• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PATISLAV: bavim se o ceste na dovolenou - tj. sem myslel ze se jim libi ze lidi nelitaj letadlem, autem se nedostanou tak daleko (takze necestujou takovou vzdalenost), snazi se auto naplnit aby se usetrilo za palivo na osobu atd.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: :-)))))))))))))))
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PETER_PAN: to je tedy objevné zjištění, že ekologům vadí automobilová doprava. Vítej :).
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ja jsem myslel ze ekologum vadi cesty letadlem na dovolenou a ne cesty autem, ne ? .. ale tak uz asi i cesty autem .. cywe, neuveritelny :-(
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LOPIK: Koukám, že do Ljublaně je to taky za tuhle cenu. To už jde.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    A jak to tak prolézám na stránkách ČD, tak mě zarazilo tohle:

"Řecké dráhy (TRAINOSE) oznámily, že dnem 17.1.2011 končí veškerá mezinárodní železniční doprava přes pohraniční přechody do Řecka s tím, že toto opatření nemá (alespoň prozatím) žádné časové omezení."

To by mě fakt zajímalo, proč? To je docela brutální omezení, zvlášť v době, kdy by měli podporovat všechny cesty k otevření země a přilákání turistů i k rozhýbání obchodu. A taky je to dost neekologický opatření.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PATISLAV: Do Binzu na Rujáně v Německu stojí zpáteční lístek 2000 Kč (když ho vezmeš dopředu) - v Holešovicích v půl jedenáctý nastoupíš a někdy v šest vylezeš na nádraží 200m od moře..

To je ale vyjímka, jinak je to drahý jak prase..
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    HOBORG: ano, je to pořád hrozně vysoká cena, ale nesrovnatelná s tím, co bylo v devadesátých letech. Táta tehdy dostal chuť zopakovat si Bulharsko vlakem jako kdysi za bolševika a v ČD mu s úsměvem sdělili, že jeden lístek ho vyjde na 12 tisíc korun, což bylo dražší než letadlo. Dneska ČD nabízí přímý spoj do Nesebaru 7500 pro 2 osoby. Vzhledem k inflaci to posun je, to ne že ne.
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    PATISLAV: me to pripada jako dost tragicky a hezky to ukazuje proc jsou vlaky tak nahovno. prestupy, drahy, pomaly
    pred dvema lety jsem hledal jak se v kvetnu dostat nejlip do splitu, protoze to je mimo sezonu tak autobusy jezdily blbe, letadla byly drahy, ale nejvetsi ulet byl prave vlak. cena blizka letadlu, a spocitalo mi to tri prestupy a celkovej cas okolo 24h. nakonec jsem vzal drazsi ale pohodlny letadlo. kdyz nas jede vic tak vzdycky autem
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Na druhou stranu, pořád je to nehorázná částka ve srovnání s autem. 1400 km tam a zpět při spotřebě 7l/km dělá 3400,-, a auto na místě potom nabízí neskonale větší luxus. Když si představím, jak vystoupím na nádraží v Záhřebu s krosnou na zádech a otazníkem v očích...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Jedna exotická dovolená vyčerpá vaši ekologickou stopu na celý rok - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek.phtml?id=711623

Jeli jste někdy nebo jeli byste někdy k moři vlakem? Koukal jsem na ceny a už to není taková tragédie jako dřív, třeba do Záhřebu se dá koupit lístek tam a zpět pro 3 osoby za 9500,-.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Delfínům z řeky Mekong hrozí vyhubení - www.lidovky.cz
    http://relax.lidovky.cz/delfinum-z-reky-mekong-hrozi-vyhubeni-dx3-/ln-zajimavosti.asp?c=A110817_133546_ln-zajimavosti_jv
    „Na jejich neustále klesajícím počtu se podle WWF podepisuje nelegální rybolov využívající krom sítí i výbušniny, jedy či elektrický proud."
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Express.co.uk - Home of the Daily and Sunday Express | World News :: Bear’s eating me, girl told mum in call
    http://www.express.co.uk/posts/view/265455/Bear-s-eating-me-girl-told-mum-in-call
    "The double killing is the latest in a spate of bear attacks across ­Russia, as the hungry animals seek food in areas where people have ­encroached and settled on their former habitat."

Njn...
    PEPUS
    PEPUS --- ---
    Petice k aktualnimu deni okolo Petrovy boudy - http://petice-petrovka.webzdarma.cz
    LALINA
    LALINA --- ---
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SCHWEPZ: Doufám, že se tam Klaus v rámci své slavné návštěvy Austrálie podíval, aby nemohl tvrdit, že nikdy nikde žádnou zničenou přírodu neviděl.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PATISLAV: jasně, protože "to tam má být pro lidi", no ne?
    A když člověk namítne, že lidi jsou rozlezlí skoro všude a není špatné nechat kousek přírody sobě samé, tak je hned označen za ekoteroristu, který by nejraděj, aby lidstvo vymřelo.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SCHWEPZ: člověk už začíná mít pocit, že celá společnost by ze Šumavy nejraději měla zábavní centrum s obchody, dinoparkem a sjezdovkama. Tahle vlaštovka myslím jaro neudělá... ale dobře za ní :).
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam