KINGRICHARD: Nevim kde to vzniklo, ale ja nemel v umyslu ohybat casoprostor, to ponechme bud scifarum a nebo (v male mire) LHC a spol (Cimzto zdravim napr kolegu Marcisovskeho, pokud se tu nekde vyskytuje)...
To na co jsem narazel tak jak rikam bylo mnohem prizemnejsim jevem vyvolat efekt srovnatelny s radarovym sumem jako v pripade staniolovych pasku shazovanych z letadel (Window). Odrazeny signal radaru se nikam neztrati ani nekudy neohne okolo, on se sporadane odrazi zpet, ale bude takovy ponekud neurcity a rozostreny.
Efekt je ten, ze obsluha vi ze tam neco je, ale neni schopna z povahy zasumeneho signalu zjistit co... Proste na vystupu ma bordel a ted babo rad...
Rozostrit odrazeny signal do zmatecneho sumu si myslim ze v mezich schopnosti a vybaveni 40tych let a hravych fyziku bylo. Jestli se jim pri te prilezitosti podarilo nekoho uvarit nebo ne uz je spekulace, nicmene ve svetle tehdejsiho tech levelu realnejsi nez mimodecne cestovani casem (ktere se mi ponekud nepozdava, patrne v to nemam spravnou viru). Jestli skutecne ale k nejakemu vareni lidi ve vlastni stave doslo ci nikoli nejsem schopen posoudit.
Ale experiment patrne nevysel (pokud se tedy o nejaky experiment vubec jednalo a neni to cele jenom blamaz, ale to uz muzeme zacit spekulovat vylozene v ohledech konspiracnich teorii). Osobne vychazim z predpokaldu, ze se nejaky druh experimentu s radarovym krytim konal a ze nejspis nevysel dle ocekavani. Nize zminovana "mikrovlnka" mi prijde celkem vzato realne mozna (tezko vsak rict zda to tak opravdu bylo).