• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    MANFRED: Taky mám (sice jen jednu) srandu se psem a bachyní a i podle téhle zkušenosti, kdy to ta bachyně vyřešila v podstatě velmi mírovou cestou, si myslím, že není třeba se jich bát. To ale samozřejmě neznamená chovat se nevhodně a nemít respekt a úctu...
    Tak to ukáže čas, ale nemyslím, že vlci skončí na smeťáku:)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    IHNAT: Jo, tak ten v čechâch nežije, ale tady odolala prasatum srnčí, jeleni zčásti podivného druhu, výsledek přítomnosti siků a faktu že zrovna kříženec sika a evropák nenî sterilnî (tam taky myslivci zaváhali) zato zajíc, koroptve, bažanti a spol. to vcelku zabalili.
    Jenom jsem zvědavej, jestli vlci neskončej spîš něž u lovu jako další konzument smeťâku, protože jak mâm prolezlej širokej okruh lesů, když chci vidět zvířata, jdu na smeťâk, tam to žije.
    S prasatama je kamenem úrazu pes, vșechny srandy s čunîky co znám jsou jeden scénář, pes navolno, vyrazí na prase, pak zjistí že průser, zdrhne ( občas to nestihne) k pánovi a legrace je pytel, podle toho jak je čokl přîpadně člověk načlej, je k tozlišení zda to byla bachyně s mladejma nebo kanec, minulej rok jsem viděl vykouslej lýtkovej sval od bachyně a fakt nehezký (pes byl na náhradní díly).
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    SCHWEPZ: Pravdivost takovýchto řečí zcela odpovídá autorovi a místu. Ano, divočák umí být nebezpečný, ale jen pokud ho postřelíš, nejlépe ještě na honu. Vůbec si neměl štěstí, prostě to ta bachyně vyřešila úplně normálně... Srovnávat nebezpečnost něčeho s vlkem je divný, protože vlk pro lidi není ani trochu nebezpečný.
    MANFRED: Prase není nijak zvlášť održkoidní, jak už jsem tu jednou psal, na východním Slovensku loví vlci víc prasata, než jeleny. Nakonec takový východoslovenský jelen taky není zrovna tintítko.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SCHWEPZ: Ne, to jsou prostě čuňata co žijí za fabrikou, žerou na smetišti (vyváží se tam mimo jiný spousta zeleniny, ovoce a komunální odpadky plný jidla), je jich tak padesát bez selat, no tak jsem se tam vydal a přes jabka a uzenáče a taky žrâdlo pro prasata v pytlích se mi povedlo se s nima skamarádit, to je u mne normální, stejně tak tam mám lišku kterou jsem zasoboval když měla chromou packu( dnes tedy lišky) a další zvěřinec, akorát sem vod toho než mne napadlo mazat na kmeny bukovej dehet s repelentem chyt párkrát blechy :-)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    MANFRED: jak mezi ně, to je nějaká obora?

Já kance znám z Kohoutovické obory, tam jim taky něco občas donesu a podrbu je, ale přeci jen divoká bachyně a selátka...myslím, že to nebylo tak, že by se ke mě hrnula se pomazlit ,-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SCHWEPZ: Já teda nemusim zdrhat, protože mezi ně chodim, takže bachynim nevadim a spíš to musim odhánět :-) protože nosim vždycky nějaká mňam, spíš je potíž s tim, jak prase vidí někoho v podobnym ohozu, hrne se k němu, což právě končí zběsilejma úprkama, řevem a tak, zvláště laborantky jsou rády a docela srandaa byla, když montérovi odneslo prase koženou tašku (sežralo jí, našel jsem jen ten zavírací patent, vercajk vypad cestou). Podstatný je holt nemít sebou psa (nemaj je ráda) a kance řešim stylem "já si Tě nevšímám" ale on se už klidí sám, co jsem na něj parkrát s řevem vystartoval (Ruprech na zlatou medaili, taková ta kredenc s párákama, ale je chytrej, takže neleze z okrsku smetiště a nehonebních parcel, zase mi bezvadně hlídá maliny:-)).
    Ty potvory už ani neráčej vstát když přijdu :-) i když tohle jsou mladý od nejoprsklejší bachyně Julči.

SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    MANFRED: no to je pravda, divočákovi neutečeš, je to nebezpečnější zvíře než vlk, bachyně s mladýma. Tak rok zpátky jsem šel z vedlejší vesnice kolem půlnoci trochu podroušený od kamaráda, kužel baterky mi najel (pršelo) ke keřům u pole a tam nějaký nutrie malé...a oni to byli potvůrky pruhovaní; a pak mě to došlo, kužel baterky se sune tmou a...byla tam, velká bachyně. Byl jsem pěkně posranej, aby se nerozběhla, nikde žádný strom, žádná větev, ani kudlu jsem neměl, že bych ji bodal do očí :) naštěstí varianta "nesvítit ji do očí a pomalu-rychle couvat" zabrala. V hospodě mi druhý den myslivec říkal, že jsem měl štěstí, že by mě povalila a klektáky otevřela třeba nohu nebo břicho a že bych v tom dešti třeba vykrvácel. Není to taková prdel, kaneček.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SCHWEPZ: Nehledě na to, že divočák je održkozní kořist, protože na rozdíl od vysoké etc. se umí v případě nouze excelentně dožrat, tak na snížení stavu divočáků by bylo třeba čechy převlkovat. To s těma čelistma, to jsou vcelku zoufalý pokusy krajů a obcí a jsou to částky okolo 200-400 korun, což ve spojení s tim, že myslivec bejvá dneska nadprůměrně majetný, docela k prdu. Pomohlo by teda začít ve velkym bachyně, ale do toho se zase nikdo moc nehrne a domluvit se se zemědělcem aby nesel kukuřici nebo řepku až k lesu, nebo nedejbože nechal na poli průsek nebo se tam směl umístit posed, je co vim dost svízelný.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    EWUSHA: decimovat znamená zabít každého desátého. Rozhodně vlci tolik nehodují, to je pěkná blbost. Nemluvě o přemnožení (což je diskutabilní termín, ale budiž) spárkaté zvěře. Jak známo jdou tyto predátoři po slabších a nemocných kusech, takže jen dobře. Fakt takové nářky nechápu; doufám, že je to jen novinářská pitomost a ne obecný trend.

"Zatím si nedovolili na divočáka"
    To je demence, hlavně že ministerstvo nakoupilo dalekohledy s nočním viděním v marné snaze podpořit odlov divočáků, kteří se (nejen) díky monokulturám jako řepka množí jak krysy (nic proti hlodavcům). Nemluvě o vyplácení premii za každou spodní čelist divočáka co donesou.

EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Myslivci z objevu příliš nadšení nejsou právě proto, že vlci decimují divokou zvěř, o kterou se roky starají.
    Zdroj: http://praha.idnes.cz/...je-se-vratili-vlci-dhw-/praha-zpravy.aspx?c=A150129_150319_praha-zpravy_prp

Kdyby mi ti myslivci ráčili uhradit škody po zvěři, o kterou se roky starají....
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    EWUSHA: Spousta lidí mi připomíná zvířata i bez spacáku, ale nesmim to říkat v lese, aby mne nerozsâpala uražená veverka:-) Hele nevim jak kde, ale když srovnám kolik zvířat na mym okrsku sundaj auta a kolik myslivci, automobilisti vedou, tak třeba to chtěj jen nimrodi srovnat aspoň v lidech, ale i to maj zcela marný ( svuj díl na tom má imbecil co ukrad u ohrazení 6ky branky, kus chmatáci který do toho střihaj díry když kradou kabely a dřevo, no a taky čuníci kteří si tam dělaj díry..)
    S ponîkama je škoda, že je nevysaděj na blata, pak ještě psa baskervilláka
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    MANFRED: a já si říkala, proč mají "divocí" koně ohlávky :-)
    mno, když může myslivci připomínat zvíře člověk spící ve spacáku....
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    EWUSHA: Nebude, poníci budou ve vohradě, protože jinak by vzali kramle někam ( což by skoro zavánělo svobodou ), i když...ponîk na pâr set metrů muže pravda připomínat lovci s pěti dioptriema laň :-) ale přitom jakej je kůň chaot bych to tipl spíš na setkání s chladičem ( což za ohradníkem ale nehrozî). Hlavně aby to zustalo, jako naštěstí bobři, mimo lovnou zvěř.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Humanity Is In The Existential Danger Zone, Study Confirms | IFLScience
    http://www.iflscience.com/environment/humanity-existential-danger-zone-study-confirms-1
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    SCHWEPZ: To zase bude mysliveckých "omylů"
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SCHWEPZ: Těma koňma konečně dostává smysl dlouhodobý vysazování indiânů.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Ještě letos by ke koním měli přibýt pratuři, uvažuje se i o zubrech
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Do Milovic na Nymbursku ve středu dorazí z Británie 14 divokých koní, kteří tam budou vypuštěni do volné přírody. Tato zvířata patří v Česku k původním živočišným druhům, ale v Evropě byla vyhubena člověkem.

Do Čech se vrací divocí koně. V Milovicích vypustí do přírody 14 koní z Exmooru - Ekolist.cz
    http://ekolist.cz/.../do-cech-se-vraci-divoci-kone-v-milovicich-vypusti-do-prirody-14-koni-z-exmooru
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Fewer than three dozen Gobi bears survive in the Gobi Desert, a harsh landscape that stretches from Mongolia into China.

Saving the World's Rarest Bear
    http://video.nationalgeographic.com/..._fb20150123video-gobibearvod&utm_campaign=Content&sf7076381=1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam