• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: nebyly to 3 mega tun?
    KOKES
    KOKES --- ---
    http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/201617-unik-ropy-se-podarilo-zastavit-vyteklo-az-148-milionu-litru.html
    prý denně vytékalo ne 800 000 tun ropy, ale jen 3 tuny...
    Tak buď měli novináři velký oči, nebo se to už zamazává:-)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Sorry za zmatení, mám na mysli letošní volby (ten minulý čas tam je proto, že někdo bude hlasovat zde až poté, co už hodil svůj hlas do urny). Jdu to změnit.
    LALINA
    LALINA --- ---
    já je volila asi dvakrát nebo trikrát..letos už ale ne, co mám kliknout?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Zkuste anketu ze záhlaví. Zajímalo by mě, kolik lidí z tohohle klubu je volí.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: se máš, to tam za ním jezdíš na víkendy? se máš...
    KOKES
    KOKES --- ---
    IMHO ideální by bylo, kdyby se při každým požáru rychle položily betonové desky a tím se vytvořila přístupová cesta kamkoliv. Po požáru se desky zase odvezou a nemusí se kupovat tři drahá terénní auta za 100milionů a místní pepíci mají práci a nemusí se stěhovat do měst.

Dělám si srandu.
    Mám na Srní bráchu, zeptám se, jak to vypadá v praxi.
    LOONA
    LOONA --- ---
    ;o) to je třeba. Tady je ještě video-reportáž. Ale neviděla jsem. http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/209411000100603-udalosti/obsah/79647-projekt-bezpecna-sumava/
    LALINA
    LALINA --- ---
    LOONA: to by mohlo. Juj, to se mi ulevilo:-))
    LOONA
    LOONA --- ---
    A nemůže to být tohle? http://denik.obce.cz/go/clanek.asp?id=6430290

"Vedení jejího resortu tak bude působit na ministerstvo vnitra, aby vytvořilo podmínky pro vyhlášení výzvy v integrovaném operačním programu, jež by umožnila podat a zrealizovat projekt bezpečná Šumava. Jedním z jeho dílčích cílů je v parku vytvořit do konce příštího roku tři funkční jednotky sboru dobrovolných hasičů. "Budou sídlit ve třech logistických centrech Prášily, Modrava a Stožec. Dotace by přispěla na vybudování technického zázemí a proškolení lidí. Náklady se odhadují na asi 100 milionů, nakoupí se třeba tři terénní hasičské speciály, které budou moci jezdit i do bezzásahových území parku," uvedl ředitel."
    LALINA
    LALINA --- ---
    dneska jsem se na iDnes - nebo v E15? - dočetla, že budou projednávat a v život uvádět projekt "Bezpečná Šumava" .. to asi vysušej slatě, vyženou divokou zvěř, vyhubí komáry a všeude nadělají betonové cesty pro pěší:-[[[[
    ANNA
    ANNA --- ---
    http://www.jozevec.cz/o-projektu/taska/

Na sběr odpadků je určena jednoduchá látková taška přes rameno, do které je možné snadno vložit standartní igelitová taška (např. získaná při nákupech). Do této vložené a připevněné igelitové tašky se ukládají nasbírané odpadky a igelitová taška se i s odpadky vyhodí.

...
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: tyvado to je síla:-)))))))
    KOKES
    KOKES --- ---
    repast z duševně vysmátých, myslím se do tohohle klubu hodí:-P

LALINA
    LALINA --- ---
    MARJANKA007: ahoj, pozeptám se ti, a prosím, hod to jestě semhle:

[ LOHAS -Lifestyles of Health and Sustainability - LOHAS ]
    MARJANKA007
    MARJANKA007 --- ---
    Ahoj,
    pracuji v mezinarodni neziskovce International Young Naturefriends (www.iynf.org)
    a v srpnu poradame mezinarodni vymenu mladeze zamerenou na udrzitelny zpusob
    zivota a vztah k prirode, ktera bude zalozena na outdoorovych aktivitach a zazitkove
    pedagogice.

Stale mame volna mista mj. i pro ceske ucastniky.
    Vice informaci zde:

Born To Be Wild

Kromě účastníků v tuhle chvíli sháníme i osobu, která by měla chut se podilet na
    připrave programu a vedení částí aktivity, zaměřených na ekologii, praktické využití
    přídorních zdrojů a tak podobně. Zkušenosti s neformálním vzděláváním více než
    vítané!

V případě jakýchkoliv dotazů mě prosím kontaktujte na marie@iynf.org

Díky,
    Marie
    LALINA
    LALINA --- ---
    Vážení přátelé Klánovického lesa,

doteď se politické strany předháněly svými volebními sliby. Jsou ale politici ve skutečnosti ochotni podpořit konkrétní občanské aktivity, třeba zachování celistvosti největšího pražského lesa před výstavbou dalšího z mnoha golfových hřišť?
    Zeptali jsme se proto začátkem tohoto týdne předsedů několika politických stran, co mohou pro záchranu Klánovického lesa udělat. Ptali jsme se proto, že osud lesa je bohužel závislý na tom, zda jsou právě politici ochotni respektovat výsledek místního referenda, které výraznou většinou 82% odmítlo výstavbu golfového hřiště na úkor lesa. Ano, osud lesa je bohužel závislý na nich a na tom, zda výsledek referenda promítnou do územního plánu tak, aby hřiště nemohlo být uprostřed lesa postaveno.

Dopis, který jsme politikům poslali a jejich „odpovědi“ naleznete na naší webové stránce www.ujezdskystrom.info

Sdílíme s mnohými rozčarování ze současné situace, která postihuje všechny oblasti našich životů. Přesto doufáme a podle svých sil pomáháme tomu, aby se česká politická reprezentace vzpamatovala a aby konečně hájila skutečné hodnoty. A k těm Klánovický les plně patří!
    Nepřestávejte prosím pomáhat budoucnosti Klánovického lesa všemi prostředky, pro tentokrát prozíravou politickou volbou!

Děkujeme.
    Za Újezdský STROM
    Pavel Roušar, předseda
    http://www.ujezdskystrom.info
    LALINA
    LALINA --- ---
    IDENTITY: aha.... tak nic pro me... díky:-)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LALINA: Na fcb
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    JAGA: je to tak - kompenzace je správné slovo. Však už se tak několikrát stalo - vždy v rámci ochrany unikátního biotopu deštných pralesů - které dnes už sledují družice "made in USA", aby se zabránilo černému obchodu. Kompenzace většinou formou technologie - nabídnou se alternativy k takovým tím "megavelkým technokratickým" řešením.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam