• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Ad znecisteni, radim cestu z adamova (z.s.) k byci skale.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    zdravím všechny, nevíte náhodou někdo o nějakém znečištěném prostoru v okolí Brna a Ostravy, které by se dalo pomocí např. školáků vyčistit? Myslím tím např. od petlahví nebo tak, vymýšlíme jeden projekt a potřebujeme najít místo, které by se dalo vyčistit.., děkuju všem za info..
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    prijde mi to znacne zavadejici az nepravdive, minimalne tak neuplne a blizko pravde stejne jako pravde vzdalene
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PETER_PAN: To musím opravdu vysvětlovat?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    EWUSHA: jo :)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PATISLAV: ne neni to vtipne, rozhodne s tim nesouhlasim (mg na kg zive vahy asi prestrel), ale jak to souvisi s ochranou prirody ?
    BOREC3
    BOREC3 --- ---
    Ahoj přátelé, věnuju se Peru a tradičním znalostem. V minulém roce jsem podnikl expedici do Amazonie a nepustilo mě to do dneška, takže dělám přednášky (příští bude na Kolem světa v Praze) a sem tam napíšu i nějaký článek.

Mohl by vás zajímat třeba tento: takové ohlédnutí za Sumitem Země z roku 1992, které bude pokračovat reflexí výsledků toho nedávno skončeného RIO+20. Třeba vám její příběh vlije trochu optimismu do žil...

Anthropictures - Wayvana expedition: Summit Země a dívka, která ohromila svět
    http://www.anthropictures.cz/2012/07/summit-zeme-divka-ktera-ohromila-svet.html
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Taky je vám už někdy z těch lidí tak zle, že si přejete konec světa?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Achjo :(

V Poodří někdo pokácel topol s hnízdem chráněného orla mořského - iDNES.cz
    http://ostrava.idnes.cz/vandal-pokacel-v-poodri-topol-s-hnizdem-orla-morskeho-pde-/ostrava-zpravy.aspx?c=A120716_151456_ostrava-zpravy_jog
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Tatry: V Tiché a Koprové dolině se definitivně kácet nebude - Ekolist.cz
    http://ekolist.cz/...e-se-definitivne-kacet-nebude
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    PALEONTOLOG: nahlásit na odbor žp. dle legislativy by to měli likvidovat vlastníci pozemku
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    mimochodem bolševník roste už pod pražským cukrákem, viděl jsem ho taky za úvaly, jsem zvědavý co bude dál, nikdo zrající kvěy neřeší (zatím)
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    RANITOMEYA: nebo spíše odborníci? "Za nejúčinnější cestu k likvidaci bolševníku místní experti označují mechanické ničení vzrostlých plodin. "
    Já si myslím, že likvidace herbicidem by byla lacinější a hlavně efektivnější.
    Když jsme ho likvidovali tu v Liberci, tak stačily dva postřiky a následný monitoring. Důležité je zachytit to ještě před vysemeněním. Prevence a likvidace v počátku je lacinější než když to nechávaj zajít tak daleko.
    A když se podíváš, že např. 5l roundupu stojí necelou tisícovku a používáš na postřik 5% roztok s předpokladem, že toho většina pochcípe, tak to vyjde levněji než opakované a neúčinné vykopávání. nehledě na to, že je to pro ty pracovníky i nebezpečné. navíc ty kořeny jsou docela maso.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    EWUSHA: že by peníze?
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    SCHWEPZ: nechápu, proč to likvidujou jen mechanicky? se nedivím, že to prohrávaj :-/ bez postřiku se to dá tak max s netýkavkou a to je to boj na pětileté období
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Lotyšsko prohrává. Agresivní bolševník zaplavuje zemi | Zprávy ze světa | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/lotyssko-prohralo-boj-s-agresivnim-bolsevnikem-ftq-/ln_zahranici.asp?c=A120711_110143_ln_zahranici_mc
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PATISLAV: Je to nová věc. Nástupcem bude jeho náměstek. Takže velké změny nelze čekat. A ministr ŽP Chalupa jede do Bruselu obhajovat "kácení v bezzásahových zónách" ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam