• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MORRIGHANArthur Ransome
    Arthur Ransome

    18. 1. 1884 (Leeds) - 3. 6. 1967 (Manchester)

    rozbalit záhlaví
    FIFI
    FIFI --- ---
    Asi je to ultramegatrapny, ale v souvislosti s horici oblasti kolem Pravcicke brany se mi furr vybavuje Holubi posta, holubi a ta dve slova, ktera nesla Sapho (byla to ona, ten nespolehlivy holub, ze).

    POMOC ! HORI! 😞
    FIFI
    FIFI --- ---
    PJT: :)
    PJT
    PJT --- ---
    TRAGED: dík, napsal jsem nakonec chlapíkovi co to nasdílel asi před 8mi lety někam na Oslovi a kupodivu byl ještě naživu a poslal nový odkaz ;-)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    PJT: Kdysi jsem to vyhrabal na uloz.to, ale očekávej VHS "kvalitu"
    PJT
    PJT --- ---
    MORRIGHAN: rapidshare je mrtev, je tu někdo kdo je schopný nasdílet v českém znění? Dcera strašně ráda poslouchá audioknihu, titulky ještě nedá..
    FIFI
    FIFI --- ---
    Už to je skladem: https://www.kosmas.cz/knihy/257133/boj-o-ostrov/ , ještě jsem to nekoupila
    FIFI
    FIFI --- ---
    V červnu má vyjít Boj o ostrov jako audiokniha!!! Myslím, že to potřebuju!

    https://www.kosmas.cz/knihy/257133/boj-o-ost
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Takze nakombinovany Boj o Ostrov s zivotem Ransoma? Hmm, uvidime, zatim za me dobry :-)
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Trailer: http://www.telegraph.co.uk/...6/16/swallows-and-amazons-trailer-adventure-meets-danger-in-first-tea/

    Únos, honička na vlaku a lodě tažené letadlem? Jestli oni z toho nedělají tak trochu Jamese Bonda...
    Ale obsazení se mi líbí, hlavně Vlaštovky. A zrzavá Peggy :)
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    TRAGED: Tož takhle ano :)
    Já ho mám pořád v hlavě coby staršího plešatějícího tlouštíka s tropickým kloboukem na hlavě. To, že není úplně hubený, je v knížkách zmiňováno několikrát, takže mi do toho tenhle podmračený hubeňour úplně nesedne. Nicméně čekám na víc fotek :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MORRIGHAN: Naopak, je pomerne velmi dobre obsazeny :-)
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    TRAGED: Jojo, v dalším díle by nejspíš přejmenovali i Dicka :) To jsou holt ústupky modernímu publiku, asi jako ten tajný agent, kterého zatím úplně nechápu - prý to má být něco jako biografická vsuvka ze života autora (hmm, no tak doufám, že bude poslední, protože co vím například o jeho milostných avantýrách, ty by asi moc pro děti nebyly :))
    A vůbec, ten kapitán Flint je divnej, nezdá se vám?
    http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/08/10/16/2B3E53B500000578-3192461-image-a-27_1439220096405.jpg
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    ELLIE: Titty, uz hlavne v ramci politicke korektnosti nejspis nebude Titty, ale Tatty :-(

    http://www.theguardian.com/...ia/2015/jun/26/swallows-amazons-actor-remake-titty-tatty-sophie-nevile
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MORRIGHAN: Zuzana je super, ale Titty pro me vzdycky bude mit tmavy vlasy :) taky je moc podobna ty nejmladsi holce z Narnie...
    Ale nutne potrebuju videt N a P :)
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Kdo ještě nezaregistroval, BBC natáčí novou filmovou verzi Swallows and Amazons. Děcka vypadají sympaticky, což?
    Lily Allen's little sister Teddie-Rose stars in as new Swallows and Amazons BBC adaptation | Daily Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/...e-stage-new-Swallows-Amazons-adaptation-starts-shooting-Yorkshire.html

    Mimochodem, do příběhu je přidaná postava jakéhosi agenta Lazlova, kterého nehraje nikdo jiný než Andrew Scott, aka Moriarty ze Sherlocka :)))
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    To já spíš čekam na pokračování téhle edice: http://www.albatrosmedia.cz/zamrzla-lod-kapitana-flinta-d2.html?type=author&searchFor=R Burianovy ilustrace jsou imho nejlepší, co u nás k ransomovkám vyšly. Slint :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    Dnes vyšlo:

    Piktové a mučedníci - Arthur Ransome | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/197091/piktove-a-mucednici/
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    No jestli chcete o prázdninách, tak můžeš zkusit první půlku července, anglickým dětičkám začínají prázdniny později než nám, tak by to třeba ještě nemuselo být tak strašný. A taky záleží kde, pokud budete courat po horách, tak tam budou určitě menší davy než u Windermere na promenádě. Auto je rozhodně dobrý nápad, když pojedete jako rodina, budete mít větší volnost a ve výsledku to asi vyjde levněji. Ony ty místní autobusy nejsou nic extra (já tam po příjezdu šlapala do hostelu asi 12 kiláků, protože po sedmé večer už nejel žádný autobus tam, kam jsem potřebovala).
    A pršet tam s největší pravděpodobností bude, s tím holt musíte počítat. Ono dost záleží na tom, jak si tu dovolenou představuješ - jestli jako válečku na pláži u jezera, tak na to asi zapomeň rovnou :) Ale na nějaký to výletování a ježdění po zajímavých místech je to tam ideální, a to pak nevadí ani ta trocha deště, zvlášť, když máš auto. Ono v Anglii málokdy prší dlouho v kuse, většinou to jsou takový přepršky několikrát za den, takže člověk stihne zmoknout, uschnout, zmoknout, uschnout... a tak pořád dokola. A na horách to samozřejmě může být ještě trochu divočejší, ony ty kopce sice nejsou moc vysoké, ale to přímořské počasí je tam znát, takže mlhy, kroupy, vítr a tak :) Prostě chce s tím počítat předem a vybavit se pláštěnkama a dobrýma botama. Třeba naopak budete mít sluníčko :)
    Takže pokud byste to plánovali jako poznávačku, říkám jděte do toho. A jestli rádi chodíte po horách (nebo prostě jen tak na výlety), tak tam si toho můžete užít do aleluja. A i na případný deštivý dny se dá najít program (namátkou mě napadá muzeum lodiček v Bowness on Windermere, muzeum v Kendalu, v dojezdný vzdálenosti je historický město Carlisle, Hadriánův val...)
    A nebo se na to můžete vyprdnout a jet někam na jih, třeba do Broads nebo Hamford Water (psala jsi místa z A.R.), ale to si myslím, že je zajímavější spíš pro jachtaře, zatímco ten Lake District je super i pro suchozemský krysy :) Jo a případný ubytování bookovat hoooodně dopředu, zvlášť na sezónu.

    Jinak pokud bys chtěla inspiraci, tak je spousta knížek, které se zabývají přímo místama z ransomovek.
    In Search of Swallows and Amazons: Arthur Ransome's Lakeland : Roger Wardale : 9781850588399
    http://www.bookdepository.com/Search-Swallows-Amazons-Roger-Wardale/9781850588399
    Arthur Ransome's Lake District : Jon Sparks : 9781841145990
    http://www.bookdepository.com/Arthur-Ransomes-Lake-District-Jon-Sparks/9781841145990
    http://www.bookdepository.com/Arthur-Ransomes-East-Anglia-Roger-Wardale/9780946148578
    FIFI
    FIFI --- ---
    MORRIGHAN: dekuji za vsechny informace, premyslim z Cech letecky a pak auto - naslo mi to jak z Manchesteru, tak z Liverpoolu autem az tam prakticky stejnou dobu.

    A uz si to vsechno hledame a tesime se. trochu nas desi to pocasi, na wiki pisi, ze je Lake District je nejdeštivější částí Anglie: v lokalitě Sprinkling Tarn spadne až 5000 mm srážek ročně.

    Treba to nevyjde v pristim roce, ale az v dalsim. Uvidime. Kdyz Te jeste neco jeste napadne, prosim napis.
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    A kdyz zacnu tim "kdy", doporucuju vyhnout se letnim prazdninam, Lake District je nejoblibenejsi prazdninovy misto Anglanu, tak to tam podle toho bude vypadat. Takze nejlip asi do zacatku cervence a pak od zari. Zalezi teda samozrejme i na pocasi, coz je v celem Anglicku dost nevyzpytatelny, ja tam mela krasny babi leto uprostred listopadu, ale taky tam muze dva tydny chcat. Zime bych se vyhnula, to uz by muselo byt sakra stesti, aby bylo pocasi jako v Zamrzly lodi :) Jo a bacha, spousta veci tam funguje jen sezonne (pujcovny lodicek, privozy, nektery autobusy), tzn. zhruba od kvetna do rijna.
    "Jak" zalezi, jestli pojedes primo z CR nebo odjinud. Pokud primo, podivej se po letech do nejakych blizsich mest (Manchester, Liverpool), usetris si opruz cestu pres pul Anglie. Ja jela z Bristolu s prestupem v Birminghamu a bylo to na cely den. Cilova stanice vetsiny autobusu je Ambleside (Downess-on-Windermere pro vlaky) a po okoli se pak da dopravovat mistnima autobusama. Nebo pujcit auto.
    Co do bydleni, muzu vic nez doporucit hostely site YHA. Treba ten v Ambleside stoji na genialnim miste hned na brehu, z okna muzes rano sledovat vychod slunce nad jezerem. V Conistonu maji zase supr spolecenskou mistnost s krbem :) Ale jestli nemusis setrit, muzes bydlet primo v opravdovem Cesminovem haji (googli Bank Ground Farm).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam