• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAKNIHOVNY městské, lidové, obecné(í) i speciální
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    kolegové jak je to v současnosti s veřejnými akcemi knihovny a jejich povinností ohlašovat OSA, DILIA a INTEGRAM? jedná se mi o to, že tohle asi už tak přesně neplatí (minimálně bod č. 6 se snad musí už řešit s DILIA)
    KnihovnickĂ˝ Zpravodaj VysoÄŤina
    http://kzv.kkvysociny.cz/archiv.aspx?id=507&idr=3&idci=10
    nebo tu
    Autorskepravo.htm
    http://www.kkvysociny.cz/dokumenty/autorskepravo/autorskepravo.htm

    nejradši bych byl, kdyby bylo něco podobného zpracováno aktuálně na stránkách NKP ale nějak jsem to tam nenalezl, takže budu vděčný za link
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    SKOT: To je jasný, člověk si zvykne (kdo ví, jak dlouho jsem se učil používat ten předchozí katalog...), ale osobně mi vadí, když se všechny výsledky nezobrazí na jedné stránce. Na druhou stranu si dovedu představit čtenáře, kterým tohle bude vyhovovat víc - jsou tam hned vidět obálky a tak...
    SKOT
    SKOT --- ---
    HANELA: zapisuji do bonzbločku a předám podnět dál - je to zkušební provoz a ledacos lze ještě doladit, inteligentní tisk seznamu výpůjček by byl určitě žádoucí..

    ZRADA: neměl jsem čas si s ním zatím moc hrát, ale už tím že je nový je pro mne taky zatím méně přehledný - ale už v něm vidím i pozitiva :) třeba filtr na elektronické knihy, byť jich je pomálu... O:-)
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    SKOT: Mně se ten nový katalog (mluvil jsem předtím o katalogu, nemyslel jsem stránky obecně) vůbec nelíbí, brek :( Je to nepřehledné...
    HANELA
    HANELA --- ---
    SKOT: nic moc tedy.
    Tisknu si sezam půjčených knížek, to jsem zvědavá, jak to tady půjde....
    SKOT
    SKOT --- ---
    zkušební verze nového webu již je venku..

    http://www.mlp-new.cz
    KLUSI0
    KLUSI0 --- ---
    MARDUK: v místní knihovně měli tohle rozdělení na dětským, nevím jak teď... myslím si, že to není genderově fér, označení jako "červená knihovna" nebo "dobrodružná literatura" stačí
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    my máme zvlášť romány pro ženy v dopělým, pak sci-fi, detektivky a thrillery. trošku tricky je, že se tam všechny nevejdou a tak pokud máš konkrétní požadavek, můžeš ty knihy najít buďto v těch špecializovaných regálech, nebo ve všeobecné beletrii :) ale to většinou neva, podívat se na dvě místa kvůli jedné knížce nestojí tolik času. teď si přesně neuvědomuju, jaké mají přesně vyčleněné regály v dětském, ale je to podobné (zvlášť je samozřejmě naučka seřazená podle oborů a podle abecedy v rámci oborů)
    MARDUK
    MARDUK --- ---
    využívajú sa takéto bloky aj v knižniciach a majú podľa vás pozitívny vplyv na prezentovanie kníh určitým skupinám? (chlapci, dievčatá)

    SKOT
    SKOT --- ---
    ZRADA: na facebookové stránce MKP byly dnes vypuštěny náhledy nového webu...ale moc na nich tedy vidět není :)
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    SKOT: Srovnávám s menšími oblastními knihovnami, no, a to se v podstatě nedá... :) Tak já se zkusím těšit :)
    SKOT
    SKOT --- ---
    ZRADA: nadšení z grafické stránky stávajícího webu je obávám se menšinový názor :) pravdou je že už mají svá nejlepší léta za sebou a i nároky na funkčnost jsou jiné než byly v devadesátých letech kdy vznikly - ostatně nové nejsou špatné, fakt :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    Sleduju stavbu Knihovny ve Vršovicích celou tu dobu... Znám ji od doby, kdy fungovala pro veřejnost, potom byla mnoho let zavřená a v devastovaném stavu a potom to celý snad až na ty nosné trámy strhli a vykuchali a postavili znova. Vnější podoba domu mě potěšila, líbí se mi to a těším se, až se tam podívám...
    LALINA
    LALINA --- ---
    ZRADA: to mají jako nějaké můzeum. to je blbý.
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    Od 22. 11. má mít pražská městská nové webové stránky. Bojim, bojim. Ty současné miluju, hlavně grafickou stránku. Stránek.

    Otevírá se taky Dům čtení, ve Vršovicích. Ovšem v pondělí zavřeno. Za to bych zavíral!
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    budou se některé knihovny účastnit stávky? :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    tady detaily soutěže:
    Knihovna roku 2010
    http://www.nkp.cz/o_knihovnach/KnRoku/2010/skanska_v.htm
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak se do Ostravy podívejme blíže:
    Jsme městskou knihovnou roku ! ! ! - Aktuality - Knihovna města Ostravy
    http://cms.kmo.cz/www/cl-900/9-aktuality/12863-jsme-mestskou-knihovnou-roku/#article_12863
    LALINA
    LALINA --- ---
    Skanska - Městská knihovna roku 2010
    Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP) a společnost Skanska vyhlásily společně pro rok 2010 poprvé soutěž "Skanska – Městská knihovna roku 2010." Cílem soutěže je ocenit nejlepší české knihovny, které jsou provozovány či zřizovány městy, a motivovat je k rozšíření a zkvalitnění veřejných knihovnických a informačních služeb. Vítěz soutěže získává částku 70 000 Kč, kterou věnuje společnost Skanska. Do soutěže se přihlásilo 38 městských knihoven. Předmětem hodnocení byly především společenské a komunitní působení knihovny pro obyvatele města a úroveň prostředí knihovny (exteriér, interiér, technické vybavení, sociální zázemí apod.). A jak první ročník soutěže dopadl? Městskou knihovnou roku 2010 se stala Knihovna města Ostravy. Dalším třem knihovnám nominovaným do užšího kola výběru věnovala Skanska vyřazené notebooky do internetových koutků.


    Soutěž MARK 2010
    Další novou soutěží, kterou společně vyhlásily Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP) a společnost Skanska, je soutěž "MARK 2010" pro pracovníky či pracovnice oboru knihovnictví a studenty oboru knihovnictví ve věku do 35 let. Cílem projektu je podpořit a ocenit mimořádné tvůrčí aktivity mladých pracovníků a pracovnic knihoven a studentů či studentek oboru a ocenit jejich konkrétní mimořádný přínos oboru v daném kalendářním roce. Vítězem prvního ročníku, který převzal Cenu Svazu knihovníků a informačních pracovníků ČR a společnosti Skanska a.s. MARK 2010, se stal PhDr. Petr Škyřík. Petr Škyřík se v roce 2010 aktivně podílel na téměř dvou desítkách projektů v oboru. U převážné většiny je autorem či spoluautorem základní myšlenky, principu, procesu. Na všech projektech spolupracuje nejen supervizí, ale často je hlavním hybatelem, mnohdy i spolurealizátorem projektu. K získanému ocenění panu Škyříkovi gratulujeme!
    LALINA
    LALINA --- ---
    MRWN: super, budpi to tam mít jako nové:-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam