• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ORKA_2G4UMEETFACTORY
    CURLYLOCK
    CURLYLOCK --- ---
    Cao, zitra v MeetFactory vystoupi mj. super berlinska kapela Brain Theft!
    www.braintheft / www.meetfactory.cz / http://www.youtube.com/watch?v=plhY_SRLn1k /
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Příjdte se podívat na divadlo. Máme v MF nový bar otevřený dokud to lidi baví, tudíž nikdo nemusí spěchat domů a může si večer prohlédnout i galerii, kterou můžu nechat otevřenou. Máme tam pěkně teplo, jelikož ještě nikdo nepřiškrtil kohoutky topení, takže před venkovní sibérií deště a větru jsme výborně chráněni. Kafe, káva, limonáda, čaj, rum bum!!!

    a to ani nemluvim o zašívárně v bývalém konzumu. Hledal bych dlouho vhodnější místo na večerní dostaveníčko, než v přítmí na polštářích hned vedle tlumeného světla elektrického topení:D

    ...singles si daj pivko...
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    divadlo/ Tim Crouch- ENGLAND 15.4.2010 20:00

    Představení England organicky propojuje děj hry s unikátním prostorem MeetFactory. Během představení se divák dostane do několika částí naší továrny a bude si moct zažít netradiční zážitek z tohoto místa ve spojenj s divadelním představením. Hra je tak skvělá, pokud jste v MeetFactory ještě nikdy nebyli a zajímá vás příběh naší instituce.

    England se, vedle otázky umění a jeho hodnoty pro naše životy, zabývá otázkou transplantací, přesídlení. Jde o mnohavrstevnatý příběh jedné věci uvnitř jiné: příběh cizího srdce v cizím těle, cizí kultury v kultuře jiné země, divadla v galerii, postavy uvnitř herce, inscenace uvnitř samotného divadelního publika.

    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Dnes večer:

    WWW/ konzert

    Label Bigg Boss vás všechny zve na speciální koncert kapely WWW v koncertním složení Sifon, Milesa a DJ Brainythug , který se odehraje v MeetFactory hall. WWW je jedním z nejzajímavějších domácích hudebních projektů a to nejen díky postapokalyptickým beatům a úderným textům.

    http://www.myspace.com/neurobeat

    prodej lístků na místě 170,-

    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    MeetFactory 7. 4., 20:00

    Film klub a Artcam / Ženy za kamerou

    Persepolis (Francie, USA 2007, rež. Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud, 95 min)

    Film vznikl podle autorčina vůbec prvního íránského komiksu, který autobiograficky zachycuje dospívání v porevolučním Íránu. Na historické události se tak díváme pohledem dospívající dívky, do jejíhož vnitřního světa pronikáme i skrze čistě osobní témata. Film sklidil mimořádný ohlas jak na festivalu v Cannes, tak později v běžné distribuci. Film byl nominován na Zlatý Glóbus a na Oscara za nejlepší animovaný film.

    projekce z dvd, v originálním znění s českými titulky

    vstupné: 50,-

    http://meetfactory.cz/lang/cz-cs/1745/film-klub-a-artcam-zeny-za-kamerou/

    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Zahajovací výstavu v novém prostoru KOSTKA v MeetFactory Matěje Al-Aliho můžete společně s výstavou našich residentů vidět každý den od 15-20 hodin. A v případě KOSTKY nejen vidět, ale i ošahat, přelézt, vytáhnout, zatáhnout a třeba nafotit jako Míša Vojtková s přáteli na velikonoční neděli. Moc jí děkujeme za poslaný video:) Pokud by někoho lákalo něco podobného, tak naše stránky jsou vám plně k dispozici. Těšíme se

    http://www.youtube.com/watch?v=XuKlMJ1VOsE
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---


    VERNISÁŽ VÝSTAVY REZIDENTŮ V MEETFACTORY+ MATĚJ AL-ALI (KOSTKA)+ ANTENA "ATELIER PERFORMANCE"

    Výstava “Residents” (2.4.2010 až 14.4.2010) je součástí rezidenčního programu pro umělce v MeetFactory v Praze. Pět umělců a umělkyň Ajit Chauhan, Manon Awst, Benjamin Walther, Lucia Tkáčová a Anetta Mona Chisa pracovali tři měsíce v nezávislém kulturním centru na svých aktuálních projektech.

    English version: http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/06767/Paper_2.4.2010_ENG_CZ.pdf_22.64KB.html

    Manon Awst a Benjamin Walther se věnují tvorbě objektů a site specific instalacím, ve kterých jemně, pomocí inteligentní hry s materiály a proporcemi, posouvají významy známých předmětům. Tvary, které se objevují v každodenním životě (plastikové tašky, podlaha, rám dveří) jsou předělávány tak, aby se zpětně vyjevil jejich přehlížený původ.

    Ajit Chauhan pracoval na sériích kreseb organických struktur. Jeho obrazy můžou vypadat jako archivní tisky, jsou však jedinečné a “nakreslené” razítkem. Kompozice vykazují určité podobné rastry, které vznikají precizní a trpělivou autorovou činností. Spontánní a racionální jsou dva póly Ajitovho uměleckého slovníku.

    Lucia Tkáčová a Anetta Mona Chisa dlouhodobě spolupracují na provokativních hrách, kterými zpochybňují sociální, rodové a sexuální předsudky. Jejich práce nesou silnou dávku ironie a pohybují se na ostré hraně mezi exhibicionizmem a odvážným fyzickým i společenským nasazením. Ve svých video performancích komentují uměleckou komunitu se svojí bizarní strukturou a hierarchií. Berou na sebe dvojroli hereček a autentických uměleckých superstár.


    Matěj Al-Ali představí svůj site specific projekt “Nechme to na potom” v nově otevřeném výstavním prostoru – Cube/Kostka. Jeho předchozí aktivity se týkají tématu “PRÁCE” jako metafory pro nekončící hledání smyslu lidských činností. Matěj si na sebe vymýšlí zdánlivě nesmyslné úkoly, které pak sám kutilsky provádí. Videozáznamy a fotodokumentace jsou extrakty toho, co může zůstat pokud se naplní tvůrcovi vize. Matějovi videa a instalace jsou ironická, vtipná, otevřená k interakci s publikem, ale zároveň zůstavují vůči divákům vlídná a laskavá.


    Kit Reisch a Julita Wójcik jsou další dva aktuální rezidenti MeetFactory. Jejich práci v procesu je možné vidět v jejích ateliérech mezi sedmou a devátou hodinou dne 2.4.2010.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    LUKOYE: aha,tak to pardon. skocna je jediny predstaveni,ktery sem tam jeste nevidel. napravim.)
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    SUOTAM: Konkrétně za představení Skočná. Ceny AR jsou ceny kritiků. Letos se jich zůčastnilo 62.

    Chybí tam, že MeetFactory bylo nominováno ještě za Inscenaci roku právě se Skočnou. Nominovala kritička Marie Zdeňková.

    Přijď se mrknou a prověřit nominaci:)
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    LUKOYE: meet je nominovana na divadlo roku jo?.)) to by me teda zajimalo,kdo ty nominace navrhuje..
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    CENY ALFRÉDA RADOKA

    V rámci letošního ročníku cen Alfréda Radoka získalo MeetFactory tyto nominace:

    Divadlo roku: MeetFactory 1 nominace

    Herečka roku: Halka Třešňáková- (Různé role) Skočná (Céline, Bambušek, Horák. Režie M. Bambušek) 1 nominace

    Herec roku: Karel Dobrý- Skočná 1 nominace

    Scénografie: Tom Sorel- Skočná 2 nominace

    Talent Roku: Jan Horák (dramaturg) 1 nominace

    Skočnou hrajeme 12.4.

    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    DEBBIE: tak to mám radost, taky mě Benjamenta dost oslovila. Další nás čeká Skočná, která byla nominovaná v několika kategoriích na cenu Alfréda Radoka (hodím sem souhrn). Určitě si zase zasoutěžíme o nějaký ten vstup. Viděla jsi tu ještě něco?

    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Soutěž o vstupenky na BENJAMENTU

    3x volný vstup

    Tentokrát můžete vyhrát tři vstupenky na pondělní první reprízu představení BENJAMENTA. Stačí pouze správně odpovědět na otázku. Potom z naší obvyklé v konzumu zapomenuté kožené kabelky vylosujeme jména třech výherců, kteří budou mít na představení vstup zdarma.

    Otázka tentokrát nebude tak jednoduchá, zato bude mít až detektivní přitažlivost:

    "Švýcarský autor Robert Walser, autor románu Jakob von Gunten, jímž se autoři hry Benjamenta nechali inspirovat, publikoval kolem roku 1918 i v Praze vycházejících, německých periodicích. Za to, že v nich mohl vydat své texty mohl především jeden jeho veliký obdivovatel a fanoušek, který byl zároveň jedním z mála osobních a blízkých přátel jiného v Praze žijícího autora, ke kterému je Robert Walser často připodobňován. Kdo byl tento obdivovatel a umělec?"

    odpovědi prosím zasílejte do mé pošty (Lukáš Hanus) do pondělí 29.3. do 16:00. Připojte prosím své telefonní číslo, abychom Vám mohli sms oznámit vaší výhru.

    těším se naviděnou v MeetFactory
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    BENJAMENTA / divadlo MEETFACTORY



    MeetFactory 29.3.2010 20 hod.

    Jana von Gunten přichází do školy Benjamenta s předsevzetím začít úplně odzdola, pracovat, postavit se na vlastní nohy, nebýt svým rodičům na obtíž. Už v první chvíli ale zjišťuje, že školu společně s jejími chovankami a učitelkou ovládá jakýsi zbytnělý systém dogmat a pravidel vyhnaných k absurdnosti.

    Walserův hrdina je opakem kánonu revoltujícího hrdiny, Jana von Gunten odchází do školy Benjamenta protože chce být funkční součástí společnosti. Řád, který jí škola nabízí, je uzavřeným systémem příkazů, který udržují jen samy sebe. Pro Janu je to první setkání s nesmyslností systémů, ve kterých se převrátil jejich původní smysl. Walser ukazuje tragičnost a bezvýchodnost člověka bez osobních ambicí, člověka, který chce být jen dobrým „pomocníkem”.

    Inscenace je inspirovaná knihou Roberta Walsera. V roce 1909, kdy předloha vznikla, nechal Walser hlavní postavu na konci románu odjet do pouště, sám později přestal psát a dobrovolně posledních dvacet let svého života žil v ústavu pro choromyslné, chodil na procházky a povídal si s přáteli, kteří za ním jezdili.


    vstupné: 100 / 150

    rezervace zde
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Lucie Tkáčová, rezidentní umělkyně v MeetFactory, hledá blond slečny na natáčení videa pro chystanou vernisáž.


    Pro natáčení videa residentky Lucie Tkáčové hledáme slečny z blond vlasy ve škále od platinovych az po zlate, prirodní a nebo obarvené, krátkovlasé i dlouhovlásky. Na věku, váze či oblečení nezáleží.

    Odmena za 3 hodinove nataceni 300 kc / osobu.
    Termin nataceni: 30. 3. 2010 o 18:00
    Miesto: Meetfactory, Ke Sklárně 3213/15, Praha 5

    Prosíme zájemkyně, aby potvrdily účast (kvůli omezené kapacitě) na mailové adrese chitka@gmail.com , 776341972

    Děkujeme, MeetFactory



    Spojení do Meetfactory:
    zastávka Lihovar
    Jděte podél tramvajových kolejí směrem na Barrandov, přejděte
    přes most a pak po silnici dojděte přímo k budově MeetFactory.
    Cesta od zastávky trvá přibližně 4 minuty.
    Tramvaj: č. 12, 13, 14, 20, 54 (2 zastávky od Smíchovského
    nádraží směrem od centra).
    Autobus: č. 129, 172, 196, 197, 198, 199, 204, 241, 243, 244, 246,
    248, 253, 314, 317, 318, 320, 321, 338, 361, 390, 501, 507.
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Výsledky soutěže ENGLAND/divadlo

    Správná odpověď byla, že režisér Kai Ohrem převážně žije v BERLÍNĚ.

    2 volné vstupy vyhrává.... padadadam...


    id ONDRAASOVKA


    2 vstupenky si můžete vyzvednout před představením v Konzumu v přízemí MeetFactory.

    Zůčastnilo se 8 soutěžících, všechny odpovědi byly správné.

    Moc díky všem, kteří se zůčastnili, a pokud budete mít zájem, bude možné soutěžit už brzy o další vstupenky na naše chystané divadelní představení ZEMĚ BEZE SLOV.

    Ondrášovce gratuluju za celé MeetFactory

    Lukáš- konzum
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    SOUTĚŽ O 2 VOLNÉ VSTUPY na představení ENGLAND/divadlo 18.3.

    Co bychom si nezasoutěžili. Ve čtvrtek nás čeká vynikající představení England v režii Kathariny Schmitt. Kapacity MeetFactory jsou dostatečně široké na to aby pobraly veškeré zaujaté návštěvníky, výherce soutěže a ještě dva zahraniční autobusy divadelních fanoušků i s personálem, a proto se budeme rádi těšit na každého nového i pravidelného návštěvníka. My budeme rádi, herci budou rádi, výherci budou rádi...určitě ještě někdo další bude rád atp...

    Soutěž je první a úvodní, tudíž bude otázka jednoduchá a nekomplikovaná. Napříště vymyslíme něco zajímavějšího, tak aby Vás soutěž bavila více a zpříjemnila Vám předdivadelní čas.

    Správné odpovědi budou slosovány a výherce bude obeslán před 16:00 hodin. Pokud nebudete odpoledne na internetu, připojte k odpovědi telefonní číslo a my Vás v případě výhry obešleme SMS.


    OTÁZKA ZNÍ: "V jakém evropském městě převážně žije režisér naší další inscenace Země beze slov, Kai Ohrem?


    Odpovědi piště do mojí pošty zítra (tj. 18.3.) do 15:00 hodin.


    Všem přeju hodně štěstí

    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    ART REPORT

    Několik umělců působících v rámci MF residenčního programu postupně dokončuje novou výstavu s vernisáží 2. dubna 2010. Jedná se o společný projekt pěti umělců, který vystřídá stávající expozici polské videoperformance. Výstava bude probíhat od 2. do 14. dubna v hlavní výstavní hale a z části i v ateliéru Kit Reisch v MF.


    Ajit Chauhan – ROD McKUEN výstava od 2.- 14. Dubna




    Kit Reisch (otevreny atelier) – TAKE ME WITH YOU: 2. Dubna od 19:00




    Ben Walther a Manon Awst – 100303 výstava od 2.- 14. Dubna



    a

    Lucie Tkáčová- bude ještě upřesněno. 2.- 14. dubna


    Umělci si připravili podklady pozvánek na své expozice. Jako zajímavost z dílny, před finální podobou, připojujeme výše.

    Současná expozice Polská video-performance (OSKAR DAWICKI, KATARZYNA KOZYRA, ZBIGNIEW LIBERA,JÓZEF ROBAKOWSKI) končí 21.3. Je otevřena každý den od 15-20 hod. http://meetfactory.cz/lang/cz-cs/1637/polska-video-performance-galerie/


    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    TIM CROUCH- ENGLAND/divadlo



    England se, vedle otázky umění a jeho hodnoty pro naše životy, zabývá otázkou transplantací, přesídlení. Jde o mnohavrstevnatý příběh jedné věci uvnitř jiné: příběh cizího srdce v cizím těle, cizí kultury v kultuře jiné země, divadla v galerii, postavy uvnitř herce, inscenace uvnitř samotného divadelního publika.

    Text je výjimečný a vhodný pro Meetfactory jak svou formou, tak svým tématem. Formálně hra funguje jako prohlídka prostoru, postavy vystupuji jako průvodci, kteří vedou diváky. Text proto vyžaduje otevřený prostor, pravý opak kukátkového divadla, v nejlepším případě galerii. Meetfactory má jak galerijní prostory, tak divadelní sál, disponuje tak perfektními podmínkami pro inscenaci hry.

    England má dvě části, první bude inscenována v galerii Meetfactory, bez scénografie a světel, uprostřed výstavy, která se každý měsíc mění. Druhá část inscenace se bude odehrávat na divadelním sále Meetfactory. (Katharina Schmitt)

    režie: Katharina Schmitt
    scéna: Pavel Svoboda
    kostýmy: Patricia Talacko
    hudba: Nick Gill
    dramaturgie: Jan Horák
    hrají: Ivana Uhlířová, Irena Kristeková, Hynek Chmelař


    rezevace zde: http://meetfactory.cz/booking/

    100 (studenti)/150

    VIDEO: úryvky z představení

    http://www.youtube.com/watch?v=_L0Y8L87xgY

    http://www.youtube.com/watch?v=HiHLyEPyh1w
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Julita Wójcik v MeetFactory




    V úterý 16.3. rozšíří řady našeho residenčního programu polská tvůrkyně Julita Wójcik. V průběhu dalších tří měsíců bude v MeetFactory nasávat a vyzařovat, diskutovat a především tvořit v prostředí dalších zde působících umělců. V její dosavadní tvorbě lze mimo jíné najít i důraz na diskusi ohledně ženských sociálních rolí v rámci jejich každodenních manifestací. Je tedy potěšující, že se zde objeví další silný (ženský) hlas reflektující současné dění, který má všechny předpoklady stát se inspirativní silou pro celé tvůrčí prostředí nejen v MF.

    We can introduce a new artist in MeetFactory. Julita Wójcik lives and works in Gdańsk Poland. She will join us tomorrow tuesday 16.3. For her work is characteristic that Julita Wojcik makes use for the most part of simple, everyday home activities, usually attributed to women, and transforms them into artistic activities. She will stay approximately for three months.

    Info:

    http://www.culture.pl/en/culture/artykuly/os_wojcik_julita

    http://www.galeria-arsenal.pl/arsenal.php?id=273

    Video:

    http://www.youtube.com/watch?v=_gEdEP5U7AE

    http://www.youtube.com/watch?v=BK7q1YfH7Co
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam