• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SCHWEPZ: "MŽP také argumentuje, že nový zákon bude mít pozitivní dopad pro lidi s trvalým pobytem na území národního parku, protože jim bude povolen vstup do první zóny parku i mimo vyznačené cesty".

Ano, a o lidi jde přece především.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Sem si chvíli říkala, jestli to třeba novinky nepřehnaly a jestli ta paní byla fakt tak blbá a ona opravdu byla
    Městská policie Praha - Akce liška ve městě - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vcslMEM4WBY
    KUATO
    KUATO --- ---
    EWUSHA: zrovna jsem to sem chtel dat :o))
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Zabij bobra, zachráníš strom .... By mě zajímalo, jak by se tvářila paní, kdyby jí někdo sebral řízek z talíře.
    Sebrala jsem lišce zajíce, dejte mi ochránce přírody, volala žena na linku 156 – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/krimi/296851-sebrala-jsem-lisce-zajice-dejte-mi-ochrance-prirody-volala-zena-na-linku-156.html
    KLOUCZEK
    KLOUCZEK --- ---
    EWUSHA: což to jo, to čekání na prachy není nic moc
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    KLOUCZEK: protože se to vyplácí zpětně? protože nejřív musíš udělat práci, kterou si AOPK zkontroluje a posléze to vyúčtuješ u MŽP. ty peníze ti nedaj dopředu. max zálohu. a 100% podporu už snad ani nedávaj. takže když mám koupit benzíny, struny, béňo do křoviňáků a do auta, tak na to ty peníze někde splašit musím. město doplácí zbytek ze svého. ale taky těžko říci, jak dlouho jim to vydrží.
    KLOUCZEK
    KLOUCZEK --- ---
    EWUSHA: proč bys to měla dodotovat ze svýho ty prachy se dají z tohoo PPK sehnat skoro vždycky, nebo to vycucne všechno to město? děláme z PPK spousta věcí a pořád přibíráme další lokality, přijde mi že zdroje jsou.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Necelý týden stačil pytlákům v africkém Čadu, aby zmasakrovali skoro pět procent populace tamních slonů. Kvůli žádaným klům pobili 89 majestátních zvířat, včetně 33 březích slonic a 15 mláďat. V oblasti žije jedna z posledních populací obřích býložravců a jejich poslední masakr pro ni znamená citelnou ránu.
    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/masakr-slonu-v-cadu-0of-/zahranicni.aspx?c=A130320_124137_zahranicni_ipl
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    PATISLAV: pomáhá málo a ne zadara
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    EWUSHA: soukromý sektor nepomáhá?
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    No, novinky s nadhledem, ale stejně... :-/
    Medvědi v Rusku jsou závislí na čichání leteckého paliva – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/koktejl/296329-medvedi-v-rusku-jsou-zavisli-na-cichani-leteckeho-paliva.html
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    PATISLAV: protože, když se město stará o park, tak tečou prachy jedním směrem a když na místě parku postaví OC, tak tečou prachy obráceným směrem - tím v dnešní době kýženým.
    jinak s tebou souhlasím, ale z vlastní zkušenosti vím, jak to chodí. pracovala sem v neziskovce, a pak si s přáteli založila vlastní. vedle toho mám ještě hlavní zaměstnání a přes léto práci "svého" sdružení (kosení luk, úklidové akce, apod.) dotuju ze svých peněz z normálního zaměstnání a do toho o víkendech makám s křoviňákem na loukách.
    taky mě to štve, že to tak je, ale člověk holt nemůže očekávat, že když půjde makat do neziskovky, čsop, apod., že bude mít nějakej dobrej plat. např. loni dalo MŽP na ochranu ŽP (program PPK) v Libereckém kraji 700tis. A to je sakra málo. Pro představu uvedu, že město Jablonec dává do tohodle programu projekt za nemalé peníze na údržbu orchideových, květnatých a bledulových luk. Tudíž není šance získat 100% podporu ani na sebelepší projekt (hodně žádostí, vellká konkurence). A MŽP pak rozhází miliony neznámým neziskovkám, které vznikly týden před uzavřením výběrových řízení a nedá se o nich ani nikde nic zjistit. A co s tím uděláš? Můžeš holt jen dělat něco pro ten svůj dobrej pocit, že když postavíš lávku přes potok, tak z toho budou mít lidi radost a že na té louce ještě nějaký čas pokvete pár orchideí či lilií.
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    PATISLAV: v ochraně ŽP se točí tak málo peněz hlavně proto, že nemá viditelný a krátkodobý hmatatelný pokud možno finančně vyčíslitelný přínos. Je to stejné jako se školstvím- efekt se projeví (možná) v budoucnu, dá se to (možná) očekávat, nedá se to změřit ani vyčíslit. Investice do budoucnosti, které nikomu do kapsy nic nepřinesou, nejsou v téhle zemi populární a nikdy nebudou podporovány. Spíš dle vývoje poslední dobou jsou víc a víc ponechávány nadšencům, aby je vykonávali z lásky, někde pěkně v ústraní a potichu- viz. VK a jeho kritika občanské společnosti jako nástroje pokoutního prosazování vlivu mimo ty správné tržní a tedy demokratické pricipy
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    EWUSHA: a teď je tedy otázka - proč se v ochraně ŽP točí málo peněz? Jaké peníze mají ochránci ŽP třeba v Německu nebo Rakousku? Mají taky třetinu tamního průměrného platu?

Já nepopírám, že realita dneška je v tomto ohledu tristní, ale vytáčí mě přesvědčení Čechů, že dobrá, zajímavá a přínosná práce je z principu hůř placená, protože člověk by měl být rád, že dělá něco užitečného, zatímco nesmyslná hra na práci v kanceláři by měla být vyvážena zlatem, protože jinak by to nikdo nedělal. To je hrozně nemocný pohled na věc a tím, že ho společnost přijala, ten stav v podstatě zakonzervovala. Přitom by to mělo být přesně naopak - užitečné a přínosné práce by měly být královsky placené a ty ostatní, redundantní, by měly mít stigma zaměstnání, které člověk vezme, když už mu nic jiného nezbývá. Velmi brzy by se ukázalo, že tady velká spousta lidí (mou maličkost nevyjímaje) dělá v podstatě hovno a že to má fatální dopad na produktivitu našeho hospodářství.
    HONZISSH
    HONZISSH --- ---
    EWUSHA: Bohužel musím naprosto souhlasit. Sám dělám v ČSOP a jsem rád, když těch svých 10 000 dostanu včas (což se během roku stává jen málokdy - vtšinou jsou peníze až na podzim-v zimě po vyfakturování všech prací).. Kdybych neměl sem-tam nějaký ten melouch, tak tu v žádném případě nevyžiji (a to si myslím, že mám dost nízké nároky).. Tahle práce rozhodně není prací pro peníze, nebo prací bez fyzických výdejů. Asi bych nepoužil výraz "z lásky", ale ve finále by to asi vyšlo na stejno..=)
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    PATISLAV: v ochraně žp se všeobecně točí málo peněz a jejich objem se stále snižuje. nebo mě snad někdo vyvede z omylu? a řekne mi, že v má v n.o., o.p.s., p.o. apod. "krásný peníze" aniž by organizaci tuneloval? budu překvapená...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    EWUSHA: Zkusím se zeptat v bance, jestli jim můžu splácet hypotéku láskou.
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    Exkurze po mokřadech v Pístově u Jihlavy 27. dubna:
    Pozvánky | Mokřady-ochrana a management
    http://www.mokrady.wbs.cz/Pozvanky.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam