• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    TAMARIX: Ja tedy,pokud bych napsala ALESPON SS, tak bych tim myslela, ze se s tim spokojim a VS nepohrdnu (samozrejme,ze pritom vezmu v potaz skutecne dovednosti). Podle stari lidi na nekterych MC usuzuji, ze se jedna o absolventy.Napr. p2 vzala na ozp a zelen 3 absolventy a problem s tim nema. Zaroven jsem jine pozadavky na uchazece, nez VS v poslesni dobe nevidela. O nedostupnosti prace se nehadam, sama jsem zvolila radeji doktorat :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---

V národním parku Podyjí objevili přírodovědci vzácného a velmi ohroženého rýhonosce. Tento brouk žije na rostlině hadinec obecný a v Česku ho lze najít výjimečně v nejsušších a nejjižnějších částech Moravy. Robert Stejskal ze správy parku uvedl, že v Podyjí byl nalezen vůbec poprvé. Nález je podle něj nepřímým potvrzením oteplování klimatu v ČR.

V Podyjí nalezli vědci vzácného a ohroženého brouka – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/342823-v-podyji-nalezli-vedci-vzacneho-a-ohrozeneho-brouka.html
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    TAMARIX: Přesně tohle mě na místní státní správě nesmírně štve. Stát po tobě požaduje, abys mu doložila, jaké údaje o tobě má ve své vlastní databázi. Balkán. (A data pořízená za veřejné peníze si syslí a prodává.)

A něco k tématu nepochopení širšího kontextu:
    Šumavské obce podaly žalobu na ministerstvo životního prostředí - Ekolist.cz
    http://ekolist.cz/...odajstvi/zpravy/sumavske-obce-podaly-zalobu-na-ministerstvo-zivotniho-prostredi
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    DOLORES: Vtip nebude ve vzdělání ale v mzdové tabulce, ne? Oficiálně požadují sš s maturitou, ale skutečné nároky na pozici jsou hádám jinde ..
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    starší zpráva, ale slyšel jsem o nových kusech v naší kotlině, Boiohaemum; někdo přesnější správy?

Do Česka dorazili šakali | Zprávy z domova | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/do-ceska-dorazili-sakali-0w6-/zpravy-domov.aspx?c=A080731_075943_ln_domov_mtr

Likviduje poměrně velké množství zvěře včetně spousty chráněných druhů,“ dodává. Ochránci přírody a myslivci se se šakalem potýkají především na Balkánském poloostrově. „Tam s ním mají obrovské problémy, je to vrcholový predátor,“ říká Kostečka.

S tím však nesouhlasí vedoucí zoolog liberecké zoologické zahrady Luboš Melichar. „Obavy myslivců, že by jim šakal mohl zničit vysokou, jsou nesmysl. Asi by se nedalo vyloučit, že by mohl vykrádat kurníky. Ale živí se spíše hlodavci a je částečně mrchožrout,“ soudí Melichar.

TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    DOLORES: Tak to není moc vypovídající, ne? Myslíš to tak, že jí vzali, že je "víc" než středoškolák? Setkávala jsem se naopak s tím, že vyšší vzdělání bývalo na podobných pozicích spíš na škodu, kdy mi i přímo říkali, že by mě to stejně nebavilo a kdesi cosi. Přitom člověk by jim ruce utrhal, kdyby ho vzali. Pamatuju si, že na Praze 1 na mě koukali vyloženě jak na blázna, když jsem se tam hlásila na pozici, kde bych měla na starosti údržbu veřejných prostranství - "A slečno je vám jasný, že budete řešit hlavně psí exkrementy!? Vždyť máte vysokou školu.". Teď už je situace asi trochu jiná a všeobecně se ví, že absolventi mají problém sehnat práci, ale před pár lety jsem byla fakt za exota. :-)

Pravdou je, že jsem dohromady mohla shánět za celou dobu po škole práci v oboru aktivně tak dva roky (mezi tím různé brigády, třeba i v oboru, normální práce a tak) a byla to fakt bída.. Kam teda v Praze z úřadů poctivě zvali k pohovu byl magistrát a krajský úřad Středočeskýho kraje, tam jsem byla prakticky úplně na všech pohovorech, na které jsem poslala přihlášku. Z MČ chodili jenom automatické odpovědi, že dali přednost někomu jinýmu. A na to, že v porovnání s magistrátem a Krajem bylo v součtu těch nabídek víc, tak se mi vybavují jen dva pohovory na MČ. Tam je to asi spíš víc o známostech nebo o různých machinacích (vznik nového pracovního místa, které bude obsazeno stávajícím zaměstnancem úřadu), kdy se stejně to výběrko ze zákona musí vypsat. Přijde mi to dost nefér, když si vezmu kolik tisíc jsem utopila jenom v trestních rejstřících a ověřených kopií diplomů.. ale člověk to samozřejmě zkusí pokaždý zas a zas znova, protože zrovna tentokrát to vyjít musí..
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    TAMARIX: no jo, ale tady v tom inzerátu měli minimálně sš s maturitou, pokud si to nepletu s něčím jiným...

jinak super - spousta lidí v oboru hledá opravdu dlouho...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ZASTERKA: Tyjo, tak to gratulace! Na MČ v Praze je úspěch se vůbec dostat k pohovoru.
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    OMNIHASH:
    ZASTERKA: Tak měla z prdele kliku, vzali jí hned po druhém pohovoru na tu P5
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ZASTERKA: no, dělala to ségra, trvalo jí to přes rok, než našla nějakou práci v oboru...skončila v Liberci...hodně štěstí.
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    doufám, že jsem správně. Kamarádka offnyx je nově ing obor Ochrana životního prostředí a odpadové hospodářství a shání práci. Prakticky bez praxe. Ovládá dobře GIS. Nevíte o nějakých nabídkách práce? Nejlépe Praha. Teď se chystá na pohovor na úřad P5.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Snědené moře - E15.cz / Zen
    http://zen.e15.cz/pribehy/snedene-more-1072058
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    EWUSHA: to co píšeš je jasné, mě jen nesedělo žes spojovala "lidskou pomoc" s rychlostí růstu. Hustý porost a školka jsou dva extrémy.
    Samozřejmě, že les vzrostly ze samovolné obnovy, viz ta Šumava, bude odlišný od lesa založeného ve školce, nicméně bych z toho nevyvozoval závěry ohledně rychlosti růstu bez vyhodnocení dalších podmínek (jak říkáš sama;)
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    EXCITE: byly to údolní polohy v NP České Švýcarsko. Musíš si uvědomit, že u tebe na zahradě jsou opravdu diametrálně odlišné podmínky od lesa, kde smrk zmlazuje ve velmi zhuštěném porostu. až půjdeš do lesa, tak se podívej, kolik semenáčků je na 1m2.
    Poloha měla velký význam. Na jižně orientovaných svazích nezmlazoval smrk přirozeně vůbec, na severně orientovaných v poměrně velkém množství. Ale samozřejmě má pak vliv nadmořská výška, která pro smrk není vhodná, a množství srážek.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    EWUSHA: Při vší úctě se mi zdá,že si zanedbala místní podmínky, protože to co popisuješ je značnej extrém, nebo tvý tvrzení o lidské pomoci je prostě fail.
    Mě například na zahradě, i když z jedné strany tísněný jiným smrkem a z druhé, jižní strany stíněný ořechem, vyrostl smrk cca 8-10 m za 10 let.
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    EWUSHA: ahoj , no ono záleží hodně na okolnostech,ale pokud za 20let má smrk 50cm tak je něco hoodně moc špatně . Může to být zapříčiněné vysokým stavem zvěře , nevyhovující půdou danému druhu ad. Vím taky o místě kde jsou cca 20letý smrky - vysazený a měří tak 50cm , mají ale třeba 15 pater větví, rostou čiště na štěrku a už je předrůstají borovice který se tam volně vysemenily a tu půdu zvládají . Neviděl bych to tedy tak dramaticky , příroda si umí sama poradit a docela rychle ,ale musí se brát v potaz i ukon pionýrských dřevin ,který vytvoří dobrý podmínky pro růst atd . Je to složitější ,ale přirozený obnově 100% věřím , dle toho co vidím:))
    Pohybuju se v lese denně a
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    OKEYA: tak já jsem z toho pochopil, že to normálně praktikuje. Možná proto nemá potřebu to dokazovat nějakou studií, když tím normálně žije. A taky si říkám, co by z toho měl, kdyby kecal. A taky to, co říká, dává smysl.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Senátoři schválili, že národní park na Šumavě otevřou stavebním projektům | Hnutí DUHA
    http://www.hnutiduha.cz/.../senatori-schvalili-ze-narodni-park-na-sumave-otevrou-stavebnim-projektum
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Humpback Whale Shows AMAZING Appreciation After Being Freed From Nets
    https://www.youtube.com/watch?v=tcXU7G6zhjU#t=52
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam