT: zrovna kamoska postla nejaka lostiomila kotatka v kosiku a prej, ze chce kocicku. Sice teda hned, ze nejdriv se musi prestehovat do vetsiho (coz je na celkem brzkem programu) a pak zacit vazne zvazovat.... tak ji jdu bombardovat;-)
    Triada se mi moc libi! (jen jaksi ma stejny problem jako nase Nessinka, tu potrebu byt Jedina a Jedinecna;-) )
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    kdybyste nahodou vedeli o nekom bez kocek, kdo by jednu kocku chtel (nebo bude chtit aj este to nevi), tka bych byla dost vdecna
    Triada souziti s dalsima kockama nedava a je cimdal smutnejsi
    OS Devět životů
    http://www.cici.cz/kocky/triada.php
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    RAINBOF: jeslti chodi jen na matraci porad, tak to nebude nastydnuti ale msta matraci a obnovovani pachu

jinak my dnes balime a jedem za kockama na ty venkovni stanoviste, co byly zatopeny
    kdyby se nekdo chtel pridat jeste, tak posta
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ENKATT:

S tím očuráváním, já mam pocit že se na tu matraci naučil. on totiž když to vyčistíme a pustíme ho i do druhý místnosti, tak prostě jde a vyčurá se tam.
    Taky jsem přemýšlel o tom zda nenastydl protože mam pocit že když nejsme doma tak sedí na okně a kouká ven na lidi jak choděj. Ale nějak nevim jak to zjistit bez toho abych ho musel lovit (což by mi asi jentak neodpustil)
    INCUBUS
    INCUBUS --- ---
    MRNOUS: odzkoušeno mám ledacos.., protože pročůranejch matrací a peřin jsme měli hromadu... mám dva kočičouny a ti měli celkem dlouhé čůrací období... upřímně řečeno pořádně a 100% nefunguje nic... nejlíp mi fungovalo viz http://www.ecodor.co.uk/...y/Domaci-mazličci-domaci-zviřata/uf2000-odstraova-zapachu-koii-moi.html a potom odsmraďovače od A.L.P. ecologies, ke terým jsem se dostal tím, že jsem taky měl svého času díru do břicha..: http://www.pohlcovac-pachu.cz/pohlcovac-pachu-alp/ a pak zjistil, že dělají i slušně fiungující pohlcovač i pro zvířátka... http://www.alpik.cz/zvirata/c-1503-p-2/
    INCUBUS:
    INCUBUS:
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    RAINBOF: Ver tomu, ze bude lip. My si nasi basement cat Emcu brali jako plachou, nechteli jsme mit to mazleni hned a zadarmo a chteli jsme si vzit kocicku, ktera by diky plachosti treba zustala v depozitu zbytecne dlouho. Ze zacatku to byla na par tydnu neviditelna kocicka, ktera si zalezla za zachod do kouta a nazrat se chodila, kdyz jsme zmizeli z bytu. Pak jsme zacali vidat cernou smouhu, ktera probehla obyvakem, aby se dostala na balkon a postupne se osmelovala a menila mista v byte, libil se ji i skrabaci strom, tam si vlezla na nejvyssi policku, odtud mela vyhled a citila se bezpecne. Pak prislo prvni letme pohlazeni s naslednym uprkem. Zacala ale s nami travit cas v jedne mistnosti, tak to bylo fajn, kdyz prisla navsteva, stala se z ni zase neviditelna kocka. Ted po cca peti letech, co je u nas, si Emca prijde pro pohlazeni, hlavne kdyz clovek sedi na gauci, tak se zacne vedle nej nakrucovat a popochazet, az si pak lehne a nastavi brisko k drbani. Na klin nikdy nejde, pomazlit ji v naruci je nemozne, ale spi s nama v posteli, resp. mezi myma nohama tak, aby se me co nejvice dotykala. Jinak je porad lekavejsi, takze v jeji bezprostredni blizkosti clovek nesmi delat prudke pohyby. Je na ni ale videt, jak moc ma rada nasi pritomnost, pohlazeni a podrbani, jen jeste nema tu 100% duveru, ale nas hreje ten obrovsky posun za tu dobu, co je u nas. Clovek nevi, co si zazila v minulosti, kdo ji ublizil, kde zila, takze chapeme a do niceho ji nenutime. Ona je neskutecne hodna, trpeliva jak k lidem, tak k ostatnim kockam, proste dobrak od kosti, tak doufame, ze jednou si treba i na ten klin vleze a my ji konecne budeme moct poradne obejmout a mazlit treba hodiny, protoze ona si to zaslouzi:-)
    Ale taky s usmevem vzpominam na pravy opak Anorku, kterou jsme si tenkrat privezli domu, ona sebevedome vykracela z prepravky, v klidu si prosla cely byt, omrkla, co je v mistickach, zjistila, kde se jsou kocici pelisky a hned si jeden zabrala a od sameho zacatku se chovala, jak kdyby to u nas doma uz znala:-)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    RAINBOF: jo to zni lip! a co curani?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    dneska v noci zmasakroval hracku a okousal nabijecku od telefonu. tak se to asi lepsi.
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    MRNOUS: ani mi nepřipomínej první dva dny, když přišla Xp k nám... zalezlá až úplně vzadu za gaučem, kam neprostrčila ruku ani dcera, 2 dny se nedotkla ani vody, ani granulí a nereagovala ani na její oblíbené mávátko..... probrečela jsem dva dny a provolala s tebou majlant! :-)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    Nebyl by tu někdo z prahy ochotný v sobotu převézt z chodova konzervy a dobrovolnici a ještě nějaké další věci směr zvoleneves nebo kralupy apod? Kam se pojede přesně budu vědět v pátek dle stavu vody.
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    INCUBUS: a funguje to? respektive, máš to ozkoušené na vlastních počůraných matracích, pohovkách, apod.? jak jsi s tím spokojen? :)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    Pomozte nám a s námi v zatopených oblastech.
    Většina našich depozit měla to štěstí, že je mimo zaplavené oblasti. Evakuovat jsme museli jen jednu kočku z minidepozita v Kralupech nad Vltavou. Daleko hůře na tom však je obec Dědibaby u Veltrus, kde máme největší kolonii venkovních plachých koček, o kterou se staráme. Kočkám zde zajišťujeme veterinární péči a hlavně pravidelné krmení. Nyní jsou ale odříznuté od světa a domek paní, která o ně pečuje, je pod vodou. Pomozte nám pomoci nejen kočkám, ale i lidem. Pokud voda neopadne a nebude možné pomoci konkrétně zde, chceme pomoci alespoň v okolí. Ve finále je přece jedno, kde pomůžeme, pomoc potřebují všichni, nejen útulky. Máme v plánu vyrazit z Prahy v pátek odpoledne a celý víkend vyklízet, čistit a samozřejmě v prvé řadě řešit situaci kolem koček. Hlady zatím neumírají, dostaly včas zásoby, které však dlouho nevydrží. Potřebujeme každou pomocnou ruku i ručku, čisticí prostředky, rukavice, hadry atd.
    Pokud byste vyráželi z Prahy, nebo chtěli pomoct maeriálně, kontaktujte mě v poště a pokud pojedete přímo, kontaktujte Alenu - info@devet-zivotu.cz, 733 550 296.
    Pomoci můžete i materiálně, budeme rádi za čisticí prostředky - hlavně savo, desinfekce, gumové rukavice a hadry. Hodí se i kýble a lopaty. Předání je možné v Praze na Andělu.
    Díky
    OS Devět životů

Na fotografii jsou Všestudy - cesta do Dědibab je zatím neprůjezdná.
    BRINA
    BRINA --- ---
    RAINBOF: no jak jsme resili v poste, to kvuli tomu - byt minimalnimu - riziku prenosu FIPky nejde
    a pro Pedra by pak byl zase stres, kdyby to zvire zmizelo :/
    ale to nejak vymyslime, neboj :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BRINA: no ano uvazuju i o tehle variante poridit si druhou cicu.
    napadlo me vzit si nekoho kdo ceka na umisteni. Tak ze by cekal u nas a pedro mel kamarada. budu muset ale vyresit ten prostor za skrini nejprv...
    BRINA
    BRINA --- ---
    s Pedrem to fakt muze byt na dlouho
    ale kdyz uz se jednou otrkal a byl mazlivej, tak se mu po tom bude stejskat a driv nebo pozdejc vyleze :)
    vy uvazujete, ze byste mu poridili nejakyho kamose, aby se pres nej zacal mazilt? to by taky mohlo byt reseni
    idealne nekoho od aleny z loznice, ty uz zna :))
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    ENKATT: mozna by mu stacil jako nahrazka plysak .. na Xpecko to fungovalo, aspon castecne (a taky se desne rada schovavala v malych skulinkach za nabytkem)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    je fakt, ze pedro vzdycky byl primacklej k nejaky dalsi kocce. muze mu dodat odvahu. asi se mu po nich stejska
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam