• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody

Ochrana přírody

- klub pro odbornou i laickou veřejnost, které není lhostejný stav našeho i světového životního prostředí

V tomto klubu uvítám:

1) Diskusi nad převážně lokálními a konkrétními problémy životního prostředí - zastavování zelených ploch, vznikající skládky, kácení stromů, vybíjení zvěře, znečišťování vod, "zkulturňování" krajiny apod. Mělo by jít hlavně o vlastní zkušenosti - co jsme viděli a co jsme pro ochranu přírody udělali. Přidejte obrázky!

2) Domlouvání nějakých drobnějších akcí. Boj s úředním šimlem provádějte zde: [ Obrana občana ]

3) Tlachání o obecných problémech (ztráta druhové diverzity, kácení pralesů, šíření pouští, znečištění vod, smysl zoologických zahrad, regenerační schopnost přírody apod.). Diskuzi o globálním oteplování zkuste minimalizovat.

4) Sdílení zkušeností z práce v neziskovkách.

rozbalit záhlaví
    KOKES
    KOKES --- ---
    LALINA: fakt nevím, nečtu repekt. Na druhé straně čím víc čtu Drobila, tím víc mám strach:-P
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: hele a nemyslí to ten autor jako ironii?
    to je jeho jediná omluva:-/
    KOKES
    KOKES --- ---
    jestli je to tenhle článek, tak mi přijde debil spíš jeho autor (..že chce bránit dalším záborům zemědělské půdy. ... Té půdy, která nám venkoncem k ničemu není a zemědělci ji nesmyslně obhospodařují za dotace přerozdělované z našich daní.)
    Venkoncem nám k ničemu není proto, že přes ni stát vybudoval dálnice bez mýta, abysme mohli dovážet dotované zemědělské produkty jiných zemí, čímž nám vlastní zemědělství opravdu k ničemu není.
    KOKES
    KOKES --- ---
    ECLECTICA: já myslím, že dálnice vpodstatě je ekologická stavba:-)
    Domnívám se, že auta jsou optimalizovány na cestovní rychlost a na dálnici produkují méně exhalací, než při průjezdu městem/vesnicí, obvzlášť na červenou vlnu(pokud se bavíte o tomhle)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    BIGES: Dalo by se argumentovat i tím, že dálnice jako taková ještě nutně neimplikuje rušný provoz a splodiny. Třeba se řidiči rozhodnou ji nevyužívat.
    BIGES
    BIGES --- ---
    ECLECTICA: Tak při zvolení správných srovnávacích podmínek má pravdu. Dálnice má skutečně menší ekologický dopad než řekněme výbuch jaderné bomby :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BIGES: doporučuju článek z posledního čísla Respektu. Jsou tam perly typu "dálnice je ekologická stavba" či "dopady na životní prostředí v Mikronésii mě zajímají jen potud, pokud se netýkají práce českých občanů."
    BIGES
    BIGES --- ---
    KOKES: Zatím mi nepřipadá, že by soudruh Drobil nějak PR zvládal, to dokonce ani základy. A ještě se usilovně stará o to, aby ho nesnášeli i podřízení.
    KOKES
    KOKES --- ---
    KUATO: proč taky...od nějakého roku 90 se razí zásada, že hlava společnosti(úřadu) nemá být odborník, ale PR člověk, který jeden den dělá zemědělství, druhy den obranu. Teď už tu máme kulturu politiků a ti mezi sebe odborníky nepustí.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KLOUCZEK: Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    KUATO
    KUATO --- ---
    KLOUCZEK: myslite, ze se nekdy dockame doby, kdy budou u nas ministerstva ridit "lidi of fochu"? :o/
    KLOUCZEK
    KLOUCZEK --- ---
    Nový ministr životního prostředí Pavel Drobil z ODS dohání mezery ve vzdělání. V rozhovoru pro časopis Instinkt například přiznal, že nikdy nečetl žádnou odbornou literaturu na téma globální oteplování. "Jen několik statí z knihy Václava Klause," řekl Drobil.

http://zpravy.idnes.cz/ministr-zivotniho-prostredi-o-oteplovani-moc-nevi-cetl-jsem-jen-klause-priznal-g0w-/domaci.asp?c=A100723_145231_domaci_mku
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ECLECTICA: třeba to má na starosti úplně jiný "závod" s jiným vedením a organizací; kor jestli budou do pár týdnů začínat vrtné práce, znamená to, že jsou formality vyřízeny a že se o tom jednalo s předstihem..
    LALINA
    LALINA --- ---
    ECLECTICA: jojo, bez drzostzi to v takovýmhle byznysu nikam nedotáhneš .-]]
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SCHWEPZ: tohle mě včeraa neskutečně zadzvedlo. taková drzost.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Svědek: Na ropné plošině byl vypnutý alarm. Celý rok před katastrofou | Zahranicni.iHNed.cz -
    http://zahranicni.ihned.cz/c1-45168630-svedek-na-ropne-plosine-byl-vypnuty-alarm-cely-rok-pred-katastrofou
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ: Člen Evropské komise pro energetiku Günter Oettinger neúspěšně navrhl vyhlásit moratorium na hlubokomořské vrty ve vodách Evropské unie. Kritici namítají, že Středozemní moře patří k nejvíce znečištěným mořím a případná katastrofa by mohla mít dalekosáhlé důsledky.
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/afrika/clanek.phtml?id=673535
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SCHWEPZ: teď se akcionáři poserou; zajímavé je, že goldman - sachs prodali všechny akcie BP v lednu 2010
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    NEW ORLEANS - Vědci zaznamenali první příznaky toho, že ropná skvrna v Mexickém zálivu mění mořský potravní řetězec. Ropa zabíjí nebo zamořuje některé tvory a podporuje růst jiných, kteří jsou lépe uzpůsobeni k životu v poškozeném životním prostřed.
    http://www.lidovky.cz/ropa-meni-potravni-retezec-v-mexickem-zalivu-tvrdi-vedci-peh-/ln_veda.asp?c=A100719_094147_ln_veda_mtr

....sice už ten "výtok" zastavili (vydrží ovšem?), ale dočetl jsem, že jen v mexickém zálivu je X tisíc opuštěných vrtů, ze kterých teoreticky může začít přýštiti ropa do moře, protože ne všechny jsou zajištěné (to stojí peníze a akcionáři ropných mega-korporací o ně neradi přicházejí). Je to stejný princip jak s touto havárii - o potížích se špatným ventilem SE VĚDĚLO DNY (SNAD TÝDNY) PŘED KATASTROFOU, ale zastavení a oprava by stála moc peněz, akcionáři by se zlobili. Tak to prostě risknuli.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUATO: jo, naprostej souhlas.-)))

akorát tady zjevně nejde o muže, kteří potřebují být sami a něco tvořit nebo se o něco (kromě sebe) starat:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam