• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    PATISLAV: A hrdličky samičky od holubů.. Fakt plodná diskuse todlecto.. :-)))
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    JAGA: a zapomněli jsme na čmeláka, samečka od včely! :)
    JAGA
    JAGA --- ---
    PATISLAV: A děti, co čtou Čapkovo Povídání o pejskovi a kočičce, si leckdy myslí, že kočička je samička od pejska!
    ANNA
    ANNA --- ---
    LALINA: nejde s tím dobytkem o metan?
    ANNA
    ANNA --- ---
    copak vrána samice od havrana, ale opravdu mě zmátla diskuze o koroptvích a bažantech, najednou jsem si nebyla jistá, jestli nemám mezery ve znalostech, když bažanta a koroptev beru jako dva druhy.
    LALINA: CO2 je oxid uhličitý (není to dusík, N).
    LALINA
    LALINA --- ---
    SCHWEPZ: to je ten CO2, jo? vegetariáni tvrdí, že nejvíce CO2 vyprdí dobytek:-))))
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KOKES: a jsou dva poddruhy kosů, jeden černej a jeden hnědej! :)
    KOKES
    KOKES --- ---
    SCHWEPZ: je to pěkný z hlediska jak se lidi v posledním století přemnožili..holt příroda bude muset zareagovat..a zareaguje asi drsně. Moc se netěším.
    SCHWEPZ: jo, jen jsem pošťuchoval..lidi si je dost pletou, dokonce mi tvrdí, že vrána je samička od havrana:-)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KOKES: vrány jsou kupodivu mnohem vzácnější, než havrani. docela snadno je rozeznáš - jsou menší a došeda.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Všechny limity růstu, ekologické stopy a ostatní projekce budoucnosti jsou kompromisem mezi společenskými a ekologickými faktory. Vycházejí z toho, že v roce 2050 tu bude žít devět miliard lidí. Pak se ptají, kolik jídla budou tito lidí potřebovat a kolik ho dokážeme vyprodukovat na jednom hektaru. Z toho pak vypočítají, kolik budeme potřebovat půdy, vody a hnojiva.
    http://www.lidovky.cz/s-uhlim-vypoustime-dzina-z-lahve-rika-svedsky-ekolog-pcs-/ln_veda.asp?c=A100510_114257_ln_veda_ev
    My jsme si ale řekli, že takhle uvažovat nejde. Nemůžeme začínat na straně spotřeby, ale na straně planety – u toho, co nám dovolí. Přirozený roční cyklus dusíku je 102 milionů tun. Lidé ho přitom ročně použijí 120 milionů tun. To má jednoznačný důsledek v mrtvých zónách moře u východního pobřeží USA i u Evropy. Baltské moře se v tomto ohledu blíží ke svému kritickému bodu zlomu.
    KOKES
    KOKES --- ---
    ANNA: bacha, ať si je nepopleteš s vránama:-)
    ANNA
    ANNA --- ---
    já se snad na ty havrany pojedu někam podívat...
    tady v centru jsou jen kavky, které si imho oblíbily italskou kuchyni.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: ale vnímají, jenže ty se zrušit nedaji, zato havrani jo...;-)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    KOKES: No, dost smutná změna.
    KOKES
    KOKES --- ---
    pískající tramvaje a 24/7 rachot aut už nevnímají, ale vraňáky registrujou, to je změna:-)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Po týdnu dočítám a nestačím se divit, že někomu vadí havrani :-o Pro mě je intenzita jejich krákání mj. spolehlivým ukazatelem, jestli už definitivně přišla, resp. odešla zima. A - zcela proti přírodě - je přikrmuju...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Lovosice - Přestaňte blokovat dokončení dálnice D8 přes České středohoří, jinak ponesete odpovědnost za to, že se stavba zdraží o miliony korun.
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=667688
    Takový vzkaz poslali stavbaři ekologickému sdružení Děti Země, které na autostrádu přes chráněnou krajinnou oblast podalo více než deset žalob. Tlak na odpůrce dálnice zvýšil také Ústecký kraj, jehož zastupitelé na svém posledním zasedání vyzvali k urychlenému dokončení stavby.
    KLOUCZEK
    KLOUCZEK --- ---
    TAMARIX:
    táborský havrany sleduju každej den, jsou opravdu skvělý, je zajímavý je pozorovat, jak hnízdí. v zimě je s nima ještě velký hejno kavek.ale musím říct, že jsem se ještě nesetkal s kladnou reakcí vůči nim.vadí prostě všem
    ANNA
    ANNA --- ---
    ekologista? :))
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam