• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ORKA_2G4UMEETFACTORY
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    ‎"Každý den jsou pro blázna prázdniny" říká Murat Ertel (TUR) ve filmu "How long is now", který dokumentuje společný mezinárodní experimentální hudební projekt Alexe Hackeho, Danielle di Picciotto a jejich přátel. Ve středu můžete shlédnou film v MF od 20 hod. Tvůrci budou následně k dispozici vašim dotazům v intimní atmosféře našeho sálu i foyer.

    Trailer k filmu:

    HowLongIsNow_Teaser.mp4 video by danielledepicciotto - Photobucket
    http://s241.photobucket.com/albums/ff286/danielledepicciotto/?action=view¤t=HowLongIsNow_Teaser.mp4
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---


    Zvu Vás do MeetFactory na Večer krátkého amatérského filmu. Soňa Jelinková u nás měla film minule a tentokrát příjde s dalším, zcela novým, premiérovým. 16.2. ve stredu od 19 hodin.

    http://www.nyx.cz/index.php?l=events;l2=1;id=11899;dw=1

    YouTube - Dedicated to darkness _by sona
    http://www.youtube.com/watch?v=_zYWU8Xst_0
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    RESIDENCY START-UP NIGHT – DJ Alexander Hacke / VJ Danielle de Picciotto / + Special Guest



    Uvitací večírek pro naše nové residenty Alexandra Hackeho, jeho ženu Danielle di Picciotto a rakouskou umělkyni Fanni Futterknecht. Jejich unikátní vystoupení ve čtvrtek 17.2. Umělci u nás budou bydlet a působit až do konce května, Fanni do konce března.

    Danielle de Picciotto and Alexander Hacke kick off their multigenre programme with a DJ/VJ set. Danielle de Picciotto , American artist and Alexander Hacke apart from Einstürzende Neubauten participates in many other projects. Together they have just released the album Hitman’s Heel.

    Residenti MeetFactory Danielle de Picciotto a Alexander Hacke zahajují multižánrový program, který bude doprovázet jejich jarní pobyt, speciálním DJ/VJ setem. Danielle de Picciotto je všestranná americká umělkyně žijící v Berlíně, mimo jiné spoluzakladatelka tamní Love Parade. Alexander Hacke kromě členství v Einstürzende Neubauten věnuje i dalším hudebním a filmovým projektům. Společně tvoří hudební duo, právě vydávající album Hitman’s Heel.

    http://www.myspace.com/alexanderhacke

    http://hacke.org/

    http://www.danielledepicciotto.com/

    http://www.fannifutterknecht.com/
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---


    2 vernisáže: SAULGRUB + GEIR M.BRUNGOT / "Fragile memories recycled"

    3.2.2011 od 18:00

    Dvě vernisáže v obou naších galeriích + související program prezentace současné HongKongské vizální scény. Večer plný inspirace v celé šíři továrny MeetFactory

    galerie KOSTKA / GEIR M.BRUNGOT / "Fragile memories recycled"

    Vernisáž 3.2.2011 o 18.00

    Sólová výstava v Praze žijícího norského fotografa představí dva rozsáhlé cykly pod názvem „Inside – Outside“. Práce Geir M.Brungota je přímočará a soustředěná na změny charakteru městské krajiny. Dva cykly představující dočasně opuštěná místa pobytu člověka. Jedna zachycuje letní mobilní domy – pojízdné karavany různých tvarů a druhá postihuje pozůstatky lidské přítomnosti v opuštěném městském prostředí. Obě série sugestivně vykreslují lidské bytosti bez toho, aby se lidská figura v záběru vůbec objevila.

    SLOWAY - Geir M. Brungot - Zdenka Brungot Svíteková - sloway.no
    http://sloway.no/

    ___________________________________

    galerie MEETFACTORY / SAULGRUB

    Vernisáž 3.2.2011 o 18.00

    Vystavující: Mark Ther (CZ), Patrick Sedlaczek (CZ), Nicoll Ullrich (DE) a Ulrike Mundt (DE)

    Dvojice známých domácích autorů si přizvala ke spolupráci spřízněné německé sochařky. Mark Ther a Patrick Szedlaczek jsou výrazní český videoumělci. Německé autorky přinesou do MeetFactory velkoprostorové objekty, které napodobují formy a místa vznikající ve veřejném prostoru mimovolní lidskou činností. Mark Ther vytváří emotivně přesycené mikropříběhy, které popisují reálné i fiktivní osobní traumata okázalých dramatických postav. Sedlaczek sbírá zneklidňující mrazivé sekvence, u kterých si také nejsme jisti, jestli se díváním na film nespolupodílíme na neznámém zločinu nebo hře.

    _____________________________________

    Související program:

    film Tygr a Králík & Double Happinness

    projekce hongkongského vizuálního umění
    oslava lunárního nového roku
    premiéra filmu
    performance
    koncert

    V průběhu večera se v pražské Meet Factory představí význačné osobnosti HongKongské vizuální scény. Sochař Kacey Wong, známý evropskému publiku svou kajutou z Benátského Bienále, matka HongKongského videoartu a zakladatelka Videotage Ellen Pau, Simon Birch, autor největšího konceptuálního cirkusu v dějinách Hong Kongu, vynikající novomediální umělec Joao Vasco Paiva, či Adrian Wong, pracující s tématem panická hrůza z připojení k číně, ale i estetikou dětských pořadů. Představíme práci Visible Record, filmovou společnost mapující aktuální čínský dokumentární film a její mrazivý dokument její zakladatelky pani Tami Cheung “distribuce rýže.” A další překvapení

    Premiéra filmu Gabriely Jurkovičové Myš v Bludišti, zmapuje pitoreskní děsivě krásné prostředí města HongKongu i atmosféru “OKness.” z nejrůznějších úhlú, žabí, ptačí, i myší perspektivy. “Laboratorní myš sní o bludišti, jež se v průběhu dne naučila zdolávat” J.C.Lilly

    Po připojení HongKongu k “mainland” neboli “motherland China” v roce 1997 dochází k výrazným změnám i transformacím v celém HomgKongu k novým redefinicím i vnímání identity HongKongu i jeho obyvatel. Představíme fenomén Double Happiness a stav Hangover. Může mít historická událost v místě několik tisíc kilometrů vzdáleném vliv na aktuální dění na “starém” kontinentě?

    Večer bude vyjádřením nesouhlasu s cenzurou, represi, omezováním práv a svobod, v jakékoliv podobě a oslavou lunárního nového roku, patřící v Asii k nejdůležitějším svátkům v roce. Rozloučíme se s rokem Tygra, přivítáme Králíka prostřednictvím projekce i koncertů osvěžujících neotřelých novinek Indie scény, skupin Ne či Disco Jimmy a samostatnou projekcí VJ Koloucha. Program korunuje vřelý humor vycházející hvězdy pohybového divadla Petry Púčíkové.


    Umělci: Visible Records, Joao Vasco Paiva, Petra Púčiková, Disco Jimmi, skupina Ne!
    Adrian Wong, Leun Chi Wo, Tammy Cheung, Kacey Wong
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Dnes večer:

    Derniéra představení ZEMĚ BEZE SLOV v hlavní roli Ivana Uhlířová. Působívé one woman show podle divadlení hry jedné z nejvýznamějších postav mezi současnými neměckým autory divadleních her Dea Loher.

    recenze v Literárkách: http://www.literarky.cz/component/content/article/1782-monolog-o-zemi-beze-slov-
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Dnes večer středa 26.1.

    Filmový klub s filmy Alfreda Hitchcocka. Tentokrát film Nepravý muž v hlavní roli Henry Fonda. Od 20 hod za 60 kaček

    Nepravý muž / The Wrong Man (1956) - Režie: Alfred Hitchcock - Hrají: Henry Fonda, Vera Miles, Anthony Quayle - CSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/4408-nepravy-muz/
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Dnes večer: Krátké filmy v MeetFactory. Vstup volný

    Třetí lednové setkání s pravidelným festivalem krátkého filmu z Vaší produkce v MeetFactory. Pro všechny filmové nadšence a fanoušky co rádi točí pro sebe, pro přátele, pro veřejnost, pro kohokoliv jiného. Filmy od Vás pro Vás.

    Účast prozatím přislíbili:

    Milan Hošťálek se svými kraťasy
    Dušan Krejdl: Prsty kůru škrábej
    Lucie Michnová a její dva krátké filmy
    Jirka s filmem o Dvou odpojených kabelech
    Soňa Jelínková a její animovaný absolvenstký film

    a samo Inventura, bez níž by to snad ani nešlo

    těšíme se na viděnou
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Komentář autora Dalibora Bači k výstavě s názvem " Doc. JUDr. ROBERT FICO, CSc." sdružení Verejný podstavec, jehož plastiku právě v těchto dnech hostí galerie Kostka v MeetFactory. Otevřeno do konce ledna.

    Doc. JUDr. ROBERT FICO, CSc. | Artyčok.tv
    http://artycok.tv/lang/cs-cz/dalibor-baca-doc-judr-robert-fico-csc/4884
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---



    Večer s krátkými filmy v MeetFactory

    Třetí lednové setkání s pravidelným festivalem krátkého filmu z Vaší produkce v MeetFactory. Pro všechny filmové nadšence a fanoušky co rádi točí pro sebe, pro přátele, pro veřejnost, pro kohokoliv jiného. Filmy od Vás pro Vás.

    Smyslem tohoto filmového setkání je dostat lidi, kteří si pro potěšení točí vlastní filmy, na jedno místo, tak aby se společně mohli mrknout na své filmové počiny. Profesionální i amatérští tvůrci si budou mít možnost sdělit své zkušenosti. Své nabídky k promítání, jakékoliv dotazy apod. zasílejte na lukas@meetfactory.cz



    Účast prozatím přislíbili:

    Milan Hošťálek se svými kraťasy
    Dušan Krejdl: Prsty kůru škrábej
    Lucie Michnová a její dva krátké filmy
    a samo Inventura, bez níž by to snad ani nešlo

    a brzy potvrdíme další


    Točíte si do šuplíku a těšíte se, s kým se na svoje dílka podíváte? Přineste své dílko do MF, přiveďte kamarády a mrkneme na to společně. Na měkké židli u pevného stolečku s dobrým pivečkem, vínečkem a kusem buchty, se vždycky sleduje lépe.

    Podmínkou k promítnutí vaše filmu je souhlas autora (tedy vás) s jeho veřejnou prezentací v MeetFactory na této akci.

    Po promítání bude případně i prostor pro mejdan.

    Nabídky a dotazy, případně vaše videa či trailery k filmů posílejte prosím na lukas@meetfactory.cz nebo na FB profil Lukáš Hanus nebo Id lukoye na Nyxu.



    Děkujeme a těšíme se na viděnou.



    MeetFactory
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Dnes večer kino s druhým filmem od Afreda Hitchcocka, začátek v 20 hodin, vstupné 60 kč

    Zpovídám se / I Confess (1953) - Režie: Alfred Hitchcock - Hrají: Montgomery Clift, Anne Baxter, Karl Malden - CSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/4365-zpovidam-se/
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Divadlo každý týden v lednu v MeetFactory. Pět původních představení z tvůrčího divadleního kolektivu spjatého s továrnou. KaDeWe, England, Země beze slov, Benjamenta nebo Šavle. Inscenace se hrají ve stále se proměňujících se prostorách továrny, kde žádné další představení není jako předešlé.

    Pro případné časté či pravidelné návštěvníky máme připravené abonenetní vstupenky za samozřejmě zvýhodněnou cenu. Počet představení je k dohodě. Případné objednávky na dominika@meetfactory.cz

    první nadcházející představení KaDeWe 10.1. v pondělí
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    hlídání galerie na pátek

    Ahoj všem, na pátek večer sháníme kolegu, který by na dvě hodinky pohlídal galerii s komiksfestovou výstavou. Galerie bude otevřená výjimečně ještě od 20-22 hodin. Jako odměna dva drinky podle vlastního výběru na bááááru a volný vstup na konzert Xaviera Baumaxy. Do pošty prosím. Díky Lukáš

    PS: jestli máte rádi Moki a třeba jste ještě neviděli její výstavu u nás, tak budete mít dvě hodinky na to si jí detailně prostudovat:)

    AKISAN
    AKISAN --- ---
    Red Bull Music Academy Clubnight at Meet Factory (Praha) on 9 Dec 2010 – Last.fm
    Red Bull Music Academy Clubnight at Meet Factory (Praha) on 9 Dec 2010 – Last.fm
    http://www.last.fm/event/1736951+Red+Bull+Music+Academy+Clubnight

    Matt Black, Dorian Concept, Roska, DBridge, Jeff Milligan
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---


    Přijďte ukázat svoje počiny mezi nás z MeetFactory, mezi ostatní nadšené amatéry a poloamatéry na malý večírek. Točíte si do šuplíku a těšíte se, s kým se na svoje dílka podíváte? Přineste své dílko to do MF, přiveďte kamarády a mrkneme na to společně. Na měkké židli u pevného stolečku s dobrým pivečkem, vínečkem a kusem buchty, se vždycky sleduje lépe.

    Možnost promítat dostanou filmy nepřesahující délku 25 minut,všech žánrů, včerně torz a nefinalizovaných verzí. Vše je otázkou dohody. Určitě nechceme filmy, jejihž smyslem je znevážit něčí víru, přesvědčení, barvu pleti apod.

    Podmínkou k promítnutí vaše filmu je souhlas autora (tedy vás) s jeho veřejnou prezentací v MeetFactory na této akci.

    Nabídky a dotazy, případně vaše videa či trailery k filmů posílejte prosím na

    lukas@meetfactory.cz nebo sem na nyx

    díky a těšíme se

    http://meetfactory.cz/

    http://www.facebook.com/event.php?eid=138001802916582
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Hledáme lidi na roznos letáků do barů, kaváren a klubů. Datum roznostu je zítra v pátek. Dopoledne/odpoledne. Finanční odměna a volné vstupy na vámi vybranou akci. Podrobnosti o všem v poště. Díky
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Trailer k dnešnímu snímku CITIZEN DOG (2004) Vzácná příležitost vidět thajský film, který je svým vizuálně-vypravěčským stylem široce srozumitelným, ale zároveň osobitým dílem z odlišné kulturní tradice. Na světových festivalech oblíbený a oceňovaný snímeček. Divadelní sál MeetFactory dneska večer ovládnou barvy a fantazie

    YouTube - 大狗民 CITIZEN DOG (English Subtitle)
    http://www.youtube.com/watch?v=jn47ifAAOVw&feature=player_embedded
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    dnes večer se můžete přijít mrknout na jednu z nových divadleních her. KaDeWe je tak trochu pro fajnšmekry, potrápí vám hlavičku:) od 20 hodin

    LUKOYE
    LUKOYE --- ---


    Anita, Jindřiška, Kristýna, Jana a Norbert, herci inscenace Benjamenta, se společně s režisérkou Lucií Ferencovou nemohou dočkat na první představení jejich hry v této sezoně. Dnes večer v MeetFactory. Všichni budou připraveni. Těšíme se na návštěvu.

    Od 20 hod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam