• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRTREVORLegendární kecálisti - pohádkáři - slibotechny
    ULO
    ULO --- ---
    no me jeden typek barvite licil, jak je zdatny bojovnik ve stylu šaolin, "takhle" (lusknuti prsty) je schopen cloveka zabit a palcem u nohy mu zlomit holen. Dokonce jel studovat šaolin do Japonska!

jiny pripad :na letni mesicni kurzu jsem potkala Dana, mily vesely typek s hlucnym smichem a s jizvou na krku mizejici ve vytrihu tricka. Na otazku co se mu stalo, reklm, ze to ma od strepiny z granatu, vic to nerozvadel. Pak jsme meli jednou vecirek, bavili jsme se o filmu Belck Hawk Down a Dan na to, ze ten film , ze je pretty realistic, ale ze je horsi se na TO divat, nez toho byt ucasten, to to clovek neproziva a nemysli. A ze pro nej byl Afganistan horsi nez Irak ... riakli jmse si, kde se to "ramirezovstvi" v tak, jinak prima klukovi. bere a jestli to ma zapotrebi. Asi ze pul roku jsem ho potkala na ambasadni veselici v uniforme, Dan byl (v hodnostech a funkcich se nevyznamm tak strelim od boku) tajmnik vojenskeho pridelence, skutecny vojak z povolani :)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    Když už se bavíme o kecálistech, tak co třeba Žoldák?-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    LODBROG: jj jizda na autodromu byla nejzabavnejsi .o)))
    FOLCWINE
    FOLCWINE --- ---
    GORGLIN: az tak daleko jsem to nedomyslela, ale statni svatek ... myslim, ze by bylo mile mit den vyhrazeny Ramirezovi, abychom si vsichni pripomneli, jak nechceme dopadnout :) a vzdali hold jeho exaltovane eminenci, vladci sveta a vsehomira ...
    GORGLIN
    GORGLIN --- ---
    FOLCWINE:
    Navrhuješ přiřadit Ramirézovi den a v tom dni truchlit nad jeho poteřbou přikrášlovat si život?
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    KACHNY: ????

Btw doufám že sis užila Matějskou. My totiž náramně :)
    FOLCWINE
    FOLCWINE --- ---
    hele a neni to spis smutny, kdyz si o sobe nekdo mysli, ze je highlander a CML v jednom?
    GORGLIN
    GORGLIN --- ---
    KACHNY:
    Nejsem si nist, jeslti prostý mozek neandrtálce, či člověka doby gotycké, je schopen pojmout hloubku a komplexnost Ramirézových vědomostí a umu.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    LODBROG: a neucil spis Ramirez Talhofra ?
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    GORGLIN: Dobrý :)
    Ramiréz se naučil toho Talhofra ještě než se šerm rozšířil po euroazijském kontinentě :)
    GORGLIN
    GORGLIN --- ---
    Právě jsem to pochopil.
    Talhofr je neolitycký kormaňonec, tedy vlastně neandrtálec, který byl za svůj revoluční přístup k boji exkomunikován. Dobrosrdeční kormaňonci ho našli prokřehlého spícího pod lopuchem a přijali ho mezi sebe. Tato neandrtálská omezenost stojí za jejich následným vyhlazením kromaňonci. Halt blbej den chlapci.
    Talhofr si toho byl vědom a zemřel z žalu a pocitu viny. Kromaňonci to brali jako znamení bohů a rozutekli se do širého světa.
    A Ramirez rozluštil nástěné malby, které nalezl v jeskyni, při jedné ze svých tajných misí v legii.

Hans Talhoffer je pouhá schoda jmen která mě zmátla.

Tak teď mi ukažte jak dokážete vocenit jak sem pochystanej. Tohle rozlouskonout neni jen tak.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    GORGLIN: Tos nevěděl? :)
    VILA
    VILA --- ---
    GORGLIN: :))
    GORGLIN
    GORGLIN --- ---
    LODBROG:
    Jako že lidstvo se rozšířilo po světě až potom co hovada sotva používající tři nástroje vytvořili šerm, jako ucelený styl boje a pak teprve se v různých částech světa toto umění ubíralo různými cestami?
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    FOLCWINE: To samozřejmě nemůže být v žádném případě ono
    - protože talhofr kterým šermoval Ramiréz, to je styl kterej byl ještě předtím, než se šerm rozvětvil na evropský a asijský styl šermu :))))

Ach vy malověrní... :)
    FOLCWINE
    FOLCWINE --- ---
    VILA: tak tu jsem od nej slysela taky :) ale davno tomu, takze si to nepamatuju
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    VILA: Nahodou.-)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    Jeho matka byla špaňelská tanečnice a otec toreador..
    Pak špaňelská tanečnice a otec skotský král:-)))
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    VILA: On tvrdil, že se ve Španělsku narodil, a žil tam +- první 2 roky.
    A hrozně se mu stýskalo.

Ještě si pamatuju, jak nám ze španělštiny překládal u Šotka doma tu španělskou písničku od Kelly Family.... :)

Jo, a taky se věnoval šermu vniklému před tím, než se šerm rozdělil na Evropu (německá škola) a asijské styly (Čínja, Japonsko atd.).
    Ten ještě nerozdělený, kompletní styl se jmenoval "Talhoffer" - neznáte to náhodou někdo??? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam