• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAKNIHOVNY městské, lidové, obecné(í) i speciální
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    Asi teda nejsem knihovník v tom pravém slova smyslu, ale mám na starosti interní knihovnu u nás ve firmě ... tak by to moholo být zajímavé... zaměření není tak široké jako u běžných knihoven, vzhledem k tomu, že jí spravuje oddělení, co má na starosti vzdělávání lidskejch zdrojů ...

    ale mě to tady baví, i když jen 2x týdně, je to prostě útěk z kanceláře do poklidu mezi knihy :)
    MRWN
    MRWN --- ---
    JOGINKA:
    to je pekny pribeh - dekuju za mile uvitani :)
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    MRWN: Vítej kolego!:-) Muži knihovníci jsou vzácní, tak si Tě musíme hýčkat.:-)
    Já mám ekonomku a po škole jsem nastoupila do účtárny, což byl můj hrob - zachránil mě až odchod na mateřskou. Po mateřské jsem zkusila štěstí v místní knihovně, no a už si tu spokojeně kroutím 21 rok služby.:-)
    MRWN
    MRWN --- ---
    mel bych dotaz:
    v hud. odd. pujcujeme cd - to mame vyreseno a je mi to jasne, ale jak je to z booklety? ty nepujcujeme, ale tuhle se nam tady vztekala nejaka zenska, tak jsem se te chtel poptat, jestli nahodou netusite jak to je s obaly z cd, popr. kde sehnat relevantni informace? dik
    MRWN
    MRWN --- ---
    LALINA:
    jo dej mi to sezrat - byl jsem jeden z kritiku :) ale videt uzivatele nasi knihovny a nektere pracovniky v rouse evine ... takovy nervy nema nikdo z nas :)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    LALINA: myslis jako:

    ? :-)))))
    MRWN
    MRWN --- ---
    LALINA:
    holku pro vsechno - udrzbu tinlibu - zpravu site - nakupy novyho hw - aktualizace webu - skoleni o internetu, jednani s firmami co nam dodavaji to ci ono - ruzne
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    LALINA: flakat se na internetech?:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    jinak mě ten slogan "Ctení sluší všem" pobavil.... abyste to za rok neměli třebas "čtení je sexy" :-))))
    LALINA
    LALINA --- ---
    co tak človek děla v kanclu? katalogizaci už dělají někde na ústředí nebo kde, nekde už je to i v knížce natisknuté jsem koukala.. ... ani už si neumím představit, co se tak dá v knihovně dělat .-))
    MRWN
    MRWN --- ---
    LALINA:
    ja pracoval vic jak 6 let ve sluzbach a abych rekl pravdu, zjistil jsem ze to neni moc prace pro introvertni tipy :) ted jsem v kanclu sam a je to uplne jiny kafe ... ta fotka je jako z nejakyho konzumu ... neni teda videt interier - ale je jasny, ze se ti lip dela v poeknym prostredi - pdobne je to u nas na pobockach - to jsou dva stary papundeklovy baraky na sidlistich v chrudimi ... docela peklo - jeste stare listkace, ale budeme modernizovat
    LALINA
    LALINA --- ---
    MRWN: no ve veliký knihovně, ale tuhle Jogínka má pobočku a v vůbec v menších knihovnách se myslím knihovnice nenudej .-))

    v pondělí jsem byla na přednášce v městský knihovně (díky programu, kterej tu visí v zzáhlaví¨a šla jsem kolem budovy z boku a videla tam ty regály s knihama a pracovní stoly v urovni chodníku, a říkala jsem si, že tam ty knihovníci nemaj zrovna zvlášt příjemný pracoviště...
    MRWN
    MRWN --- ---
    nicmene nezapomenu vetu kterou nas uvitala v 1 rocniku Beata Sedlackova - rikala neco v tom smyslu, ze jestli jdeme studovat knihovnictvi proto, ze mame radi knizky a literaturu, tak at radsi prestoupime na obor ceska literatura , protoze knihovnictvi je nudna monotoni prace v kancelari atd. :) tehdy jsem si ani neuvedomil jak moc ma pravdu :)))
    MRWN
    MRWN --- ---
    LALINA:
    o byl sled takovejch nestastnejch udalsoti - nestastnou laskou pocinaje ...
    ted si to musim dodelat kvuli praci

    - samozrejme od jakziva jsem rad cetl atd., vystudoval stredni elektrotechnickou skolu, ale matika a technika nebyly nikdy priority ...
    LALINA
    LALINA --- ---
    kdysi jako první projekt byl počítačový program Lanius, - pamatuju si, jak do něho moje spolužačka a posléze knihovnice v Libochovicích přepisovala jednu knihu za druhou, chudák....
    je jestě pořád nebo už jě to všechno jinak?
    LALINA
    LALINA --- ---
    za mě to byla škola naopak prestižní..ale ani anglicky jsem se tam porádne nenaučila... to bylo jestě za komanče.
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    LALINA: Tomu bych věřila, u nás byli taky spíš exoti. Byla když jsem nastupovala do prváku tak byla ta střední otevřená druhým rokem a víceméně se tam sbírali neúspěšní studenti z jiných škol. Ale to neva, škola to byla dle mého skvělá se skvělou ředitelkou a jsem moc ráda že jsem na ni chodila.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ESPOO: u nás na čkole v baráku byl kromě nás ještě knihkupeckej učnák a to byl jedinej zdroj něčeho, co se dalo nazývati muži:-)))))
    jezdily jsme s nima na brigády - chmel a brambory - ale vlastne stejne jsme s nima zádné zvláštní kontakty nenavázaly... já se o to ani nesnažila, ale něco tam bylo... asi byli nejaký divny .-)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    MRWN: proč jsi tu vejsku nedokoncil?
    mě se totiž na vejšku taky nechtělo...mela jsem pocit, že to tam bde ještě víc o ničem, než na knihárně...už jsem nemela sílu se ucit ty hromady blbostí....nojo, tehdy se mi to tak opravdu jevilo...blbosti.
    takže mám jenom střední.
    LALINA
    LALINA --- ---
    MRWN: No já jsem především četla od druhý třídy, co jsem se naučila číst. hodně a pořád a všechno možný (kromě dívčích románů a rychlých šípů)
    četla jsem knihy, který "ještě nebyly pro mě".. dospělý knihy, klasiku...
    no a po základce jsem rozvažovala mezi žurnalistikou, umprum a knihárnou. Nakonec jsem zvolila knihárnu, nejen že byla o knížkách, ale nematurovalo se tam z matiky a byla v Praze (a já jsem chtěla vypadnout z maloměsta.)
    Nicméně ještě na škole jsem pochopila, že knihovnicí být nechci (viz psaní níže) a tak jsem to zkusila v knižním velkoobchodu, ale to nesedlo ani me ani tamním lidem (pekný krávy komunistický) a tak jsem šla do studovny VŠE na Žižkově. Tam byl úzasnej kolektiv, ale dementní uživatelé a malý peníze. Tak jsem šla do výrobního podniku dělat archiváře. A jsem tu pořád.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam